Ga terug
Onweerstaanbaar lekker zijn deze speculaas truffels en bovendien super snel en makkelijk te maken. Met slechts enkele ingrediënten tover je de lekkerste truffels op tafel, ideaal voor bij de koffie. Binnenin vind je een combinatie van speculaas koekjes, roomkaas en speculaaspaste en daarrond zit een lekkere chocolade korstje.

Speculaas truffels

Onweerstaanbaar lekker zijn deze speculaas truffels en bovendien super snel en makkelijk te maken. Met slechts enkele ingrediënten tover je de lekkerste truffels op tafel, ideaal voor bij de koffie. Binnenin vind je een combinatie van speculaas koekjes, roomkaas en speculaaspaste en daarrond zit een lekkere chocolade korstje.

Ingrediënten
  

  • 200 gr speculaaskoekjes + extra
  • 100 gr roomkaas
  • 135 gr speculaaspasta
  • 1/2 tl zeste van sinaasappel
  • 1 snuifje kaneel
  • 200 gr witte chocolade

Instructies
 

  • Begin met de speculaaskoekjes fijn te malen in een blender. Maal nog zo'n 2 extra koekjes fijn om de truffels mee af te werken.
    Zet even opzij.
    Doe de roomkaas en 85gr speculaaspasta in een mengkom. Voeg ook de zeste van sinaasappel en kaneel toe. Mix tot een gladde massa. Doe er de fijngemalen speculaas bij en mix tot een stevige massa.
    Zet dit zo'n 30min in de koelkast om op te stijven.
    Rol er vervolgens balletjes van en leg op een bord of plaat bekleed met bakpapier. Zet voor zo'n 30min in de diepvries zodat deze goed koud zijn
  • Smelt de witte chocolade en de resterende 50gr speculaaspasta au bain-marie.
    Eventueel kan je de gesmolten chocolade nog kleurtje geven met wat kleurstof.
    Haal de balletjes doorheen de witte chocolade. Laat elk balletje ietwat uitlekken alvorens terug op het beklede bord of plaat te leggen. Strooi er meteen nog wat extra speculaas kruimels over.
    Bewaar de truffels in de koelkast