Quiche met pompoen, chorizo en halloumi`

Deze makkelijke quiche met pompoen, chorizo en halloumi is gewoon de herfst op je bord. Heerlijke geroosterde pompoen, stukjes chorizo en zachte halloumi. Zo lekker, makkelijk en snel te maken. Een ideaal receptje om op je weekmenu te zetten
Naar recept gaan

Lang geleden dat ik nog eens een quiche receptje met jullie gedeeld heb. Nochtans is dit iets wat ik hier regelmatig op tafel door. Meestal is dat een samenraapsel van restjes die ik terugvind in mijn koelkast. Meestal levert zo’n samenraapsel de beste receptjes op wat ook bij deze quiche met pompoen, chorizo en halloumi het geval was. Een halve pompoen in de koelkast, halloumi die ik standaard in huis heb (kleine verslaving) en een reeds aangesneden chorizoworst. Ik zag deze 3 ingrediënten liggen en ik wist gewoon, dit gaat een fantastisch lekkere match worden.

Aangezien ik geen fan ben van een te zware quiche, liet ik de room achterwege. Ik maakte een combinatie van eitjes, plattekaas en een beetje melk. Dit zorgt voor een super smeuïge frisse hartige taart.
Alvorens we de quiche gaan samenstellen, gaan we eerst de pompoen roosteren. Zo zal deze extra veel smaak en yumminess krijgen. Je kan dit trouwens makkelijk de dag voordien al doen. Dan hoef je op de dag zelf, de quiche samen te stellen en bakken maar.

Geen fan van chorizo, deze kan je vervangen door stukjes spek. Of maak een vegetarische quiche. Enkel de combinatie halloumi en pompoen is al super lekker.
Niet zo zot van halloumi? Dan kan je hier ook feta gaan gebruiken.

Deze makkelijke quiche met pompoen, chorizo en halloumi is gewoon de herfst op je bord. Heerlijke geroosterde pompoen, stukjes chorizo en zachte halloumi. Zo lekker, makkelijk en snel te maken. Een ideaal receptje om op je weekmenu te zetten
Deze makkelijke quiche met pompoen, chorizo en halloumi is gewoon de herfst op je bord. Heerlijke geroosterde pompoen, stukjes chorizo en zachte halloumi. Zo lekker, makkelijk en snel te maken. Een ideaal receptje om op je weekmenu te zetten

Hoe maken we deze Quiche met pompoen, chorizo en halloumi?

We beginnen met het roosteren van de pompoen. Je kan deze in gelijke blokjes snijden of in plakjes. Kruid deze met wat gerookt paprika paprikapoeder, optioneel gedroogde salie, peper en zout. Rooster dit in de oven tot de pompoen mooi beetgaar is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
TIP! Je kan dit perfect de dag voordien al doen

Vervolgens gaan we het bladerdeeg al blind bakken. Dit zal er voor zorgen dat je deeg mooi krokant zal zijn. Beleg je taart- of quichevorm met bladerdeeg, verwijder het overtollige deeg en prik er kleine gaatje in met behulp van een vork. Leg er een stuk bakpapier in en vul op met bakbonen, linzen of rijst. Bak voor zo’n 15min, verwijder dan de bakbonen en het bakpapier. Bak nog eens voor zo’n 5 a 8min tot het deeg lichtjes goudbruin begint te kleuren.

Ondertussen kan je de chorizo in kleine blokjes gaan snijden. Dep de halloumi droog en snij ook in kleine blokjes. Hak de spinazie fijn.
Kluts de eieren, melk en plattekaas tot een glad papje. Verdeel de chorizo, halloumi, pompoen en spinazie over de bodem. Giet er het ei-plattekaas mengsel over. Bak de quiche mooi goudbruin en gaar in de oven.

Deze makkelijke quiche met pompoen, chorizo en halloumi is gewoon de herfst op je bord. Heerlijke geroosterde pompoen, stukjes chorizo en zachte halloumi. Zo lekker, makkelijk en snel te maken. Een ideaal receptje om op je weekmenu te zetten

Quiche met pompoen, chorizo en halloumi

Deze makkelijke quiche met pompoen, chorizo en halloumi is gewoon de herfst op je bord. Heerlijke geroosterde pompoen, stukjes chorizo en zachte halloumi. Zo lekker, makkelijk en snel te maken. Een ideaal receptje om op je weekmenu te zetten
Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • Taartvorm of quichevorm

Ingrediënten
  

  • +/- 300 gr pompoen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl (gedroogde)salie (optioneel)
  • 1 vel bladerdeeg
  • 150 gr chorizo
  • 60 gr spinazie
  • 150 gr halloumi
  • 3 eieren
  • 400 gr plattekaas
  • 50 ml melk
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • We beginnen met het roosteren van de pompoen.
    TIP! Dit kan je trouwens de dag voordien al doen.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Schil de pompoen. Ofwel snij je de pompoen in gelijke blokjes of in schijfjes. Leg deze op een beklede bakplaat. Kruid met het paprikapoeder, optioneel salie, peper en zout. Giet er een royale scheut olijfolie over. Meng goed.
    Rooster de pompoen beetgaar voor zo'n 20 a 25min. De pompoen mag geen moes worden, hij mag nog wat beet hebben.
    Haal uit de oven en laat ietwat afkoelen.
  • Beleg je taartvorm of quichevorm met bladerdeeg, duw goed aan en snij het overtollige deeg weg. Prik enkele gaatjes in het deeg met behulp van een vork.
    We gaan het bladerdeeg eerst al blind bakken (= bakpapier op het bladerdeeg leggen en opvullen met bakbonen/linzen of rijst). Bak het deeg zo blind voor 15min op 180 graden. Daarna verwijder je voorzichtig de bakbonen en het bakpapier en bak nog eens 5min. Het deeg moet al lichtjes goudbruin beginnen kleuren. Haal dan uit de oven en laat ietwat afkoelen.
  • Ondertussen kan je de chorizo in kleine blokjes snijden.
    Dep de halloumi een beetje droog met keukenpapier en snij ook in kleine blokjes.
    Hak de spinazie fijn.
    Doe de eieren, plattekaas, melk, peper en zout in een kommetje en mix of kluts dit los tot een glad papje.
  • Verdeel de pompoen, chorizo, halloumi en spinazie over de bladerdeeg taartbodem.
    Giet er het ei-plattekaas mengsel over.
    Bak de quiche voor zo'n 30 a 35min in de oven (180 graden) tot deze mooi goudbruin en gaar gebakken is. Als de bovenkant iets te bruin wordt tijdens het bakken, verlaag de temperatuur dan. De baktijd kan dan wel iets langer worden.
    Haal uit de oven en serveer direct
    Smakelijk
Trefwoord chorizo, doordeweeks recept, eieren, halloumi, pompoen, quiche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.