Ga terug
Deze makkelijke quiche met pompoen, chorizo en halloumi is gewoon de herfst op je bord. Heerlijke geroosterde pompoen, stukjes chorizo en zachte halloumi. Zo lekker, makkelijk en snel te maken. Een ideaal receptje om op je weekmenu te zetten

Quiche met pompoen, chorizo en halloumi

Deze makkelijke quiche met pompoen, chorizo en halloumi is gewoon de herfst op je bord. Heerlijke geroosterde pompoen, stukjes chorizo en zachte halloumi. Zo lekker, makkelijk en snel te maken. Een ideaal receptje om op je weekmenu te zetten
Gang Hoofdgerecht

Equipment

  • Taartvorm of quichevorm

Ingrediƫnten
  

  • +/- 300 gr pompoen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl (gedroogde)salie (optioneel)
  • 1 vel bladerdeeg
  • 150 gr chorizo
  • 60 gr spinazie
  • 150 gr halloumi
  • 3 eieren
  • 400 gr plattekaas
  • 50 ml melk
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • We beginnen met het roosteren van de pompoen.
    TIP! Dit kan je trouwens de dag voordien al doen.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Schil de pompoen. Ofwel snij je de pompoen in gelijke blokjes of in schijfjes. Leg deze op een beklede bakplaat. Kruid met het paprikapoeder, optioneel salie, peper en zout. Giet er een royale scheut olijfolie over. Meng goed.
    Rooster de pompoen beetgaar voor zo'n 20 a 25min. De pompoen mag geen moes worden, hij mag nog wat beet hebben.
    Haal uit de oven en laat ietwat afkoelen.
  • Beleg je taartvorm of quichevorm met bladerdeeg, duw goed aan en snij het overtollige deeg weg. Prik enkele gaatjes in het deeg met behulp van een vork.
    We gaan het bladerdeeg eerst al blind bakken (= bakpapier op het bladerdeeg leggen en opvullen met bakbonen/linzen of rijst). Bak het deeg zo blind voor 15min op 180 graden. Daarna verwijder je voorzichtig de bakbonen en het bakpapier en bak nog eens 5min. Het deeg moet al lichtjes goudbruin beginnen kleuren. Haal dan uit de oven en laat ietwat afkoelen.
  • Ondertussen kan je de chorizo in kleine blokjes snijden.
    Dep de halloumi een beetje droog met keukenpapier en snij ook in kleine blokjes.
    Hak de spinazie fijn.
    Doe de eieren, plattekaas, melk, peper en zout in een kommetje en mix of kluts dit los tot een glad papje.
  • Verdeel de pompoen, chorizo, halloumi en spinazie over de bladerdeeg taartbodem.
    Giet er het ei-plattekaas mengsel over.
    Bak de quiche voor zo'n 30 a 35min in de oven (180 graden) tot deze mooi goudbruin en gaar gebakken is. Als de bovenkant iets te bruin wordt tijdens het bakken, verlaag de temperatuur dan. De baktijd kan dan wel iets langer worden.
    Haal uit de oven en serveer direct
    Smakelijk
Trefwoord chorizo, doordeweeks recept, eieren, halloumi, pompoen, quiche