Brownie baked oats

Gezond ontbijten met een brownie? Dat kan perfect met dit recept van brownie baked oats. Een receptje op basis van havermout en ook de nodige chocolade. Het leuke is dat je de gebakken havermout makkelijk enkele dagen op voorhand al kan maken. Dan heb je steeds een gezond voedzaam ontbijt of tussendoortje bij de hand
Naar recept gaan

Hoef ik jullie nog te vertellen hoe verzot ik ben op havermout? Elke dag zet ik dit superfood op mijn menu. Of het nu in mijn havermoutpapje is, snelle ontbijtpannenkoekjes, verwerkt in granola of in hartige havermoutbroodjes. Smaken en vullen doet het altijd! Ik ben ook continu nieuwe receptjes aan het uitproberen en testen. Het ene is vaak al wat meer geslaagder dan het andere šŸ˜ƒ. Ik kan jullie alvast zeggen dat deze super makkelijke brownie baked oats dubbel en dik geslaagd is. Ahja, als er ook nog eens chocolade bij komt kijken dan kan het alleen maar goed zijn he!

Dit receptje kan je trouwens makkelijk op een zondagnamiddag al maken. Zo kom je de eerste dagen van de nieuwe week zeker door en heb je een gezond ontbijtje direct bij de hand. Serveer met wat vers fruit en/of yoghurt en je creƫert in no-time een zalige breakfast party.

Gezond ontbijten met een brownie? Dat kan perfect met dit recept van brownie baked oats. Een receptje op basis van havermout en ook de nodige chocolade. Het leuke is dat je de gebakken havermout makkelijk enkele dagen op voorhand al kan maken. Dan heb je steeds een gezond voedzaam ontbijt of tussendoortje bij de hand

Hoe maken we deze brownie baked oats?

We beginnen met het in stukjes hakken van onze pure chocolade. Of je kan ook chocolade druppels gebruiken, dan hoef deze deze niet meer in stukjes te snijden. Zet dit even opzij.

Zelf heb ik het beslag van deze brownie baked oats volledig in mijn blender gemaakt. Eerst doe je er de havermout in en maal dit al fijner tot meel. Hier voeg je de resterende ingrediƫnten aan toe namelijk rijpe bananen, eieren, melk, agavesiroop, olijfolie, bakpoeder en een snuifje zout. Dit mix je tot een glad beslag. Op het laatste meng je er de stukjes chocolade onder met een spatel (niet meer mixen)

Heb je nu geen blender dan kan je ook gewoon alle ingrediĆ«nten mengen in een kom. Echter raad ik je wel aan om de havermout fijn te malen (hakmolentje als je dit hebt), voor een smeuĆÆge textuur. Je hoeft dit niet perse te doen, hou er dan wel rekening mee dat de textuur iets vaster zal zijn.

Giet het deeg in een beklede springvorm en bak in de oven tot deze mooi gaar gebakken is. Deze brownie baked oats kan je zowel lauw (het lekkerste) als koud serveren.

Gezond ontbijten met een brownie? Dat kan perfect met dit recept van brownie baked oats. Een receptje op basis van havermout en ook de nodige chocolade. Het leuke is dat je de gebakken havermout makkelijk enkele dagen op voorhand al kan maken. Dan heb je steeds een gezond voedzaam ontbijt of tussendoortje bij de hand
Gezond ontbijten met een brownie? Dat kan perfect met dit recept van brownie baked oats. Een receptje op basis van havermout en ook de nodige chocolade. Het leuke is dat je de gebakken havermout makkelijk enkele dagen op voorhand al kan maken. Dan heb je steeds een gezond voedzaam ontbijt of tussendoortje bij de hand

Brownie baked oats

Gezond ontbijten met een brownie? Dat kan perfect met dit recept van brownie baked oats. Een receptje op basis van havermout en ook de nodige chocolade. Het leuke is dat je de gebakken havermout makkelijk enkele dagen op voorhand al kan maken. Dan heb je steeds een gezond voedzaam ontbijt of tussendoortje bij de hand
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • Springvorm (+/- 20cm)

Ingrediƫnten
  

  • 75 gr pure chocolade 70% of meer
  • 180 gr havermout
  • 2 bananen (hele rijpe)
  • 2 eieren
  • 180 ml melk (naar keuze – gewone halfvolle melk, amandel, kokos, … )
  • 50 ml agavesiroop (of maple syrup, rijstsiroop, honing, …)
  • 2 el olijfolie (of gesmolten kokosolie)
  • 3 gr bakpoeder
  • 1 snuifje zout

Instructies
 

  • Begin met de chocolade in stukjes te hakken (dit hoeft niet te fijn te zijn). Of je zou ook chocolade druppels kunnen gebruiken, deze hoef je dan niet fijn te hakken.
    Leg dit even opzij.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed een springvorm met bakpapier (zowel bodem als zijkanten)
  • Ik heb het beslag van deze brownie volledig in mijn grote blender gemaakt.
    Begin met eerst de havermout in je blender te doen en dit alvast even fijn te malen. Hier voeg je vervolgens de resterende ingrediƫnten aan toe behalve de chocolade. Mix dit tot een glad papje.
    Voeg op het laatste het grootste deel van de stukjes chocolade toe, meng kort met een spatel.
  • Heb je geen grote blender. Begin dan ook eerst met de havermout fijn te malen in een klein blendertje of hakmolen als je deze hebt. Je hoeft niet perse je havermout fijn te malen, je brownie zal dan wel grover en vaster van structuur zijn.
    Doe je fijngemalen havermout in een mengkom. Plet je rijpe bananen en voeg toe samen met de resterende ingrediƫnten. Roer of mix tot een mooi glad beslag.
    Als laatste voeg je de chocolade toe en meng nog even kort.
  • Giet het deeg in de springvorm en strooi er de resterende stukjes chocolade over.
    Bak dit voor zo'n 35min in de oven tot deze mooi gaar is.
    Haal uit de oven en laat ietwat afkoelen of volledig. Ik vind deze het lekkerste als ie nog wat lauw is.
  • Serveer met wat yoghurt en vers fruit
    Smakelijk
Trefwoord baked oats, chocolade, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (ā€œGoogleā€). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ā€˜Safe Harbour-principlesā€™. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.