Rijst uit de oven met varkenshaasje

Snel klaar, weinig ingrediënten, super lekker en zo makkelijk te maken ... dat is de perfecte omschrijving van deze Rijst uit de oven met varkenshaasje. Ideaal om op je weekmenu te zetten.
Naar recept gaan

Dit recept voor rijst uit de oven met varkenshaasje blinkt gewoon uit in z’n eenvoud. Veel ingrediënten heb je niet nodig, veel werk of tijd vraagt dit receptje ook niet. Dus dit gerecht is perfect om op je weekmenu te zetten. Zoals de titel het al verraadt, wordt de rijst gegaard in de oven. We beginnen eerst op het vuur met groentjes en smaakmakers aan te stoven. Daar voegen we de rijst, bouillon, sojasaus en wat bruine suiker aan toe. We zetten dit in de oven en de rijst zal zo mooi garen. Het resultaat is gewoon waanzinnig! Vanaf nu ga ik rijst altijd zo klaarmaken 😃

Bij deze rijst, kan eender welk stukje vlees serveren. Aangezien ik meestal naar kip of gehakt grijp, ben ik nog eens voor een lekker stukje varkenshaasje gegaan. Deze snij je in kleine reepjes waardoor deze super snel gebakken zijn. Alvorens deze in de pan gaan, wentel je de stukjes eerst door wat maizena. Zo krijgt het vlees een lekker korstje. Dit kan je trouwens ook doen met kip of steak.

Snel klaar, weinig ingrediënten, super lekker en zo makkelijk te maken ... dat is de perfecte omschrijving van deze Rijst uit de oven met varkenshaasje. Ideaal om op je weekmenu te zetten.

Hoe maken we deze Rijst uit de oven met varkenshaasje?

Beginnen doen we met het versnijden van de ui, look en paprika’s. Verhit een ovenbestendige stoofpot met een scheut olijfolie. Stoof hierin de fijngehakte ui en reepjes of blokjes paprika aan. Roer regelmatig en bak voor zo’n 4min. Doe er vervolgens de look en rijst bij, laat zo’n minuutje mee bakken. Giet er de bouillon en sojasaus bij en voeg ook de bruine suiker toe. Breng aan de kook en haal dan van het vuur. Dek de stoofpot af met aluminiumfolie en zet in de oven. Zo kan je de rijst rustig garen en het vocht opnemen.

Ondertussen kan je het varkenshaasje in fijne reepjes of stukjes gaan snijden. Haal de stukjes vlees doorheen maizena. Zorg dat elk stukje helemaal bedekt is met de maizena. Verhit een ruime pan en bak hierin het vlees mooi goudbruin en krokant. Aangezien we het vlees in kleine stukjes hebben gesneden, hoeft dit niet lang te bakken. Reken op zo’n 3 a 4min. Bak het vlees vooral niet te lang.

Als de rijst gaar is, haal uit de oven. Roer even goed door en serveer dan direct met de stukjes varkenshaasje.

TIP ! Je kan hier makkelijk nog extra groentjes bij serveren zoals gekookte of gestoomde bimi, peultjes, …

Snel klaar, weinig ingrediënten, super lekker en zo makkelijk te maken ... dat is de perfecte omschrijving van deze Rijst uit de oven met varkenshaasje. Ideaal om op je weekmenu te zetten.
Snel klaar, weinig ingrediënten, super lekker en zo makkelijk te maken ... dat is de perfecte omschrijving van deze Rijst uit de oven met varkenshaasje. Ideaal om op je weekmenu te zetten.

Rijst uit de oven met varkenshaasje

Snel klaar, weinig ingrediënten, super lekker en zo makkelijk te maken … dat is de perfecte omschrijving van deze Rijst uit de oven met varkenshaasje. Ideaal om op je weekmenu te zetten.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 paprika's
  • 300 gr rijst (*)
  • 500 ml kipbouillon
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl bruine suiker (= cassonade)
  • 800 gr varkenshaasje
  • 2 el maizena
  • Olijfolie
  • lente-ui (fijngehakt om te serveren)

Instructies
 

  • Pel de ui en hak fijn
    Pel de teentjes look en hak fijn.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en snij in kleine blokjes of reepjes.
    Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Verhit in een ovenbestendige stoofpot een scheut olijfolie.
    Stoof hierin de ui en paprika aan voor zo'n 4min. Roer regelmatig zodat de ui niet bruin wordt, wel glazig.
    Voeg vervolgens de look en rijst toe en laat zo'n minuutje mee bakken.
    Giet er de bouillon en sojasaus over en voeg ook de bruine suiker toe. Roer even, breng aan de kook en haal dan van het vuur.
    Dek de stoofpot af met aluminiumfolie, zet in de oven voor zo'n 25min tot de rijst mooi gaar is en het vocht heeft opgenomen.
  • Terwijl kan je het vlees gaan versnijden en bakken.
    Snij het varkenshaasje in kleine gelijke stukjes of reepjes.
    Doe de maizena in een kommetje en wentel hierin de stukjes of reepjes vlees. Zorg dat het vlees helemaal bedekt is met een laagje maizena.
    Verhit een ruime pan met een royale scheut olijfolie en bak hierin de stukjes vlees mooi goudbruin en krokant. Omdat je het vlees in kleine stukjes hebt gesneden, is de baktijd zo'n 3 a 4min. Bak het vlees niet te lang, zo blijft het lekker sappig.
  • Als de rijst gaar is, haal uit de oven. Roer even goed door en serveer dan direct met de stukjes varkenshaasje en optioneel wat lente-ui
    Smakelijk

Notities

(*) ik vind persoonlijk basmati rijst het lekkerste in deze bereiding. 
Trefwoord doordeweeks recept, rijst, snel klaar, varkenshaasje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.