Ga terug
Snel klaar, weinig ingrediënten, super lekker en zo makkelijk te maken ... dat is de perfecte omschrijving van deze Rijst uit de oven met varkenshaasje. Ideaal om op je weekmenu te zetten.

Rijst uit de oven met varkenshaasje

Snel klaar, weinig ingrediënten, super lekker en zo makkelijk te maken ... dat is de perfecte omschrijving van deze Rijst uit de oven met varkenshaasje. Ideaal om op je weekmenu te zetten.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 paprika's
  • 300 gr rijst (*)
  • 500 ml kipbouillon
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl bruine suiker (= cassonade)
  • 800 gr varkenshaasje
  • 2 el maizena
  • Olijfolie
  • lente-ui (fijngehakt om te serveren)

Instructies
 

  • Pel de ui en hak fijn
    Pel de teentjes look en hak fijn.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en snij in kleine blokjes of reepjes.
    Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Verhit in een ovenbestendige stoofpot een scheut olijfolie.
    Stoof hierin de ui en paprika aan voor zo'n 4min. Roer regelmatig zodat de ui niet bruin wordt, wel glazig.
    Voeg vervolgens de look en rijst toe en laat zo'n minuutje mee bakken.
    Giet er de bouillon en sojasaus over en voeg ook de bruine suiker toe. Roer even, breng aan de kook en haal dan van het vuur.
    Dek de stoofpot af met aluminiumfolie, zet in de oven voor zo'n 25min tot de rijst mooi gaar is en het vocht heeft opgenomen.
  • Terwijl kan je het vlees gaan versnijden en bakken.
    Snij het varkenshaasje in kleine gelijke stukjes of reepjes.
    Doe de maizena in een kommetje en wentel hierin de stukjes of reepjes vlees. Zorg dat het vlees helemaal bedekt is met een laagje maizena.
    Verhit een ruime pan met een royale scheut olijfolie en bak hierin de stukjes vlees mooi goudbruin en krokant. Omdat je het vlees in kleine stukjes hebt gesneden, is de baktijd zo'n 3 a 4min. Bak het vlees niet te lang, zo blijft het lekker sappig.
  • Als de rijst gaar is, haal uit de oven. Roer even goed door en serveer dan direct met de stukjes varkenshaasje en optioneel wat lente-ui
    Smakelijk

Notities

(*) ik vind persoonlijk basmati rijst het lekkerste in deze bereiding. 
Trefwoord doordeweeks recept, rijst, snel klaar, varkenshaasje