Appel pannenkoeken

Wat zijn ze lekker deze gezonde appel pannenkoeken? Lekker, eenvoudig, snel en makkelijk te maken, ideaal dus als ontbijt. Deze pannenkoekjes zijn op basis van havermout, volkorenmeel en kwark. In de pannenkoekjes zitten stukjes appel verwerkt samen met wat kaneel.
Naar recept gaan

Gezond ontbijten met pannenkoeken, ik ben fan! Een ontbijtje met deze heerlijke appel pannenkoeken is gewoon een feestje. Lekker luchtige pannenkoekjes op basis van havermout, volkorenmeel, kwark en stukjes appel in verwerkt. Wie appel zegt, zegt meteen ook kaneel. Ja, deze mag zeker ook niet ontbreken. Ze zijn klein, niet perfect rond maar ze zijn echt waanzinnig lekker. Dus zet ze morgen of dit weekend gewoon op het menu en je gaat smullen!

Wat zijn ze lekker deze gezonde appel pannenkoeken? Lekker, eenvoudig, snel en makkelijk te maken, ideaal dus als ontbijt. Deze pannenkoekjes zijn op basis van havermout, volkorenmeel en kwark. In de pannenkoekjes zitten stukjes appel verwerkt samen met wat kaneel.

Hoe maken we deze appel pannenkoeken?

We beginnen met het fijnmalen van havermout in een blender. Doe dit vervolgens in een mengkom samen met volkorenmeel, bakpoeder, baking soda, kaneel en kokosbloesemsuiker. Meng dit even.
TIP! Je kan het volkorenmeel ook vervangen door gewone tarwebloem
TIP! De kokosbloesemsuiker kan je vervangen door gewone suiker of rietsuiker

Neem een tweede kommetje en doe hierin kwark of plattekaas, eieren en vanille extract. Kluts dit even los en giet bij de droge ingrediënten. Roer of mix dit tot een glad mooi deeg. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Voeg dit toe aan het deeg en meng nog even.
TIP! Je kan de kwark of plattekaas ook vervangen door stevige Griekse yoghurt.
TIP! Je kan de appelen ook vervangen door peer.

Verhit een pan met wat olie. Schep per pannenkoekje één eetlepel van het deeg in de pan, zorg ervoor dat er stukjes appel bijzitten. Maak de pannenkoekjes niet te groot anders ga je ze heel moeilijk kunnen draaien. Bak ze ongeveer 3 a 4min per kant tot ze mooi goudbruin en stevig gebakken zijn. Draai ze dan om en bak nog zo’n 2min. Serveer dan direct.

Wat zijn ze lekker deze gezonde appel pannenkoeken? Lekker, eenvoudig, snel en makkelijk te maken, ideaal dus als ontbijt. Deze pannenkoekjes zijn op basis van havermout, volkorenmeel en kwark. In de pannenkoekjes zitten stukjes appel verwerkt samen met wat kaneel.
Wat zijn ze lekker deze gezonde appel pannenkoeken? Lekker, eenvoudig, snel en makkelijk te maken, ideaal dus als ontbijt. Deze pannenkoekjes zijn op basis van havermout, volkorenmeel en kwark. In de pannenkoekjes zitten stukjes appel verwerkt samen met wat kaneel.

Appel pannenkoeken

Wat zijn ze lekker deze gezonde appel pannenkoeken? Lekker, eenvoudig, snel en makkelijk te maken, ideaal dus als ontbijt. Deze pannenkoekjes zijn op basis van havermout, volkorenmeel en kwark. In de pannenkoekjes zitten stukjes appel verwerkt samen met wat kaneel.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 60 gr havermout
  • 100 gr volkorenmeel (of gewone bloem)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • 1 el kokosbloesemsuiker (of gewone suiker of rietsuiker)
  • 350 gr Kwark of plattekaas (of vervang door griekse yoghurt)
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 2 appelen

Instructies
 

  • Begin met de havermout fijn te malen tot meel in een blender.
    Doe in een mengkom samen met het volkorenmeel, bakpoeder, baking soda, kaneel en kokosbloesemsuiker. Meng dit alvast even.
    Doe in een tweede kommetje de kwark of plattekaas, eieren en vanille extact. Kluts dit even los tot een glad papje. Giet dit bij de droge ingredienten en roer of mix dit tot een glad deeg
  • Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Voeg de blokjes appel toe aan het deeg en meng nog even.
  • Verhit een pan met wat olie.
    Doe ongeveer 1el deeg per pannenkoekje in de pan, zorg ervoor dat je ook de stukjes appel mee schept. Maak de pannenkoekjes echt niet groter anders ga je ze moeilijk kunnen draaien. Zo kan je ook meerdere pannenkoekjes in een pan bakken. Bak ze ongeveer 3 a 4min mooi goudbruin en stevig aan één kant en draai ze dan voorzichtig om.
    Serveer de pannenkoeken meteen met eventueel nog wat extra vers fruit en wat gesmolten speculaaspasta.
    Smakelijk
Trefwoord appel, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, havermout, kwark, pannenkoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.