Donuts met pistache en frambozen

Om van te smullen zijn deze Donuts met pistache en frambozen! Voor dit makkelijk en snel recept gebruiken we geen friteuse wel gewoon onze oven. In de donuts verwerken gemalen pistachenoten en pistachepasta, het glazuur betaat uit frambozencoulis en witte chocolade.
Naar recept gaan

Als er glitters worden bovengehaald dan weet je, er is eentje jarig. Ja, morgen is het weer die dag … mijn verjaardag. Veel woorden ga ik daar niet meer over vuilmaken 😃. Wat ik wel ga vuilmaken zijn kommen, spatels, lepels, meestal ook mijn vloer … gewoon gezellig bakken en vergeten dat je weer een jaartje ouder bent. En op het einde van de dag mezelf in de zetel ploffen en genieten van deze zalige roze donuts met pistache en frambozen. Meer hoeft dat niet te zijn, geen druk verjaardagsfeest, geen fancy taart, gewoon roze donuts 😉

Verwacht geen vettige donuts die in de friteuse worden gebakken. Voor dit receptje gebruiken we gewoon onze oven en onze donut bakvorm. Zo’n vorm kan je trouwens heel makkelijk en goedkoop vinden bij o.a. Bol.com of bouwhuis. Geen zin om deze in huis te halen of wil je gewoon meteen aan de slag met dit recept. Wel waarschijnlijk heb je wel een cupcake/muffin bakvorm in huis, deze kan je ook gebruiken. Natuurlijk krijg je dan geen echte donuts maar wel een lekker pistachecakeje met een roze frambozen glazuur.

Je kan eigenlijk zeggen dat het cake-donuts zijn, maar wel super lekkere en makkelijk te maken. De donut op zich bestaat uit vrij klassieke ingrediënten namelijk bloem, boter, eitjes, poedersuiker, vanille en zeste van citroen. Daar voegen we nog gemalen pistachenoten en pistachepasta aan toe. Die pasta kan je (online) makkelijk vinden namelijk bij Koro, Bouwhuis, Oil & Vinegar, Dille & Kamille, … En waar zijn de frambozen dan? Wel die zitten in het glazuur samen met witte chocolade. Het wordt alleen maar beter he 😃

Om van te smullen zijn deze Donuts met pistache en frambozen! Voor dit makkelijk en snel recept gebruiken we geen friteuse wel gewoon onze oven. In de donuts verwerken gemalen pistachenoten en pistachepasta, het glazuur betaat uit frambozencoulis en witte chocolade.

Hoe maken we deze Donuts met pistache en frambozen?

Beginnen doen we met ongezouten pistachenoten fijn te malen tot meel. Dit doe je het snelste met een blender of foodprocessor. Meng vervolgens de fijngemalen pistachenoten met zelfrijzende bloem. Zet dit even opzij.
Doe zachte boter samen met poedersuiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Mix tot een romig en luchtig mengsel voor zo’n 3min. Doe er de pistachepasta, vanille extract en zeste van citroen bij. Mix nog even kort. Voeg er één voor één de eieren aan toe. Laat de mixer op hoge snelheid mixen voor zo’n 2min voor een luchtig en romig mengsel.

Zet je mixer op de laagste/traagste stand en voeg nu het pistache-bloem mengsel toe. Mix kort tot je een mooi glad deeg hebt en zet je mixer dan uit. Anders ga je het deeg overmixen. Eventueel kan je de zijkanten nog even losroeren met een spatel. Verdeel het deeg over de ingevette vormpjes. Vul ze niet te vol aangezien de donuts nog ietwat zullen rijzen. Bak de donuts mooi gaar en goudbruin in de oven. Eenmaal gebakken, haal uit de en laat volledig afkoelen alvorens de glazuur erop kan.

Voor het glazuur, doe je frambozen in een blender en mix tot een glad papje. Haal dit papje door een zeef en vang het sap/puree op. Verwarm de frambozenpuree. Ondertussen kan je witte chocolade fijnhakken en in een kommetje doen. Giet hierover de warme frambozenpuree en roer goed zodat de chocolade kan smelten. Laat de glazuur even staan zodat deze nog een beetje kan opstijven. Vervolgens kan je de donuts in het glazuur dippen. Laat de glazuur nog even uitharden om er dan van te smullen.

Om van te smullen zijn deze Donuts met pistache en frambozen! Voor dit makkelijk en snel recept gebruiken we geen friteuse wel gewoon onze oven. In de donuts verwerken gemalen pistachenoten en pistachepasta, het glazuur betaat uit frambozencoulis en witte chocolade.
Om van te smullen zijn deze Donuts met pistache en frambozen! Voor dit makkelijk en snel recept gebruiken we geen friteuse wel gewoon onze oven. In de donuts verwerken gemalen pistachenoten en pistachepasta, het glazuur betaat uit frambozencoulis en witte chocolade.

Donuts met pistache en frambozen

Om van te smullen zijn deze Donuts met pistache en frambozen! Voor dit makkelijk en snel recept gebruiken we geen friteuse wel gewoon onze oven. In de donuts verwerken gemalen pistachenoten en pistachepasta, het glazuur betaat uit frambozencoulis en witte chocolade.
Gang dessert, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Donut bakvorm of muffin/cupcake bakvorm

Ingrediënten
  

Donuts

  • 30 gr pistachenoten (gepeld & ongezouten)
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 100 gr poedersuiker
  • 50 gr pistachepasta (*)
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren

Frambozen glazuur

  • 70 gr frambozen (vers of diepvries)
  • 100 gr witte chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet je donut bakvorm in (ook als het van siliconen is). Of gebruik een muffin/cupcake bakvorm, vet deze ook in of gebruik bakpapiertjes.
  • Doe de pistachenoten in een blender en maal fijn tot meel. Meng dit met het zelfrijzend bakmeel en zet even opzij.
  • Doe de zachte boter en poedersuiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Mix deze romig en luchtig voor zo'n 3 a 4min. Schraap af en toe de zijkanten los.
    Voeg er de pistachepasta, zeste van citroen en vanille aan toe.
    Meng nog even kort tot een gladde massa.
    Voeg nu één voor één de eieren toe en mix steeds goed alvorens het volgende ei toe te voegen. Nadat je het tweede ei hebt toegevoegd, mix nog zeker 2min op hoge snelheid.
    Zet je mixer nu op het laagste niveau en voeg het bloem-pistache mengsel toe. Mix tot je een mooi glad deeg hebt en stop dan met mixen. Je kan eventueel nu nog even met een spatel de randjes vrijmaken.
    Verdeel het deeg over de vormpjes. Vul de vormpjes niet volledig aangezien de donuts nog zullen rijzen tijdens het bakken.
    TIP! Gebruik je een muffin/cupcake bakvorm dan kan je eventueel nog wat verse frambozen onder het deeg roeren.
  • Bak de muffins mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 25min.
    Haal uit de oven en laat eerst zo'n 10min afkoelen in de vorm en ontvorm dan voorzichtig. Laat verder volledig afkoelen op een rooster.

Glazuur

  • Als je diepvries frambozen gebruikt, laat deze dan ontdooien.
    Doe de frambozen in een blender en mix tot een glad papje en haal vervolgens door een zeef. Vang het sap/puree op.
    Vewarm de frambozenpuree tot net onder het kookpunt.
    Ondertussen kan je de witte chocolade fijnhakken en in een kommetje doen. Giet hierover de warme frambozenpuree en roer goed tot je een mooi glad mengsel hebt. Laat dit nu even staan zodat de glazuur nog iets steviger kan worden. Zet niet in de koelkast.
    Dip dan de donuts in de glazuur, leg terug op een rooster en laat de glazuur ietwat uitharden.
    Smakelijk !

Notities

(*) Pistachepasta kan je makkelijk (online) vinden bij o.a. Bouwhuis, Dille & Kamille, Oil & Vinegar, Koro … 
Trefwoord bakken, donuts, frambozen, pistachenoten, witte chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.