Ga terug
Om van te smullen zijn deze Donuts met pistache en frambozen! Voor dit makkelijk en snel recept gebruiken we geen friteuse wel gewoon onze oven. In de donuts verwerken gemalen pistachenoten en pistachepasta, het glazuur betaat uit frambozencoulis en witte chocolade.

Donuts met pistache en frambozen

Om van te smullen zijn deze Donuts met pistache en frambozen! Voor dit makkelijk en snel recept gebruiken we geen friteuse wel gewoon onze oven. In de donuts verwerken gemalen pistachenoten en pistachepasta, het glazuur betaat uit frambozencoulis en witte chocolade.
Gang dessert, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Donut bakvorm of muffin/cupcake bakvorm

Ingrediënten
  

Donuts

  • 30 gr pistachenoten (gepeld & ongezouten)
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 100 gr poedersuiker
  • 50 gr pistachepasta (*)
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren

Frambozen glazuur

  • 70 gr frambozen (vers of diepvries)
  • 100 gr witte chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet je donut bakvorm in (ook als het van siliconen is). Of gebruik een muffin/cupcake bakvorm, vet deze ook in of gebruik bakpapiertjes.
  • Doe de pistachenoten in een blender en maal fijn tot meel. Meng dit met het zelfrijzend bakmeel en zet even opzij.
  • Doe de zachte boter en poedersuiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Mix deze romig en luchtig voor zo'n 3 a 4min. Schraap af en toe de zijkanten los.
    Voeg er de pistachepasta, zeste van citroen en vanille aan toe.
    Meng nog even kort tot een gladde massa.
    Voeg nu één voor één de eieren toe en mix steeds goed alvorens het volgende ei toe te voegen. Nadat je het tweede ei hebt toegevoegd, mix nog zeker 2min op hoge snelheid.
    Zet je mixer nu op het laagste niveau en voeg het bloem-pistache mengsel toe. Mix tot je een mooi glad deeg hebt en stop dan met mixen. Je kan eventueel nu nog even met een spatel de randjes vrijmaken.
    Verdeel het deeg over de vormpjes. Vul de vormpjes niet volledig aangezien de donuts nog zullen rijzen tijdens het bakken.
    TIP! Gebruik je een muffin/cupcake bakvorm dan kan je eventueel nog wat verse frambozen onder het deeg roeren.
  • Bak de muffins mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 25min.
    Haal uit de oven en laat eerst zo'n 10min afkoelen in de vorm en ontvorm dan voorzichtig. Laat verder volledig afkoelen op een rooster.

Glazuur

  • Als je diepvries frambozen gebruikt, laat deze dan ontdooien.
    Doe de frambozen in een blender en mix tot een glad papje en haal vervolgens door een zeef. Vang het sap/puree op.
    Vewarm de frambozenpuree tot net onder het kookpunt.
    Ondertussen kan je de witte chocolade fijnhakken en in een kommetje doen. Giet hierover de warme frambozenpuree en roer goed tot je een mooi glad mengsel hebt. Laat dit nu even staan zodat de glazuur nog iets steviger kan worden. Zet niet in de koelkast.
    Dip dan de donuts in de glazuur, leg terug op een rooster en laat de glazuur ietwat uitharden.
    Smakelijk !

Notities

(*) Pistachepasta kan je makkelijk (online) vinden bij o.a. Bouwhuis, Dille & Kamille, Oil & Vinegar, Koro ... 
Trefwoord bakken, donuts, frambozen, pistachenoten, witte chocolade