Gevulde paprika’s met gehakt en pasta

Deze gevulde paprika's met gehakt en pasta zijn een ideaal doordeweekse maaltijd! Je kan dit gerechtje makkelijk op voorhand al voorbereiden, perfect voor het samenstellen van je weekmenu. De paprika's serveren we met een super snelle fetasaus.
Naar recept gaan

Gevulde tomaten, courgette, paprika’s of aubergine met gehakt … wat een klassieker! Een heerlijke klassieker want daarmee scoor je nu eenmaal bij iedereen. Altijd lekker en waarmee je eindeloos kan variëren, een heel dankbaar receptje. Deze gevulde paprika’s met gehakt en pasta is daar weer een heel leuke variatie op, eentje met een Griekse toets. De groente wordt opgevuld met een mix van gehakt, Griekse pasta ofwel Orzo en typische Griekse kruiden. Ik voegde ook nog een Cypriotische toets door met wat blokje halloumi. Serveren doen we met een snelle fetasaus.

Dit receptje kan je trouwens makkelijk op voorhand al “meal preppen”, altijd handig om op je weekmenu te zetten. De vulling kan je perfect al 1 a 2 dagen op voorhand maken. Dan hoef je de paprika’s enkel nog op te vullen, bakken in de oven en de saus maken in je blender. Bovendien als je geen fan bent van paprika, kan je ook tomaten, courgette of aubergine gebruiken.

Deze gevulde paprika's met gehakt en pasta zijn een ideaal doordeweekse maaltijd! Je kan dit gerechtje makkelijk op voorhand al voorbereiden, perfect voor het samenstellen van je weekmenu. De paprika's serveren we met een super snelle fetasaus.

Hoe maken we deze gevulde paprika’s met gehakt en pasta?

Begin alvast met pasta te koken en af te gieten. Ik gebruikte hiervoor Griekse pasta ofwel orzo. Je zou ook rijst of quinoa kunnen gebruiken hiervoor. Verhit vervolgens een stoofpot en stoof hierin een fijngehakte ui aan voor een paar minuten. Voeg er het gehakt aan toe en bak rul. Als laatste voeg je de fijngehakte look, gehalveerde kerstomaten, fijngehakte gedroogde tomaten, oregano, tijm en gerookt paprikapoeder toe. Ook voegde ik kleine blokjes halloumi toe (dit is optioneel). Je vulling is nu klaar.
TIP! Vervang de griekse pasta door rijst of quinoa.
TIP ! Ik gebruikte kipgehakt, je kan hier ook gewoon gemengd gehakt gebruiken.
TIP! Je kan de vulling makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand al maken.

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Vul de paprika’s op met de vulling en leg ze in een ovenschaal. Strooi er wat fijngeraspte Parmezaanse kaas over en bak voor zo’n 25min in de oven.
TIP !! Je kan de paprika’s ook vervangen door tomaten, courgette of aubergine

Ondertussen kan je de saus maken die we hierbij gaan serveren namelijk een fetasaus. Verbrokkel feta en doe in een blender samen met griekse yoghurt, fijngehakte peterselie, bieslook, citroensap en peper. Mix tot een gladde saus. Het kan zijn dat je zo’n 5min moet blenden tot ie mooi glad is. Serveer de saus bij de gebakken paprika’s..
TIP ! Je kan ook gewoon wat griekse yoghurt mengen met fijngehakte bieslook en peterselie en dit als saus erbij serveren.

Deze gevulde paprika's met gehakt en pasta zijn een ideaal doordeweekse maaltijd! Je kan dit gerechtje makkelijk op voorhand al voorbereiden, perfect voor het samenstellen van je weekmenu. De paprika's serveren we met een super snelle fetasaus.
Deze gevulde paprika's met gehakt en pasta zijn een ideaal doordeweekse maaltijd! Je kan dit gerechtje makkelijk op voorhand al voorbereiden, perfect voor het samenstellen van je weekmenu. De paprika's serveren we met een super snelle fetasaus.

Gevulde paprika’s met gehakt en pasta

Deze gevulde paprika's met gehakt en pasta zijn een ideaal doordeweekse maaltijd! Je kan dit gerechtje makkelijk op voorhand al voorbereiden, perfect voor het samenstellen van je weekmenu. De paprika's serveren we met een super snelle fetasaus.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 200 gr Griekse pasta ofwel Orzo (of rijst of quinoa)
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 200 gr kerstomaten
  • 1 kleine courgette
  • 7 a 8 gedroogde tomaten
  • 200 gr halloumi (optioneel)
  • 400 gr kipgehakt (of gewoon gemengd gehakt)
  • 1 kl oregano (gedroogd)
  • 1 tl tijm
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 4 paprika's
  • Parmezaanse kaas (fijngeraspt)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Fetasaus

  • 200 gr feta
  • 150 gr griekse yoghurt
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el bieslook (fijngehakt)
  • 1 el citroensap
  • Peper

Instructies
 

  • Begin met de Griekse pasta ofwel Orzo gaar te koken, giet af en zet even opzij.
  • Pel de ui en look en hak fijn.
    Halveer de kerstomaten
    Snij de courgette in fijne kleine blokjes.
    Snij de gedroogde tomaten in kleinere stukjes
    Snij de halloumi in kleine blokjes
  • Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie en bak hierin het gehakt rul. Roer regelmatig.
    Voeg de ui toe en laat zo'n 4 a 5min mee bakken.
    Doe er de look, courgette, oregano, tijm, gerookt paprikapoeder bij, roer even en laat zo'n 2min mee bakken.
    Haal van het vuur en voeg de kerstomaten, gedroogde tomaten en de halloumi toe. Meng goed en zet even opzij.
    TIP!! Je kan de vulling makkelijk al 1 a 2 dagen op voorhand maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Halveer de paprika's, verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
    Vul de paprika's op met de vulling, leg in een ovenschaal en strooi er wat Parmezaanse kaas over.
    Bak de paprika's zo'n 25 a 30min in de oven.
  • Voor de fetasaus.
    Verbrokkel de feta in fijnere stukjes en doe in een blender samen met de yoghurt, peterselie, bieslook, citroensap en wat peper. Mix tot een gladde crème. Je zal toch zo'n 5min minstens moeten mixen aangezien feta een stevige kaas is.
  • Serveer de fetasaus bij de gebakken paprika's
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, feta, gehakt, op voorhand maken, paprika, pasta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.