Crumble muffins met frambozen

Onweerstaanbaar lekker zijn deze Crumble muffins met frambozen. Ze zijn heerlijk luchtig, fris en enorm makkelijk en snel te maken. Het geheim van deze cakejes zijn de karnemelk en zure room die we aan het deeg toevoegen. De frambozen kan je trouwens eenvoudig vervangen door eender welk fruit.
Naar recept gaan

Niets zo lekker dan een “goeie” luchtige muffin, wel dan zit je helemaal goed met deze crumble muffins met frambozen. Binnenin zijn ze lekker zacht en luchtig, de frambozen geven ze een frisse smaak. Wat ze extra lekker maakt, is die heerlijke crunchy crumble. Wees gewaarschuwd want ze zijn echt verschrikkelijk lekker waar je gewoon geen genoeg van zal krijgen! Het leuke aan dit super makkelijke recept is dat je er weinig werk of moeite in dient te steken. Niets romig of schuimig opkloppen, gewoon alles mengen en dat is het!

Ik gebruikte zomerse frambozen in dit muffin receptje, je kan hier echt eender welk fruit in verwerken. Kijk dus wat je in huis hebt, wat er in het seizoen is of gewoon wat je graag eet.

PSSTT .. het geheim van een lekkere luchtige muffin? De combinatie van karnemelk en zure room in het deeg. Begin zeker niet te gruwelen bij het lezen van karnemelk, je zal er niets van proeven. Deze zal gewoon voor luchtigheid zorgen.

Onweerstaanbaar lekker zijn deze Crumble muffins met frambozen. Ze zijn heerlijk luchtig, fris en enorm makkelijk en snel te maken. Het geheim van deze cakejes zijn de karnemelk en zure room die we aan het deeg toevoegen. De frambozen kan je trouwens eenvoudig vervangen door eender welk fruit.

Hoe maken we deze crumble muffins met frambozen?

We beginnen eerst met het maken van de crumble. Hiervoor smelt je boter op een zacht vuurtje. Meng bloem met suiker en havermout en giet hierbij de gesmolten boter. Meng goed tot je een crumble krijgt. Zet even opzij.

Ook voor het maken van de muffins, begin je met boter te smelten. Ondertussen kan je de droge ingrediënten mengen namelijk bloem, bakpoeder, baking soda en kaneel. Zet dit even opzij. Doe vervolgens de suiker, eitjes, karnemelk, zure room, vanille en de gesmolten chocolade in een mengkom en mix of roer los. Je hoeft dit niet schuimig of romig te kloppen, gewoon even goed door roeren of mixen tot een gladde massa. Voeg hier de droge ingrediënten aan toe en mix of roer tot je een gladde massa hebt. Doe er de frambozen bij en spatel dit nog even goed door.

Schep het deeg in de vormpjes, dit gaat trouwens het makkelijkste en het snelst met een ijsschep. Vul de vormpjes met 2/3 van het deeg. Strooi over elk vormpje de crumble zodat het deeg steeds helemaal bedekt is. Bak de muffins mooi goudbruin en gaar in de oven, reken op zo’n 25 a 30min baktijd. Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen.

Onweerstaanbaar lekker zijn deze Crumble muffins met frambozen. Ze zijn heerlijk luchtig, fris en enorm makkelijk en snel te maken. Het geheim van deze cakejes zijn de karnemelk en zure room die we aan het deeg toevoegen. De frambozen kan je trouwens eenvoudig vervangen door eender welk fruit.
Onweerstaanbaar lekker zijn deze Crumble muffins met frambozen. Ze zijn heerlijk luchtig, fris en enorm makkelijk en snel te maken. Het geheim van deze cakejes zijn de karnemelk en zure room die we aan het deeg toevoegen. De frambozen kan je trouwens eenvoudig vervangen door eender welk fruit.

Crumble muffins met frambozen

Onweerstaanbaar lekker zijn deze Crumble muffins met frambozen. Ze zijn heerlijk luchtig, fris en enorm makkelijk en snel te maken. Het geheim van deze cakejes zijn de karnemelk en zure room die we aan het deeg toevoegen. De frambozen kan je trouwens eenvoudig vervangen door eender welk fruit.
Gang dessert, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm
  • Optioneel > papieren vormpjes

Ingrediënten
  

Crumble

  • 45 gr boter
  • 60 gr patisseriebloem
  • 75 gr suiker
  • 30 gr havermout

Muffins

  • 115 gr boter
  • 240 gr patisseriebloem
  • 3 gr bakpoeder
  • 3 gr baking soda
  • 1 snuifje kaneel
  • 200 gr suiker
  • 2 eieren
  • 120 ml karnemelk
  • 60 gr zure room
  • 1 tl vanille
  • 200 gr frambozen

Instructies
 

Crumble

  • Begin met het maken van de crumble.
    Hiervoor smelt je eerst de boter op een zacht vuurtje.
  • Doe de bloem, suiker en havermout in een kommetje en giet hierover de gesmolten chocolade. Meng goed tot je een crumble krijgt.
    Zet even opzij.

Muffins

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Gebruik je een siliconen muffin/cupcake bakvorm, dan hoef je deze niet te beleggen met papieren muffin vormpjes.
    Gebruik je een metalen bakvorm, leg er dan eerst papieren vormpjes in.
  • Begin opnieuw met de boter te smelten op een zacht vuurtje.
    Ondertussen kan je de bloem zeven en mengen met het bakpoeder, baking soda en kaneel. Zet even opzij.
  • Doe de suiker, eitjes, karnmelk, zure room, vanille en gesmolten boter in een mengkom.
    Meng of mix kort tot je een gladde massa hebt. Je hoeft dit echt niet schuimig of romig op te kloppen.
    Voeg het bloem mengsel toe en meng/mix opnieuw kort tot je een mooi glad deeg hebt.
    Als laatste voeg je de frambozen toe en spatel deze nog even kort onder het deeg.
  • Verdeel het deeg over de vormpjes, dit gaat trouwens het makkelijkste met een ijsschep.
    Vul de vormpjes voor zo'n 2/3 met het deeg.
    Strooi de crumble royaal over elk vormpje.
    Bak de muffins mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 25 a 30min. Check met een satéprikker of de muffins gaar zijn binnenin.
    Haal uit de oven en laat eerst zo'n 15min afkoelen in de vorm, ontvorm dan en laat verder afkoelen op een rooster
    Smakelijk!
Trefwoord bakken, crumble, frambozen, karnemelk, muffins, zure room

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.