Ga terug
Deze gevulde paprika's met gehakt en pasta zijn een ideaal doordeweekse maaltijd! Je kan dit gerechtje makkelijk op voorhand al voorbereiden, perfect voor het samenstellen van je weekmenu. De paprika's serveren we met een super snelle fetasaus.

Gevulde paprika's met gehakt en pasta

Deze gevulde paprika's met gehakt en pasta zijn een ideaal doordeweekse maaltijd! Je kan dit gerechtje makkelijk op voorhand al voorbereiden, perfect voor het samenstellen van je weekmenu. De paprika's serveren we met een super snelle fetasaus.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 200 gr Griekse pasta ofwel Orzo (of rijst of quinoa)
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 200 gr kerstomaten
  • 1 kleine courgette
  • 7 a 8 gedroogde tomaten
  • 200 gr halloumi (optioneel)
  • 400 gr kipgehakt (of gewoon gemengd gehakt)
  • 1 kl oregano (gedroogd)
  • 1 tl tijm
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 4 paprika's
  • Parmezaanse kaas (fijngeraspt)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Fetasaus

  • 200 gr feta
  • 150 gr griekse yoghurt
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el bieslook (fijngehakt)
  • 1 el citroensap
  • Peper

Instructies
 

  • Begin met de Griekse pasta ofwel Orzo gaar te koken, giet af en zet even opzij.
  • Pel de ui en look en hak fijn.
    Halveer de kerstomaten
    Snij de courgette in fijne kleine blokjes.
    Snij de gedroogde tomaten in kleinere stukjes
    Snij de halloumi in kleine blokjes
  • Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie en bak hierin het gehakt rul. Roer regelmatig.
    Voeg de ui toe en laat zo'n 4 a 5min mee bakken.
    Doe er de look, courgette, oregano, tijm, gerookt paprikapoeder bij, roer even en laat zo'n 2min mee bakken.
    Haal van het vuur en voeg de kerstomaten, gedroogde tomaten en de halloumi toe. Meng goed en zet even opzij.
    TIP!! Je kan de vulling makkelijk al 1 a 2 dagen op voorhand maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Halveer de paprika's, verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
    Vul de paprika's op met de vulling, leg in een ovenschaal en strooi er wat Parmezaanse kaas over.
    Bak de paprika's zo'n 25 a 30min in de oven.
  • Voor de fetasaus.
    Verbrokkel de feta in fijnere stukjes en doe in een blender samen met de yoghurt, peterselie, bieslook, citroensap en wat peper. Mix tot een gladde crème. Je zal toch zo'n 5min minstens moeten mixen aangezien feta een stevige kaas is.
  • Serveer de fetasaus bij de gebakken paprika's
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, feta, gehakt, op voorhand maken, paprika, pasta