Aardbeientaartjes

Iets wat altijd smaakt, dat zijn aardbeientaartjes! Lekkere krokante zanddeeg taartjes gevuld met een vanillepudding ofwel banketbakkersroom afgewerkt met aardbeien. Super lekker voor bij de koffie of thee! Dit recept is super gemakkelijk en snel te maken plus deze pudding bevat ook nog eens witte chocolade
Naar recept gaan

Er gaat niets boven aardbeientaartjes! Zo’n lekkere krokante taartjes gevulde met een heerlijke vanillepudding afgewerkt met onze prachtige Belgische aardbeien. Zo’n klassieker maar ‘oh boy’ want blijft dit lekker. Je kan het jezelf makkelijk makken en gewoon naar de bakker gaan. Ik maak ze echter liever zelf want zo lekker als deze taartjes ga nergens vinden hoor! Het geheim zit hem in die hemelse zelfgemaakte banketbakkersroom met als geheim ingrediënt witte chocolade.

Banketbakkersroom ofwel vanillepudding bestaat normaal uit melk, suiker, vanille, eitjes en maizena. In deze versie gebruiken we ook deze ingrediënten plus nog eentje extra namelijk witte chocolade. Eenmaal de pudding klaar is, gieten we deze over de chocolade zo kan deze smelten. Je kan trouwens ook melk of pure chocolade gebruiken wat ook super lekker is in combinatie met de aardbeien. Deze taartjes kan je trouwens afwerken met eender welk fruit (frambozen, bramen, banaan, kiwi, …)

Iets wat altijd smaakt, dat zijn aardbeientaartjes! Lekkere krokante zanddeeg taartjes gevuld met een vanillepudding ofwel banketbakkersroom afgewerkt met aardbeien. Super lekker voor bij de koffie of thee! Dit recept is super gemakkelijk en snel te maken plus deze pudding bevat ook nog eens witte chocolade

Hoe maken we deze aardbeientaartjes?

Beginnen doen we met het maken van de korst. Heb je niet veel tijd of wil je het jezelf lekker makkelijk maken dan kan je ook gewoon taartdeeg van de winkel meebrengen, hiermee je vormpjes bekleden en afbakken. Ik maak dit liever zelf (is trouwens super gemakkelijk), meer bepaald een “no fail” zanddeeg. Klik hier voor het recept. Je kan hier perfect 1 grote taart mee maken, ik koos voor schattige individuele tartelletes. Rol het deeg uit, steek rondjes uit het deeg (die iets groter zijn dan je vormpjes) en bekleed je vormpje. Duw goed aan en verwijder het overtollige deeg. Laat nog eerst zo’n 15min opstijven in de koelkast alvorens goudbruin af te bakken.

Voor de banketbakkersroom, gebruik je een reep witte chocolade, hak deze dan fijn en doe in een mengkom. Zet even opzij.
Doe melk in een kookpotje en breng zachtjes aan de kook. In een apart kommetje klop je een beetje melk los met eidooiers, suiker, vanillezaadjes en maizena. Als de melk kookt, giet dan de helft al roerend over het suiker-ei mengsel. Roer dit goed door. Giet dan alles terug in het kookpotje en breng dit al roerend aan de kook. Nu zal de pudding ook gaan indikken. Blijf goed roeren tot je een mooi pudding krijgt. Haal dan van het vuur en giet de warme pudding over de stukjes chocolade. Roer goed zodat de chocolade kan smelten. Eenmaal gesmolten, bedek met de pudding met plasticfolie. De folie dient de pudding echt te raken om een velletje te voorkomen. Laat volledig afkoelen om kamertemperatuur.

Als de taartjes en pudding volledig zijn afgekoeld, kan je ze gaan opvullen en afwerken met verse aardbeien (of ander vers fruit). Je kan best de afgekoelde pudding nog even losmixen met een handmixer voor een mooi gladde crème.

TIP! Het deeg en het afbakken van de taartjes kan je makkelijk al 1 a 2 dagen op voorhand doen. Ook de pudding kan je de dag voordien al maken.

Iets wat altijd smaakt, dat zijn aardbeientaartjes! Lekkere krokante zanddeeg taartjes gevuld met een vanillepudding ofwel banketbakkersroom afgewerkt met aardbeien. Super lekker voor bij de koffie of thee! Dit recept is super gemakkelijk en snel te maken plus deze pudding bevat ook nog eens witte chocolade
Iets wat altijd smaakt, dat zijn aardbeientaartjes! Lekkere krokante zanddeeg taartjes gevuld met een vanillepudding ofwel banketbakkersroom afgewerkt met aardbeien. Super lekker voor bij de koffie of thee! Dit recept is super gemakkelijk en snel te maken plus deze pudding bevat ook nog eens witte chocolade
Iets wat altijd smaakt, dat zijn aardbeientaartjes! Lekkere krokante zanddeeg taartjes gevuld met een vanillepudding ofwel banketbakkersroom afgewerkt met aardbeien. Super lekker voor bij de koffie of thee! Dit recept is super gemakkelijk en snel te maken plus deze pudding bevat ook nog eens witte chocolade

Aardbeientaartjes

Iets wat altijd smaakt, dat zijn aardbeientaartjes! Lekkere krokante zanddeeg taartjes gevuld met een vanillepudding ofwel banketbakkersroom afgewerkt met aardbeien. Super lekker voor bij de koffie of thee! Dit recept is super gemakkelijk en snel te maken plus deze pudding bevat ook nog eens witte chocolade
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 6 tartelette vormpjes (van +/- 7 a 8mm) ofwel 1 taartvorm van zo'n 20 a 22cm

Ingrediënten
  

  • 1 portie zanddeeg (zie notities)
  • Aardbeien

Vanillepudding of banketbakkersroom

  • 100 gr witte chocolade
  • 500 ml melk
  • 100 gr suiker
  • 1 vanillestok
  • 2 eigelen
  • 45 gr maizena

Instructies
 

  • Begin met het maken van het zanddeeg. De ingrediënten en stappen kan je via de link in de notities hieronder vinden.
    Rol het deeg uit, steeds rondjes uit die iets groter zijn dan je vormpjes. Bekleed je vormpjes met het deeg, duw goed aan, verwijder het overhangende deeg.
    Laat zo'n 15min opstijven in de koelkast.
    Bak de taartjes mooi goudbruin in de oven op 180 graden voor zo'n 15 a 18min.
    Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    TIP! Je kan de taartjes blind bakken, echter bij zo'n kleine vormpjes vind ik dat persoonlijk iets lastiger. Check na zo'n 8 a 10min bakken de taartjes even, als de bodem ietwat opblaast of naar boven komt, prik dan een gaatje in het deeg of duw wat plat met een lepel.
    Gebruik je één grote taartvorm, dan kan je deze wel blind bakken.

Vanillepudding of banketbakkersroom

  • Gebruik je een reep witte chocolade, hak deze dan fijn en doe in een mengkom. Zet even opzij.
    Doe 450ml melk in een kookpotje en breng zachtjes aan de kook.
    In een apart kommetje klop je de resterende 50ml melk los met eidooiers, suiker en vanillezaadjes. Voeg vervolgens de maizena toe en roer los tot een glad papje.
    Als de melk kookt, giet dan de helft al roerend over het suiker-ei mengsel. Roer dit goed door. Giet dan alles terug in het kookpotje en breng dit al roerend aan de kook. Nu zal de pudding ook gaan indikken. Blijf goed roeren tot je een mooi pudding krijgt. Haal dan van het vuur en giet de warme pudding over de stukjes chocolade. Roer goed zodat de chocolade kan smelten.
    Eenmaal gesmolten, bedek met de pudding met plasticfolie. De folie dient de pudding echt te raken om een velletje te voorkomen. Laat volledig afkoelen om kamertemperatuur.
  • Als de taartjes en pudding volledig zijn afgekoeld, kan je ze vullen.
    Je kan best de pudding even losmixen tot een gladde crème, dit werkt iets makkelijker
    Werk de taartjes royaal af met aardbeien.
    Smakelijk

Notities

Klik hier voor het recept en de stappen voor super gemakkelijk zanddeeg. 
Trefwoord aardbeien, banketbakkersroom, dessert, taart, vanillepudding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.