Het leuke aan havermout is dat het zo veelzijdig is. Het houdt niet op bij enkel havermoutpap, je kan er nog zo veel andere leuke gerechtjes met maken. Je kan het verwerken in brood of je kan er vis of vlees in paneren. En je kan het ook bakken in de oven. En dat heb ik deze keer gedaan, je zou het eigenlijk gebakken havermoutpap in de oven kunnen noemen. Maak dit als ontbijt en je dag kan niet meer stuk !!!
Je kan zelf kiezen welk fruit je toevoegt. Ik gebruikte appel en frambozen waardoor je keuken naar heerlijke appeltaart ruikt. Maar je kan ook banaan, peer, bessen, etc gebruiken.
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 40gr havermout
- 150ml melk (ik gebruikte amandelmelk)
- 1 appel
- handvol diepvries frambozen
- snuifje kaneel
- Optioneel : 1el lijnzaad, handvol amandelschilfers.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden
Schil de appel en snij in fijne blokjes. Eventueel kan je enkele dunne plakjes appel snijden om af te werken. Doe de appelblokjes in een kleine ovenschaal of ovenbestendig potje en strooi hierover een handvol diepvries frambozen.
Meng de havermout met de melk, het snuifje kaneel en optioneel 1 eetlepel kaneel. Giet dit mengsel over de appelblokjes en frambozen. Werk eventueel af met de plakjes appel en een handvol amandelschilfers.
Zet in de oven en bak ongeveer 25 a 30min.
Laat het smaken !!