Nacho’s met tonijn

Deze nacho's met tonijn is het ideale "weekend food", perfect om te maken voor een gezellige filmavond of voor tijdens de borrel of apéro met de vrienden. Deze nachoschotel uit de oven is snel en makkelijk te maken en bestaat uit mais tortilla chips, tomatensaus met tonijn en natuurlijk kaas.
Naar recept gaan

Het ultieme “cinema food” in een nieuw kleedje, deze nacho’s met tonijn zijn een absolute “must make” dit weekend! Zoek alvast een leuke film uit en ik leg jullie met veel plezier uit hoe je deze super lekkere en zo makkelijk te maken nachoschotel op je schoot tovert. De schotel bestaat natuurlijk uit lekkere krokante nacho’s ofwel mais tortilla chips, daarover komt een smaakvolle tomatensaus met tonijn in verwerkt, een royale laag kaas en zo gaat deze de oven in. De ideale kost tijdens een filmavondje maar ook tijdens een gezellige borrel of apéro met de vrienden.

Deze nacho's met tonijn is het ideale "weekend food", perfect om te maken voor een gezellige filmavond of voor tijdens de borrel of apéro met de vrienden. Deze nachoschotel uit de oven is snel en makkelijk te maken en bestaat uit mais tortilla chips, tomatensaus met tonijn en natuurlijk kaas.

Hoe maken we deze nacho’s met tonijn?

We beginnen met de tomatensaus met tonijn. In deze saus gaat een ui, wat look, een halve chilipeper voor de pit en tomatenblokjes. Verder brengen we de saus nog wat op smaak met wat oregano en gerookt paprikapoeder. Een heel simpele saus maar zo smaakvol. Na 10min zachtjes sudderen, voegen we nog het hoofdingrediënt toe namelijk de tonijn uit blik. Dit zou je trouwens makkelijk al een dagje op voorhand kunnen maken.

Vervolgens gaan we de nachoschotel samenstellen. Neem een grote ovenschaal en bedek je royaal met tortilla chips. Hierover verdeel je de helft van saus en strooi er royale portie geraspte kaas over. Kaas is nu eenmaal de must van geslaagde nacho’s dus hou je vooral niet in! Leg er nog een laagje chips, saus en kaas over en de schotel kan de oven in zodat de kaas mooi kan smelten.

En dan is gewoon “sit back”, relax en geniet van je nacho’s! Maak de nachoschotel nog een tikkeltje lekkerder door er wat fijngesneden rode ui en blokjes avocado bij te serveren. Wil je “all the way” gaan, serveer er ook nog wat zure room en guacamole bij.

Tip en vragen voor het maken van deze nacho’s met tonijn

  • Kan je de tonijn vervangen? Dat kan zeker door bijvoorbeeld gehakt of kip. Gebruik je gehakt, bak deze dan eerst rul, schep uit de pan en start dan met het aanfruiten van de ui (zoals vermeldt in het recept). Gebruik je kip, misschien heb je nog restjes van de vorige dag ofwel bak je 1 a 2 kipfilets in de oven of pan met wat kippenkruiden.
  • Kan ik nog extra groentjes toevoegen? Ja zeker, voeg wat (kidney)bonen, mais, blokjes paprika, … toe aan je tomatensaus met de paprika.
  • Kan je dit receptje op voorhand voorbereiden? De tomatensaus met tonijn kan je makkelijk een dag op voorhand al maken. Bewaar deze in de koelkast.
  • TIP !! De tomatensaus met tonijn is ook een ideale saus om te serveren met pasta.
Deze nacho's met tonijn is het ideale "weekend food", perfect om te maken voor een gezellige filmavond of voor tijdens de borrel of apéro met de vrienden. Deze nachoschotel uit de oven is snel en makkelijk te maken en bestaat uit mais tortilla chips, tomatensaus met tonijn en natuurlijk kaas.
Deze nacho's met tonijn is het ideale "weekend food", perfect om te maken voor een gezellige filmavond of voor tijdens de borrel of apéro met de vrienden. Deze nachoschotel uit de oven is snel en makkelijk te maken en bestaat uit mais tortilla chips, tomatensaus met tonijn en natuurlijk kaas.

Nacho’s met tonijn

Deze nacho's met tonijn is het ideale "weekend food", perfect om te maken voor een gezellige filmavond of voor tijdens de borrel of apéro met de vrienden. Deze nachoschotel uit de oven is snel en makkelijk te maken en bestaat uit mais tortilla chips, tomatensaus met tonijn en natuurlijk kaas.
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1/2 rode chili
  • 400 gr tomatenblokjes (blik)
  • 1 tl suiker
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 300 gr tonijn (blik)
  • 200 gr tortilla chips
  • Geraspte kaas (cheddar kaas of belegen kaas)
  • 1 avocado (om te serveren)
  • 1 rode ui (om te serveren) – fijngehakt
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • We beginnen met de tomatensaus met tonijn.
    Pel de ui en hak fijn.
    Pel het teentje look en hak fijn.
    Verwijder de pitjes van chilipeper en hak ook deze fijn.
    Laat de tonijn uitlekken
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui mooi glazig voor enkele minuten. Roer af en toe zodat de ui niet bruin wordt.
    Voeg vervolgens de look en chilipeper toe en laat 1min mee bakken.
    Giet er de tomatenblokjes bij gevolgd door de suiker, oregano, gerookt paprikapoeder en snuifje zout. Roer even en laat 10min zachtjes sudderen.
    Haal van het vuur, voeg de tonijn toe en meng kort. Proef en breng de saus nog verder op smaak met peper, zout of wat suiker.
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Neem een ruime ovenschaal en bedek met de helft van de tortilla chips.
    Giet hierover de helft van de saus en strooi er royaal geraspte kaas over.
    Bedek met de resterende helft chips en saus. Strooi ook hierover weer royaal kaas over.
    Zet in de oven voor zo'n 10min zodat de kaas mooi kan smelten.
  • Serveer de nacho's met wat fijngehakte rode ui, blokjes avocado en eventueel ook wat zure room en guacamole.
    Smakelijk!
Trefwoord borrelhapje, hapje, lekker en eenvoudig, nachos, tomatensaus, tonijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.