Wentelteefjes met choco

Deze gemakkelijk te maken wentelteefjes met choco is gewoon smullen en ideaal als ontbijt of brunch! We verwerken restjes brood, croissants of sandwiches in dit heerlijke eenvoudige receptje samen met zelfgemaakte en super snelle chocopasta. In zowel het verloren brood als de choco verwerken we gecondenseerde melk.
Naar recept gaan

Restjes oud brood, nog een croissantje of sandwich’ke op overschot … dat wordt hier thuis in de meeste gevallen omgetoverd tot broodpudding, verloren brood of croutons. Altijd een topper en vooral niets verloren laten gaan! Van “oude restjes” toch nog een zalig gerechtje maken, daar kan je alleen maar fan van zijn. Van deze enorm gemakkelijke wentelteefjes met choco, ga je zeker fan zijn.

Normaal gaan we brood “wentelen” in een papje van melk, eitjes en wat suiker. In dit receptje zijn de eitje ook van de partje maar de melk gaan we vervangen door deels gecondenseerde melk en deels kokosmelk. Die twee zijn een zalige combinatie, zeker als je nog een klein snuifje geraspte zeste van limoen toevoegt. Door gecondenseerde melk toe toevoegen, proefen deze wentelteefjes een beetje naar witte chocolade.

In de meeste gevallen serveren we wentelteefjes gewoon met wat bruine suiker, daar ben ik zelf niet zo’n fan van. Ik ben eerder fan van wat vers fruit, wat honing of maple syrup en wat chocolade of choco. Homemade choco om precies te zijn. Oke, een laagje Nutella smaakt ook natuurlijk. Echter heb ik een paar weken geleden de “homemade choco” van Jeroen Meus ontdekt en geloof mij “deze is te lekker” en ook enorm makkelijk te maken. Ook voor deze chocopasta, gaan we weer gebruik maken van gecondenseerde melk, iets wat ik trouwens standaard in mijn kast heb staan.

Deze gemakkelijk te maken wentelteefjes met choco is gewoon smullen en ideaal als ontbijt of brunch! We verwerken restjes brood, croissants of sandwiches in dit heerlijke eenvoudige receptje samen met zelfgemaakte en super snelle chocopasta. In zowel het verloren brood als de choco verwerken we gecondenseerde melk.

Hoe maken we deze wentelteefjes met choco?

we beginnen met het maken van onze zelfgemaakte choco. Deze kan je een paar dagen op voorhand al maken en koel bewaren. Omdat de gecondenseerde melk al vrij zoet is, gebruikte ik alleen maar pure chocolade. Zo krijg je echt een heerlijke pure chocoladesmaak. Je zou natuurlijk ook een mix van pure en melk chocolade kunnen gebruiken.

Doe de gecondenseerde melk in een kookpotje samen met wat hazelnootpasta en zelf op een middelhoog vuurtje zodat de pasta in de melk kan smelten. Voeg de chocolade in stukjes toe en blijf roeren zodat deze kan smelten. Als laatste doe je er de boter bij en roer opnieuw goed zodat deze kan smelten. Haal van het vuur en giet de choco in een glazen bokaal. Laat eerst afkoelen op kamertemperatuur en bewaar vervolgens in de koelkast.

Tip voor de hazelnootpasta > hiermee bedoel ik dus geen Nutella maar echt pure pasta van hazelnoten. Dit kan je o.a. vinden bij Koro of andere webshops. Ter info met mijn code ELIEN5 krijg je korting bij bestellingen bij KORO.

Voor de wentelteefjes beginnen we met het papje te maken waarin we het brood gaan wentelen. Hiervoor mengen we gecondenseerde melk met kokosmelk (of gewone melk), eitjes, zeste van limoen en een snuifje kaneel. Haal het brood, croissants of sandwiches door het papje, laat ze zeker 2 a 3min goed weken. Bak ze vervolgens in een pan met een scheutje olie of boter tot ze langs beide kanten mooi goudbruin zijn.
Serveer de wentelteefjes met de choco en vers fruit

Deze gemakkelijk te maken wentelteefjes met choco is gewoon smullen en ideaal als ontbijt of brunch! We verwerken restjes brood, croissants of sandwiches in dit heerlijke eenvoudige receptje samen met zelfgemaakte en super snelle chocopasta. In zowel het verloren brood als de choco verwerken we gecondenseerde melk.
Deze gemakkelijk te maken wentelteefjes met choco is gewoon smullen en ideaal als ontbijt of brunch! We verwerken restjes brood, croissants of sandwiches in dit heerlijke eenvoudige receptje samen met zelfgemaakte en super snelle chocopasta. In zowel het verloren brood als de choco verwerken we gecondenseerde melk.

Wentelteefjes met choco

Deze gemakkelijk te maken wentelteefjes met choco is gewoon smullen en ideaal als ontbijt of brunch! We verwerken restjes brood, croissants of sandwiches in dit heerlijke eenvoudige receptje samen met zelfgemaakte en super snelle chocopasta. In zowel het verloren brood als de choco verwerken we gecondenseerde melk.
5 van 2 stemmen
Gang brunch, Ontbijt
Porties 4

Ingrediënten
  

Choco

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 2 el hazelnootpasta (of pindakaas werkt ook)
  • 200 gr pure chocolade (je kan ook melk chocolade gebruiken)
  • 100 gr boter (op kamertemperatuur)

Wentelteefjes

  • 2 eieren
  • 60 ml gecondenseerde melk
  • 120 ml kokosmelk
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 tl zeste van limoen
  • 4 sneden brood (of croissants of sandwiches)
  • Olie of boter
  • vers fruit

Instructies
 

Choco

  • Doe de gecondenseerde melk en de hazelnootpasta in een kookpotje en zet op een zacht vuurtje. Roer goed zodat de notenpasta kan smelten.
    Voeg vervolgens de chocolade in kleine blokjes toe en roer goed tot deze gesmolten is.
    Als laatste doe je de zachte boter er bij en roer goed tot deze ook gesmolten is en je een mooie gladde pasta hebt.
    Giet de choco in een bokaaltje en laat eerst afkoelen op kamertemperatuur.
    Bewaar vervolgens in de koelkast.

Wentelteefjes

  • Doe de eieren, gecondenseerde melk, kokosmelk, kaneel en zeste van limoen in een ruime kom en roer tot een glad papje.
  • Verhit alvast een pan met olie of klontje boter
  • Haal de sneetjes brood door het papje. Laat zeker 2 a 3min goed weken en leg ze vervolgens in de pan en bak ze mooi goudbruin langs beide kanten;
    Als je croissants of sandwiches gebruikt, kan je deze best eerst halveren.
  • Serveer de wentelteefjes met de choco en vers fruit
    Smakelijk
Trefwoord brunch, choco, chocolade, chocopasta, ontbijt, restjes, wentelteefjes

2 thoughts on “Wentelteefjes met choco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.