Ga terug
Deze nacho's met tonijn is het ideale "weekend food", perfect om te maken voor een gezellige filmavond of voor tijdens de borrel of apéro met de vrienden. Deze nachoschotel uit de oven is snel en makkelijk te maken en bestaat uit mais tortilla chips, tomatensaus met tonijn en natuurlijk kaas.

Nacho's met tonijn

Deze nacho's met tonijn is het ideale "weekend food", perfect om te maken voor een gezellige filmavond of voor tijdens de borrel of apéro met de vrienden. Deze nachoschotel uit de oven is snel en makkelijk te maken en bestaat uit mais tortilla chips, tomatensaus met tonijn en natuurlijk kaas.
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1/2 rode chili
  • 400 gr tomatenblokjes (blik)
  • 1 tl suiker
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 300 gr tonijn (blik)
  • 200 gr tortilla chips
  • Geraspte kaas (cheddar kaas of belegen kaas)
  • 1 avocado (om te serveren)
  • 1 rode ui (om te serveren) - fijngehakt
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • We beginnen met de tomatensaus met tonijn.
    Pel de ui en hak fijn.
    Pel het teentje look en hak fijn.
    Verwijder de pitjes van chilipeper en hak ook deze fijn.
    Laat de tonijn uitlekken
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui mooi glazig voor enkele minuten. Roer af en toe zodat de ui niet bruin wordt.
    Voeg vervolgens de look en chilipeper toe en laat 1min mee bakken.
    Giet er de tomatenblokjes bij gevolgd door de suiker, oregano, gerookt paprikapoeder en snuifje zout. Roer even en laat 10min zachtjes sudderen.
    Haal van het vuur, voeg de tonijn toe en meng kort. Proef en breng de saus nog verder op smaak met peper, zout of wat suiker.
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Neem een ruime ovenschaal en bedek met de helft van de tortilla chips.
    Giet hierover de helft van de saus en strooi er royaal geraspte kaas over.
    Bedek met de resterende helft chips en saus. Strooi ook hierover weer royaal kaas over.
    Zet in de oven voor zo'n 10min zodat de kaas mooi kan smelten.
  • Serveer de nacho's met wat fijngehakte rode ui, blokjes avocado en eventueel ook wat zure room en guacamole.
    Smakelijk!
Trefwoord borrelhapje, hapje, lekker en eenvoudig, nachos, tomatensaus, tonijn