Cobbler met rabarber en aardbeien … een typisch Amerikaans dessert extra zomers gemaakt met de rabarber en aardbeien. Maar wat is in godsnaam een cobbler? Wel, eigenlijk is het bijna hetzelfde als een crumble. De onderste laag is net zoals bij een crumble fruit. Echter geen crunchy crumble bovenop het fruit bij een cobbler maar eerder een biscuit/cake-achtig korstje.
En zoals bij een crumble, kan je bij een cobbler eindeloos varieren met het fruit dat je gebruikt. Met de zomer die pas is gestart, is deze versie op en top zomers met rabarber en aardbeien. Maar natuurlijk kan je hier volop met spelen.
Ingrediënten (4 personen)
- 250gr rabarber
- 250gr aardbeien
- 50ml honing
- vanille essence
- snuifje kardemompoeder
- 220gr speltbloem (of gewone bloem)
- 3el rietsuiker (of gewone suiker)
- 1,5tl bakpoeder
- 1/2tl baking soda
- 2el kokosolie (gesmolten)
- 180ml amandelmelk (of gewone melk)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de rabarber in blokjes.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
Doe de rabarber, aardbeien, honing, snuifje kardemompoeder en een scheutje vanille essence in een ovenschaal en meng even. Zet even opzij.
Voor het cobbler laagje.
Doe de speltbloem, rietsuiker, bakpoeder, baking soda, gesmolten kokosolie en de melk in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en meng tot een stevig ietwat plakkerige deegbal.
Probeer de deegbal in kleine porties te verdelen en leg dit bovenop het fruit. Laat wat ruimte tussen de deegballetjes.
Bak de cobbler ongeveer 35 a 40min in de oven tot het fruit mooi zacht is en het cobbler laagje mooi goudbruin is.
Serveer warm of lauw met eventueel een bolletje ijs of yoghurt.
Smakelijk!