Vanille mousse met frambozen, een fris licht dessert in een glaasje om eindeloos van te genieten. Of het nu op een doordeweekse woensdag is of op rustige weekenddag. Deze smaakt gewoon altijd! De vanillemousse maken we op basis van yoghurt waardoor de mousse lekker fris en licht is. Deze combineren we een heerlijke frambozen coulis, lange vinger koekjes en verse frambozen. Een heel simpel dessertje maar o zo veel smaak in dat kleine glaasje.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker makkelijke desserts in een glaasje? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Vanille mousse met frambozen?
- Frambozen coulis (kant-en-klaar of homemade volgens dit recept)
- Lange vinger koekjes
- Eieren
- Suiker & vanillesuiker
- Griekse yoghurt (of volle stevige yoghurt)
- Vanillestokje
- Frambozen
Hoe maak je deze Vanille mousse met frambozen?
Als je zelf je coulis wilt maken, dan maak je deze best eerst. Deze dient volledig afgekoeld te zijn. Daarom kan je deze het beste de dag voordien al maken.
Indien je kant-en-klare coulis gebruikt, laat deze op tijd ontdooien.
Vervolgens breek je de lange vinger koekjes in kleinere stukjes en verdeel over de bodem van de dessertglaasjes. Gebruik zo’n 2 koekjes per glaasjes en je mag deze ook ietwat stapelen. Dan giet je een deel van de coulis over de koekjes. Zet de glaasjes even opzij.
Ondertussen maken we de mousse. Hiervoor scheiden we eerst de eieren.
De eigelen doe je in een mengkom en ook de eiwitten doe je in een aparte kom.
Bij de eigelen voeg je suiker en vanillesuiker. Dit mix je voor zo’n 5min op hoge snelheid tot dit mooi romig en licht geworden is. Ik raad aan om de onderkant tijdens het mixen even los te schrapen. De suiker zakt namelijk naar beneden.
Wanneer dit mengsel mooi licht en romig is, doe je er de yoghurt bij en de zaadjes van de vanillestok. Mix dit nog even kort.
Vervolgens klop je de eiwitten stijf op in de aparte kom. Deze meng je dan met een spatel onder het yoghurt mengsel. Meng vooral niet te lang want dan haal je er alle lucht uit.
Dan verdeel je de mousse over de glaasjes en zet ze voor minstens 2h in de koelkast. Je mag ze ook langer op voorhand maken.
Vlak voor het serveren, giet je nog wat van de coulis op de mousse. Werk de glaasjes af met verse frambozen

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Vanille mousse met frambozen
Equipment
- 4 dessertglaasjes
Ingrediënten
- 1 portie frambozen coulis (*)
- +/- 8 a 10 lange vinger koekjes
- 2 eieren
- 3 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
- 250 gr griekse yoghurt (of volle stevige yoghurt)
- 1 vanillestok (**)
- 250 gr verse frambozen
Instructies
- Als je zelf je coulis wilt maken, dan dien je dit eerst te doen. Deze dient namelijk volledig afgekoeld te zijn. TIP! Maak deze de dag voordien al. Als je diepvries coulis gebruikt, ontdooi deze dan op tijd.
- Breek de koekjes in ietwat kleinere stukjes en verdeel deze over de bodem van de glaasjes. Gebruik zo’n 2 koekjes per glaasje. Je mag deze gerust ietwat stapelen. Giet over de koekjes een beetje van de coulis. Zorg ervoor dat je nog wat coulis overhoudt om de glaasjes mee af te werken. Zet de glaasjes even opzij.
- Ondertussen kan je de mousse maken. Hiervoor ga je eerst de eieren scheiden. Het eigeel doe je in een mengkom en de eiwitten doe je in een andere kom. Bij de eigelen voeg je suiker en vanillesuiker toe. Dit mix je op hoge snelheid licht en romig voor zo’n 5min. Schraap zeker even de bodem los tijdens het mixen. De suiker zal namelijk naar beneden zakken. Wanneer dit mengsel romig en licht geklopt is, doe er de yoghurt en de zaadjes van de vanillestok bij. Mix dit nog even kort. Vervolgens klop je de eiwitten stijf op in de andere kom. Deze voeg je dan toe aan het yoghurt mengsel. Dit meng je kort met een spatel tot een luchtige mousse. Meng vooral niet te lang anders ga je al de lucht eruit halen
- Verdeel dan de mousse over de glaasjes en zet voor minstens 2h (mag ook langer) in de koelkast.
- Vlak voor het serveren, giet je over de mousse nog wat van de resterende coulis. Werk af met nog wat verse frambozen