Orzo pasta met scampi’s en curry, een heerlijk makkelijk voor op je volgende weekmenu. Dit blijft toch een heerlijke combinatie … pasta, scampi’s en curry. Geen pikante curry of een curry waar je 101 verschillende kruiden of potjes nodig hebt. Gewoon een potje kerriepoeder en wat tomatenpuree, meer heb je niet nodig. En het resultaat is ook super lekker! Het leuke aan dit gerechtje is dat we alles in één pan maken en klaar in amper 30min. Perfect dus voor doordeweeks op tafel te zetten.
TIP! Ben je geen fan van scampi’s, je kan dit receptje ook maken met kip of gehaktballetjes.
Nog meer inspiratie nodig voor simpele eenpansgerechten? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Orzo pasta met scampi’s en curry ?
- Scampi’s
- Kerriepoeder
- Ui & Look
- Paprika
- Tomatenpuree
- Bouillon (kip of groente)
- Room
Hoe maak je deze Orzo pasta met scampi’s en curry?
Begin met het droog deppen van de scampi’s en doe in een kom. Meng met 0,5tl kerriepoeder, peper en zout. Verhit een ruime hoge pan of stoofpot met wat olijfolie of klontje boter. Bak de scampi’s kort langs beide kanten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Schep ze uit de pan en zet even opzij. Maak de pan niet proper.
Vervolgens pel je de ui en hak fijn, snij de paprika in kleine blokjes. Pel ook het teentje look. Verhit opnieuw dezelfde pan met wat olijfolie of klontje boter. Bak eerst de ui en paprika voor zo’n 4 a 5min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken. Dan pers je er de teentjes look boven uit en doe er ook de rest van het kerriepoeder en tomatenpuree bij. Roer goed en laat een minuutje mee bakken. Doe er de orzo pasta bij, roer goed en laat ook een minuutje mee bakken.
Giet er dan warme bouillon bij en roer goed. Laat de pasta rustig garen maar probeer wel regelmatig te roeren want de pasta zal snel aan de pan plakken. De pasta zal rustig al het vocht opnemen. Wanneer de pasta bijna gaar is, giet er dan ook de room bij. Roer goed en lag de scampi’s in de pasta zodat deze ook nog verder kunnen garen. Breng verder op smaak met peper en zout en serveer dan direct

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Orzo pasta met scampi’s en curry
Ingrediënten
- 450 gr scampi's (gepeld en schoongemaakt)
- 1,5 tl kerriepoeder
- 1 ui
- 2 paprika's
- 2 teentjes look
- 1 el tomatenpuree
- 300 gr orzo pasta
- 700 ml bouillon (kip of groente blokje + warm water)
- 150 ml room
- Peper en zout
- Olijfolie of klontje boter
Instructies
- Dep de scampi's ietwat droger en doe in een mengkom. Doe er 0,5tl kerriepoeder bij samen met wat peper en zout. Meng goed.
- Verhit een ruime hoge pan of stoofpot met wat olijfolie of boter. Bak hierin kort de scampi's langs beide kanten. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Schep ze de uit de pan en leg ze even opzij. Maak de pan niet proper
- Pel de ui en hak fijnVerwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij dan in kleine blokjes. Pel het teentje look.
- Verhit opnieuw wat olijfolie of boter in dezelfde pan. Bak hierin de ui en paprika alvast aan voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig zodat ze niet aanbakken.Pers er dan het teentje look boven uit. Voeg ook de rest van het kerriepoeder en tomatenpuree toe. Roer goed en laat een minuutje meebakken. Doe er de orzo pasta bij, roer goed en laat deze ook nog een minuutje meebakken.Giet er dan de warme bouillon over en roer goed. Laat de orzo pasta rustig garen. Probeer regelmatig te roeren want de pasta plakt snel aan de bodem. De pasta zal rustig al het vocht opnemen. Het meeste vocht zal dan ook bijna verdwenen zijn wanneer de pasta bijna gaar is. Doe er dan nog de room bij. Roer goed en leg de scampi's in de pasta. Laat nog even rustig garen. Breng nog verder op smaak met peper en zoutServeer dan