Provençaalse gehaktballetjes

Lekker makkelijk recept voor Provençaalse gehaktballetjes, simpel en snel doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Weinig werk, snel klaar, alles in één pan en heerlijk van smaak. Met heel veel groentjes zoals paprika, champignons, courgette en tomaten. De gehaktballen worden ook lekker op smaak gebracht met Provençaalse kruiden.
Naar recept gaan

Provençaalse gehaktballetjes, een lekker makkelijk eenpansgerecht dat thuishoort op je weekmenu. Ja, gehaktballen dat is scoren he! Daar kan ik nu eens een hele dag naar uit kijken 😀. Deze versie is er eentje met lekker veel zuiderse vibes. De balletjes worden op smaak gebracht met look en Provençaalse kruiden. Ze worden gegaard in een heerlijk sausje met lekker veel groentjes. Op en top smaak en toch weer zo simpel en snel klaar

Nog meer inspiratie voor eenpansgerechtjes? Check dan zeker deze receptjes ook even

Lekker makkelijk recept voor Provençaalse gehaktballetjes, simpel en snel doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Weinig werk, snel klaar, alles in één pan en heerlijk van smaak. Met heel veel groentjes zoals paprika, champignons, courgette en tomaten. De gehaktballen worden ook lekker op smaak gebracht met Provençaalse kruiden.
Lekker makkelijk recept voor Provençaalse gehaktballetjes, simpel en snel doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Weinig werk, snel klaar, alles in één pan en heerlijk van smaak. Met heel veel groentjes zoals paprika, champignons, courgette en tomaten. De gehaktballen worden ook lekker op smaak gebracht met Provençaalse kruiden.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Provençaalse gehaktballetjes?

  • Ui & Look
  • Champignons
  • Paprika
  • Courgette
  • Passata
  • Bouillonblokje
  • Provençaalse kruiden
  • Gehakt (kip of groente)
  • Ei
  • Paneermeel

Hoe maak je deze Provençaalse gehaktballetjes?

Begin met het maken van de gehaktballetjes. Doe het gehakt in een mengkom. Doe er een uitgeperst teentje look bij samen met de Provençaalse kruiden, ei en paneermeel. Meng goed en rol er dan balletjes van. Verhit een stoofpot met een goede scheut olijfolie. Bak hierin de balletjes rondom mooi goudbruin aan. Schep uit de pot, ze hoeven nog niet gaar te zijn. Maak de pot niet proper hierin gaan we de saus maken.

Vervolgens gaan we de saus maken. Stoof hiervoor eerst de fijngehakte ui, champignons en paprika aan. Roer regelmatig en stoof deze toch zeker voor zo’n 4 a 5min. Doe er dan de courgette bij en pers er de teentjes look boven uit. Laat ook deze zo’n 2min mee bakken. Giet er de passata bij gevolgd door Provençaalse kruiden, verbrokkelde bouillonblokje en scheutje water. Laat dit nu zachtjes sudderen. Je kan deze zo lang laten sudderen als je wenst. Des te langer des te meer smaak.

De laatste 10min leg je de balletjes in de saus zodat deze verder kunnen garen. Breng de saus nog verder op smaak met peper, zout en/of wat Provençaalse kruiden.
TIP! Wil je het iets romiger of de smaak iets milder doe er dan een scheutje room bij.

Lekker makkelijk recept voor Provençaalse gehaktballetjes, simpel en snel doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Weinig werk, snel klaar, alles in één pan en heerlijk van smaak. Met heel veel groentjes zoals paprika, champignons, courgette en tomaten. De gehaktballen worden ook lekker op smaak gebracht met Provençaalse kruiden.
Lekker makkelijk recept voor Provençaalse gehaktballetjes, simpel en snel doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Weinig werk, snel klaar, alles in één pan en heerlijk van smaak. Met heel veel groentjes zoals paprika, champignons, courgette en tomaten. De gehaktballen worden ook lekker op smaak gebracht met Provençaalse kruiden.

Provençaalse gehaktballetjes

Lekker makkelijk recept voor Provençaalse gehaktballetjes, simpel en snel doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Weinig werk, snel klaar, alles in één pan en heerlijk van smaak. Met heel veel groentjes zoals paprika, champignons, courgette en tomaten. De gehaktballen worden ook lekker op smaak gebracht met Provençaalse kruiden.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 250 gr champignons
  • 2 paprika's
  • 3 teentjes look
  • 1/2 courgette
  • 500 gr passata
  • 1,5 tl Provençaalse kruiden (*)
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)
  • 1 scheutje room (optioneel)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Gehaktballetjes

  • 500 gr gehakt (gemengd of kippengehakt)
  • 1 teentje look
  • 1,5 tl Provençaalse kruiden (*)
  • 1 ei
  • 40 gr paneermeel
  • Peper en zout

Instructies
 

  • We beginnen met de gehaktballen.
    Pel het teentje look
    Doe het gehakt in een mengkom. Voeg er het uitgeperst teentje look, Provençaalse kruiden,  ei, paneermeel, peper en zout toe. Meng goed.
    Rol er balletjes van.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
    Bak de balletjes mooi goudbruin rondom. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn binnenin. Schep ze dan uit de stoofpot.
    Maak de stoofpot niet proper, hierin gaan we verder werken.
  • Ondertussen kan je de groentjes fijnsnijden
    Pel de ui en hak fijn
    Maak de champignons proper en snij in kleine stukjes
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak in kleine blokjes
    Pel de teentjes look
    Snij de courgette in kleine blokjes.
  • Doe opnieuw wat olijfolie in dezelfde stoofpot.
    Stoof hierin de ui, champignons en paprika eerst even aan voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig zodat deze niet te bruin worden.
    Pers er dan de teentjes look boven uit. Voeg ook de courgette toe. Roer goed los en laat nog zo'n 2min mee bakken.
  • Giet er vervolgens de passata bij. Verbrokkel er het bouillon blokje over. Voeg ook de Provençaalse kruiden toe en giet er een scheutje water bij.
    Laat nu zachtjes sudderen. Je mag deze zo lang laten sudderen als je wilt. Des te langer des te meer smaak. De volgende dag is de saus nog lekkerder.
    TIP! Wil je het iets romiger dan voeg je een scheutje room toe. Dit is optioneel.
    Proef van de saus en breng verder op smaak met peper en zout. Voeg eventueel ook nog wat Provençaalse kruiden toe.
    De laatste 10min leg je de balletjes in de saus zodat de verder kunnen garen.
  • Serveer met pasta of puree

Notities

(*) Heb je geen Provençaalse kruiden in huis? Kijk dan in je kruidenkastje of misschien heb je wel een kruidentuintje met verse kruiden. Breng eventueel wat op smaak met tijm, rozemarijn, basilicum en of paprikapoeder
Trefwoord champignons, courgette, doordeweeks recept, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, paprika, snel dessert, snel klaar, tomaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.