Mascarpone taart met bessen

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone taart met bessen, simpel en snel zomers dessert. Krokant zanddeeg korst gevuld met een romige mascarpone mousse afgewerkt zomerse bessen.
Naar recept gaan

Mascarpone taart met bessen, een super simpel taartje waar de zomer van afspat! Lekker krokant zanddeeg opgevuld met een heerlijke mascarpone crème afgewerkt met zomerse bessen. Zoals gezegd een super simpel taartje maar zo zo zo lekker van smaak. Je hoeft daar echt geen 101 ingrediënten voor te gebruiken. “Keep it simple” is meestal het geheime ingrediënt en dat is bij deze zeker het geval. Gewoon mascarpone, room, vanille en wat poedersuiker … meer heb je niet nodig! Groot en klein zullen hiervan smullen.

TIP! Je zou de mascarpone ook kunnen vervangen door roomkaas. Zo krijg je een cheesecake effect. Of gebruik de helft mascarpone en de helft roomkaas.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met bessen? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone taart met bessen, simpel en snel zomers dessert. Krokant zanddeeg korst gevuld met een romige mascarpone mousse afgewerkt zomerse bessen.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Mascarpone taart met bessen?

  • Zanddeeg : je kan dit zelf maken, check dan zeker dit recept. Of je kan ook kant-en-klaar taartdeeg gebruiken
  • Room
  • Gelatine
  • Mascarpone
  • Vanille extract
  • Poedersuiker
  • Bessen : gebruik een mix van verse bessen

Hoe maak je deze Mascarpone taart met bessen?

Wil je zelf het zanddeeg maken? Begin hier dan mee omdat dit nog even dient op te stijven. Rol dan uit en bekleed er je taartvorm (ingevet & bebloemd) mee. Vervolgens prik je enkele gaatjes in de bodem. Laat dan nog even opstijven in de koelkast. Bak dan blind in de oven voor zo’n 15min. Verwijder dan de bakbonen en bak nog voor zo’n 7 a 8min tot de korst mooi goudbruin en gaar gebakken is. Laat de korst volledig afkoelen.

Vervolgens kan je de mousse maken. Hiervoor gaan we eerst de blaadjes gelatine weken in koud water. Ondertussen kan je een beetje room verwarmen tot onder het kookpunt. Haal dan van het vuur en voeg de uitgeknepen geweekte gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen. Laat dit een beetje afkoelen maar zorg dat dit mooi lopend blijft.

Doe ondertussen de mascarpone, vanille extract en poedersuiker in een mengkom. Mix dit alvast even los tot een gladde crème. Giet er dan het room-gelatine mengsel bij en de resteerde rom. Klop dit op tot een ietwat stevige mousse.

Schep vervolgens de mousse in de afgekoelde taartvorm en spreid mooi uit. Zet de taart nu voor minstens 3h (mag ook langer) in de koelkast om op te stijven.

Vlak voor het serveren, werk je de taart royaal af met verse bessen.

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone taart met bessen, simpel en snel zomers dessert. Krokant zanddeeg korst gevuld met een romige mascarpone mousse afgewerkt zomerse bessen.
Lekker makkelijk recept voor Mascarpone taart met bessen, simpel en snel zomers dessert. Krokant zanddeeg korst gevuld met een romige mascarpone mousse afgewerkt zomerse bessen.

Mascarpone taart met bessen

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone taart met bessen, simpel en snel zomers dessert. Krokant zanddeeg korst gevuld met een romige mascarpone mousse afgewerkt zomerse bessen.
Totale tijd 45 minuten
Gang dessert, gebak
Porties 8

Equipment

  • 1 taartvorm (+/- 22 a 24cm)

Ingrediënten
  

  • 1 portie zanddeeg (zie notities)
  • 2 blaadjes gelatine
  • 250 ml room
  • 250 gr mascarpone
  • 1 tl vanille extract
  • 60 gr poedersuiker
  • verse bessen

Instructies
 

  • Gebruik je zelfgemaakt zanddeeg. Maak dit dan eerst en laat rusten.
  • Vet je taartvorm in met wat boter en bebloem deze.
    Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot zo'n 5mm dikte ongeveer. Bekleed je taartvorm ermee. Duw goed aan in de kantjes en bodem. Het kan zijn dat het deeg wat zal scheuren, duw de gaatjes en scheurtjes dan wat dicht. Snij het overtollige deeg weg. 
    Prik enkele gaatjes in de bodem met behulp van een vork.
    Zet nog eens zo'n 30min in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
    Bak het deeg blind (met behulp van bakpapier en bakbonen of linzen/rijst) voor zo'n 15min.
    Verwijder dan voorzichtig de bakbonen en bakpapier en bak nog eens zo'n 7min tot de korst mooi goudbruin gebakken is. Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Voor de mascarpone mousse, gaan we eerst de blaadjes gelatine weken in koud water.
    Doe alvast 50ml van de room in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt.
    Haal van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en voeg toe aan de warme room. Roer goed zodat deze kunnen oplossen. Laat heel even ietwat afkoelen.
  • Doe ondertussen de mascarpone, vanille en poedersuiker in een mengkom. Mix dit alvast even los tot een gladde crème.
    Giet hierbij het afgekoelde room-gelatine mengsel en de rest van de room (200ml). Klop dit op tot een romige ietwat stevige mousse.
  • Schep de mousse in de taartbodem. Spreid mooi egaal uit en zet dan voor minstens 3h (mag ook langer) in de koelkast om op te stijven.
  • Vlak voor het serveren, werk de taart royaal af met verse bessen
    Smakelijk

Notities

(*) Ik gebruikte dit recept voor het deeg. Je kan ook kant-en-klaar taartdeeg gebruiken
Trefwoord bessen, mascarpone, snel klaar, taart, zanddeeg, zomer, zomers dessert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.