Speculaas mousse taart met frambozen

Lekker makkelijk recept voor Speculaas mousse taart met frambozen, simpel en frisse taart waar je geen oven voor nodig hebt. Een heerlijke krokante speculoos korst met daarin een laagje frambozen confituur en een eenvoudige mousse van speculaas en mascarpone. Klaar in amper 30min
Naar recept gaan

Speculaas mousse taart met frambozen, weer een super makkelijk taartje dat helemaal mijn ding is 😃. En jullie gaan ook fan zijn daar ben ik zeker van, toch zeker als je net zoals mij verzot bent van speculoos. De korst van dit taartje bestaat uit verkruimelde speculaasjes in combinatie met gesmolten boter. De vulling bestaat uit een laagje confituur met daarop een heerlijk romige speculaas mousse. Enorm simpel en snel te maken, in minder dan 30min staat deze taart al in je koelkast op te stijven. Trouwens, je kan deze taart makkelijk de dag voordien al maken en je hebt er geen oven voor nodig. Wat altijd wel handig is tijdens de zomer.

Nog meer inspiratie nodig met lekkere speculaas receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Speculaas mousse taart met frambozen, simpel en frisse taart waar je geen oven voor nodig hebt. Een heerlijke krokante speculoos korst met daarin een laagje frambozen confituur en een eenvoudige mousse van speculaas en mascarpone. Klaar in amper 30min
Lekker makkelijk recept voor Speculaas mousse taart met frambozen, simpel en frisse taart waar je geen oven voor nodig hebt. Een heerlijke krokante speculoos korst met daarin een laagje frambozen confituur en een eenvoudige mousse van speculaas en mascarpone. Klaar in amper 30min

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Speculaas mousse taart met frambozen?

  • Boter
  • Speculaas
  • Gelatine
  • Room
  • Mascarpone : je zou dit ook met roomkaas kunnen maken dan krijg je eerder een cheesecake smaakje wat ook lekker is.
  • Speculaaspasta
  • Poedersuiker
  • Vanille extract
  • Confituur : ik gebruikte frambozen confituur
  • Frambozen

Hoe maak je deze Speculaas mousse taart met frambozen?

Begin met de boter te smelten de speculaas fijn te malen. Meng beide tot een ietwat plakkerige massa. Schep dit in een taartvorm of springvorm en duw goed aan op de bodem en de zijkanten. Zowel op de bodem als zijkanten moet er een laagje van de speculaas zijn. Dit hoeft niet te dik te zijn. Zet dit even in de koelkast.

Ondertussen week je de blaadjes gelatine in koud water en verwarm wat room in een kookpotje tot net onder het kookpunt. Haal dan van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Dit roer je heel goed los en zet dan even opzij.

Vervolgens maken we de mousse. Hiervoor doe je mascarpone, poedersuiker, vanille extract en speculaaspasta in een mengkom. Mix dit alvast even los tot een gladde massa. Giet er dan de room met gelatine bij en de rest van de koude room. Dit klop je dan op tot een ietwat stevige mousse.

Wrijf dan de bodem van de taart in met wat confituur gevolgd door de mousse. Spreid dit mooi egaal uit en zet vervolgens voor een paar uurtjes in de koelkast. Je kan deze taart trouwens de dag voordien al maken.
TIP! Om de taart makkelijk te ontvormen, kan je deze best zo’n 30 a 1h in de diepvries zetten.

Als afwerking kan je wat gesmolten speculaaspasta over de taart gieten en werk af met wat frambozen.

Lekker makkelijk recept voor Speculaas mousse taart met frambozen, simpel en frisse taart waar je geen oven voor nodig hebt. Een heerlijke krokante speculoos korst met daarin een laagje frambozen confituur en een eenvoudige mousse van speculaas en mascarpone. Klaar in amper 30min
Lekker makkelijk recept voor Speculaas mousse taart met frambozen, simpel en frisse taart waar je geen oven voor nodig hebt. Een heerlijke krokante speculoos korst met daarin een laagje frambozen confituur en een eenvoudige mousse van speculaas en mascarpone. Klaar in amper 30min

Speculaas mousse taart met frambozen

Lekker makkelijk recept voor Speculaas mousse taart met frambozen, simpel en frisse taart waar je geen oven voor nodig hebt. Een heerlijke krokante speculoos korst met daarin een laagje frambozen confituur en een eenvoudige mousse van speculaas en mascarpone. Klaar in amper 30min
5 van 1 stem
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 8

Equipment

  • 1 taartvorm of springvorm (+/- 22 a 24cm)

Ingrediënten
  

  • 140 gr boter
  • 250 gr speculaas koekjes
  • 2 blaadjes gelatine
  • 275 ml room
  • 250 gr mascarpone
  • 1 tl vanille extract
  • 3 el speculaaspasta (mogen volle eetlepels zijn)
  • 2 el poedersuiker
  • 3 a 4 el frambozen confituur (of andere confituur naar eigen smaak)

Instructies
 

  • Begin met het smelten van de boter.
    Maal ondertussen de koekjes fijn. Doe de fijngemalen koekjes in een mengkom en giet er de gesmolten boter over. Meng goed tot een ietwat plakkerige massa.
    Schep dan in een taartvorm of springvorm en duw goed aan langs de bodem en zijkanten. Zorg dat de gehele bodem en zijkanten een laagje heeft. Het zal wat duwen en kneden zijn. Zet dan in de koelkast.
  • Week dan de gelatine blaadjes in koud water
    Verwarm zo'n 75ml room in een kookpotje. Breng tot net onder het kookpunt.
    Haal dan van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed los en zet even opzij.
  • Doe ondertussen de mascarpone, vanille extract, speculaaspasta en poedersuiker in een mengkom. Mix dit alvast los tot een gladde massa.
    Giet er dan de room bij met de gelatine in en de rest van de room. Klop dit op tot een ietwat stevige mousse.
  • Schep dan eerst de confituur op de bodem van de taart en smeer goed uit zodat er een dun laagje over de gehele bodem ligt.
    Schep hierop de mousse.
    Zet voor minsten 3 a 4u (mag ook langer – zelfs de dag ervoor) in de koelkast)
  • Werk eventueel af met nog wat gesmolten speculaaspasta en wat verse frambozen.
Trefwoord dessert, frambozen, klaar in 30min, no bake, snel dessert, snel klaar, speculaas, speculaaspasta

2 thoughts on “Speculaas mousse taart met frambozen

  1. 5 sterren
    Ziet er een overheerlijk taartje uit wat ik zeker ga uitproberen !!
    Spijtig dat er geen pinterest knopje bijstaat, dan kon ik het direct in mijn mapje ” taarten ” bewaren !

    1. Beste Griet, in het recept staat wel een knopje. Je hebt knopje recept afdrukken en daaronder pin recept. Echt naar het recept kader gaan. Heb je eerst de foto, korte omschrijving en dan de knopjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.