Koekjes taart met chocolademousse en kersen

Lekker makkelijk recept voor Koekjes taart met chocolademousse en kersen, simpel en klaar in amper 30min. De bekende Petit-Beurre taart krijgt hiermee een heerlijke variant met een super snelle chocomousse (zonder eitjes) en zomerse kersen. Super leuk om samen met de kids te maken.
Naar recept gaan

Koekjes taart met chocolademousse en kersen, een heerlijk alternatief op de bekende koekjestaart. Geen zware botervulling wel een lichte chocomousse op basis van mascarpone, slagroom en lekker veel chocolade. Ik gebruikte een combinatie van melk en pure chocolade waardoor je geen extra suiker hoeft te gebruiken. Als vulling gebruikte ik heel veel verse kersjes want die zijn nu volop in het seizoen. Helaas is dat seizoen heel kort dus nu volop van genieten! Dit taartje waar je geen oven voor nodig hebt, is klaar in amper 30min en je kan deze makkelijk enkele uren van tevoren maken.

TIP! Ik dipte de koekjes niet in koffie zoals de klassieke versie. Omdat we de taart in de koelkast zetten, zullen de koekjes zachter worden.

Nog meer lekkere inspiratie met kersen? Check dan zeker deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Koekjes taart met chocolademousse en kersen?

  • Droge koekjes
  • Kersen : of je kan dit ook met bessen maken of met confituur
  • Melkchocolade & pure chocolade : ik gebruikte een combinatie waardoor je geen extra suiker hoeft te gebruiken
  • Mascarpone
  • Vanille extract
  • Slagroom

Hoe maak je deze Koekjes taart met chocolademousse en kersen?

Begin met het maken van de chocolademousse. Hiervoor ga je eerst de chocolade in stukjes breken en au bain-marie smelten. Eenmaal gesmolten, laat ietwat afkoelen maar zorg dat dit mooi lopend blijft. Ondertussen doe je de mascarpone in een mengkom samen met wat vanille extract, mix dit alvast even los tot een gladde crème. Vervolgens giet je er er de gesmolten chocolade bij. Mix tot een gladde crème. Als laatste giet je er de slagroom bij en klop op tot een stevige mousse.
TIP! Is de mousse nog niet stevig, zet een paar minuten in de koelkast en de mousse zal direct stevig worden.

Ontpit nog even de kersen en snij in kleinere stukjes.

Neem nu een serveerbord of een serveerplank. Smeer op de bodem een klein beetje van de crème. Hierop ga je de koekjes leggen en ga je vermijden dat ze gaan schuiven. Leg nu 2 rijtjes van 4 koekjes tegen mekaar. Wrijf in met een laagje van de mousse gevolgd door wat kersen. Leg hierop opnieuw een laagje koekjes. Ik heb in totaal 4 koekjes op elkaar gestapeld. Op het laatste smeer je de zijkanten en de bovenkant in met de crème. Je mag nog een beetje zien van de koekjes. Werk af met nog wat kersen.

Zet dit minstens 1h of mag ook een paar uurtjes zijn in de koelkast of op een koele plaats.
TIP! Tijdens het staan in de koelkast zullen de koekjes zachter worden.

Lekker makkelijk recept voor Koekjes taart met chocolademousse en kersen, simpel en klaar in amper 30min. De bekende Petit-Beurre taart krijgt hiermee een heerlijke variant met een super snelle chocomousse (zonder eitjes) en zomerse kersen. Super leuk om samen met de kids te maken.
Lekker makkelijk recept voor Koekjes taart met chocolademousse en kersen, simpel en klaar in amper 30min. De bekende Petit-Beurre taart krijgt hiermee een heerlijke variant met een super snelle chocomousse (zonder eitjes) en zomerse kersen. Super leuk om samen met de kids te maken.

Koekjes taart met chocolademousse en kersen

Lekker makkelijk recept voor Koekjes taart met chocolademousse en kersen, simpel en klaar in amper 30min. De bekende Petit-Beurre taart krijgt hiermee een heerlijke variant met een super snelle chocomousse (zonder eitjes) en zomerse kersen. Super leuk om samen met de kids te maken.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 8

Ingrediënten
  

  • +/- 24 droge koekjes
  • 350 gr kersen (*)

Chocolademousse

  • 100 gr melkchocolade
  • 100 gr pure chocolade
  • 350 gr mascarpone
  • 1/2 tl vanille extract
  • 175 ml slagroom

Instructies
 

  • Begin met het maken van de chocolademousse.
    Breek de chocolade in kleinere stukjes en smelt au bain-marie.
    Eenmaal gesmolten, laat ietwat afkoelen maar zorg ervoor dat het lopend blijft.
  • Doe alvast de mascarpone in een ruime mengkom samen met het vanille extract en mix dit al even los tot een gladde massa.
    Giet er dan de gesmolten chocolade bij en mix goed tot je een opnieuw een gladde massa krijgt.
    Als laatste giet je er dan de slagroom bij en klop op tot een ietwat stevige luchtige massa. Vind je deze nog niet stevig genoeg, zet dan even in de koelkast om op te stijven. Niet te lang, anders ga je deze moeilijk kunnen uitstrijken.
  • Ontpit de kersen en snij in vieren.
  • Nu gaan we de taart opbouwen.
    Neem een serveerbord of plank, het beste is om een rechthoekige te gebruiken.
    Smeer een beetje van de mousse op je bord waarop je de koekjes gaat leggen. Zo ga je voorkomen dat je koekjes gaan schuiven op je bord. Leg 2 rijtjes van 4 koekjes tegen elkaar. Smeer in met een laagje chocomousse
    Verdeel hierover enkele stukjes kersen en duw ietwat aan.
    Leg daarop weer een laagje koekjes. Ik heb in totaal 4 koekjes op elkaar gestapeld. Op het laatste smeer je taart rondom en bovenop helemaal in met de crème.
    Werk af met de resterende kersen.
  • Zet voor minstens 1h of mag ook een paar uurtjes zijn in de koelkast. De koekjes zullen zo zachter worden

Notities

(*) Zijn de kersen niet in het seizoen dan kan je ook met kersen confituur gaan werken. 
Trefwoord chocolade, chocolademousse, kersen, klaar in 30min, koekjes, mascarpone, no bake, snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.