Bladerdeeg krans met frangipane en abrikozen, een originele twist op de klassieke frangipanetaart. Ja mannekes, I love frangipane, hoef ik jullie dat nog te vertellen đ. Dat amandel smaakje, ik ben er verzot op en het is ook zo makkelijk en snel om te maken. Het is niet meer dan boter, suiker, ei, amandelmeel en bloem te mengen. De korst is meestal (kant-en-klaar) bladerdeeg dus nog eenvoudig en dan nog lekker fruitje van het seizoen erbij en meer moet dat niet te zijn. Hier maak ik niet de klassieke taartvorm maar vorm ik van het deeg een simpele krans. Soms mag het toch ook eens ietsje meer zijn he
TIP! Ik gebruik hier nu abrikozen maar dit kan eigenlijk met eender welk fruit. Kijk wat er in het seizoen is en mix & match.
Nog meer lekkere receptjes met zomerse abrikozen? Check dan zeker deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Bladerdeeg krans met frangipane en abrikozen?
- Boter
- Suiker & Vanille suiker
- Citroen (zeste)
- Amandel extract
- Amandelmeel
- Patisseriebloem
- Ei
- Abrikozen : je zou hier ook perziken, nectarine of pruimen voor kunnen gebruiken
- Bladerdeeg
Hoe maak je deze Bladerdeeg krans met frangipane en abrikozen?
Begin met het maken van de frangipane. Hiervoor doe je de zachte boter in een mengkom. Vervolgens doe je er de suiker, vanillesuiker, zeste van citroen en optioneel enkele druppeltjes amandel extract bij. Mix dit alvast even los en luchtig voor zo’n 2min. Doe er dan het amandelmeel en bloem bij. Mix tot een ietwat droge korrelige massa. Kluts het ei los in een apart kommetje. Voeg zo’n 2 a 3el losgeklopt ei bij de frangipane. Mix tot de frangipane mooi gaat binden en ietwat plakkerig wordt. De rest van het ei gaan we gebruiken om het deeg in te smeren.
Rol vervolgens het bladerdeeg open op een beklede bakplaat. Verdeel de frangipane over het bladerdeeg. Smeer goed uit zodat er overal een dun laagje zit. Snij dan de abrikozen in kleine blokjes en verdeel over de frangipane. Duw ook een beetje aan.
Rol het deeg dan tot een lange worst, beginnende van de lange kant. Maak schuine inkepingen in het deeg om de 2cm. Vouw of leg de worst dan in een ronde/krans. Waar de uiteinden elkaar raken duw je het deeg ietwat samen zodat je een krans krijgt.
Wrijf het deeg in met de rest van het losgeklopte ei en bak de krans mooi goudbruin en gaar in de oven. Reken op zo’n 30 a 35min.
Je kan de krans zowel lauw als warm serveren.


Bladerdeeg krans met frangipane en abrikozen
Ingrediënten
- 30 gr boter (zacht)
- 40 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
- 1 tl zeste van citroen
- Amandel extract (optioneel)
- 50 gr Amandelmeel
- 20 gr patisseriebloem
- 1 ei
- 1 a 2 abrikozen
- 1 portie bladerdeeg
Instructies
- Doe de zachte boter in een mengkom. Doe er de suiker, vanillesuiker, zeste van citroen en optioneel enkele druppeltjes amandel extract bij. Mix dit alvast even los en luchtig voor zo'n 2min.Doe er dan het amandelmeel en bloem bij. Mix tot een stevige ietwat korrelige droge massa.Kluts het ei los in een kommetje. Voeg zo'n 2 a 3el van het ei toe (de rest is voor het inwrijven). Het ei zal ervoor zorgen dat de frangipane gaat plakken of binden.
- Verwarm de oven voor op 185 gradenBekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het bladerdeeg open op de bakplaat. Wrijf het deeg zo goed als helemaal in met de frangipane. Dus wrijf dit uit in een zeer dun laagje.
- Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Snij in kleine blokjes.Verdeel dit over de frangipane en duw deze ietwat in de frangipane. Rol het deeg op tot een lang worst. Begin te rollen van af de lange kant. Maak dan schuine inkepingen in het deeg om de 2cm. Vouw of leg de worst dan in een ronde/krans. Waar de uiteinden elkaar raken duw je het deeg ietwat samen zodat je een krans krijgt. Wrijf het deeg in met de rest van het losgeklopt ei
- Bak de krans mooi goudbruin en gaar voor zo'n 30 a 35min.Eenmaal gebakken, laat ietwat afkoelen (lauw of koud) en serveerSmakelijk