Avocado dip

Lekker makkelijk recept voor Avocado dip, mijn versie heerlijk romige guacamole. Het geheim is yoghurt toevoegen. We gaan deze dip extra lekker maken met snelle gehakt balletjes, groentjes, granaatappel en feta. Heerlijk gezond zomers hapje voor bij de borrel of apéro
Naar recept gaan

Avocado dip ofwel mijn versie van de bekende guacamole, extra lekker gemaakt door gehakt balletjes, groentjes, granaatappel en feta. Een super lekker, gezond zomers hapje om te serveren bij je volgende borrel of apéro. Guacamole zal bij mij altijd op tafel staan want dat smaakt altijd. Ik heb zo mijn eigen wijze om te maken zonder koriander of er tomaten toe te voegen. Mijn geheim is wat sjalot, yoghurt, peper en zout. Zo maak je de lekkerste, naar mijn mening. Die dip is zo al super lekker met wat nacho chips maar nu maak ik hem extra lekker met veel extraatjes.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere zomerse hapjes? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Avocado dip, mijn versie heerlijk romige guacamole. Het geheim is yoghurt toevoegen. We gaan deze dip extra lekker maken met snelle gehakt balletjes, groentjes, granaatappel en feta. Heerlijk gezond zomers hapje voor bij de borrel of apéro

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Avocado dip ?

  • Chipolata : ik gebruikte kippenchipolata. Je zou ook gewoon gehakt kunnen gebruiken om dan rul te bakken. Of vervang door gerookte zalm. Of laat gewoon weg voor een vegetarische versie
  • Komkommer
  • Radijs
  • Rode ui
  • Granaatappel
  • Feta
  • Avocado
  • Sjalot
  • Griekse yoghurt
  • Cayennepeper en zout
  • Nacho chips of andere crackers om te dippen

Hoe maak je deze Avocado dip ?

Beginnen doen we met het bakken van de chipolata. Dit kan je trouwens de dag voordien al doen. Duw kleine toefjes gehakt uit de chipolata ofwel kleine “niet zo perfect ronde” gehaktballetjes. Plet ze niet maar bak ze mooi goudbruin en gaar zoals gehaktballetjes. Eenmaal gebakken, haal ze uit de pan en laat dan uitlekken op wat keukenpapier. Laat ze ook volledig afkoelen.

TIP! Mix de dip pas vlak voor het serveren. Als deze te lang gaat staan, gaat deze door de avocado ietwat bruin uitslaag. Maar je kan alles aan deze dip al perfect voorbereiden waardoor je op de moment zelf nog maar 5min werk hebt.

Zo kan je de groentjes al enkele uren van tevoren fijn snijden. En snij de groentjes meer bepaald komkommer, radijs en rode ui echt fijn. Dat is veel lekkerder en aangenamer. Meng de groentjes, dek goed af en bewaar in de koelkast. Alsook de pit uit de granaatappel kan je op voorhand al verwijderen en goed afgedekt in de koelkast bewaren.

Vlak voor het serveren maak je dan de dip. Hiervoor doe je het vruchtvlees van avocado’s in een blender. Vervolgens voeg je er wat sjalot, yoghurt, cayennepeper en zout toe. Gebruik nog niet te veel kruiden, proeven is heel belangrijk bij het maken van deze dip. Mix tot een gladde saus. Proef dan en voeg nu eventueel nog wat extra zout, peper en eventueel nog wat extra sjalot en yoghurt toe.

Smeer dan de dip uit over een groot serveerbord. Vervolgens verdeel je hierover de gehaktballetjes gevolgd door de groentjes en pitjes van de granaatappel. Verbrokkel er ook wat feta over. Serveer met de chips of crackers.

Lekker makkelijk recept voor Avocado dip, mijn versie heerlijk romige guacamole. Het geheim is yoghurt toevoegen. We gaan deze dip extra lekker maken met snelle gehakt balletjes, groentjes, granaatappel en feta. Heerlijk gezond zomers hapje voor bij de borrel of apéro
Lekker makkelijk recept voor Avocado dip, mijn versie heerlijk romige guacamole. Het geheim is yoghurt toevoegen. We gaan deze dip extra lekker maken met snelle gehakt balletjes, groentjes, granaatappel en feta. Heerlijk gezond zomers hapje voor bij de borrel of apéro

Avocado dip

Lekker makkelijk recept voor Avocado dip, mijn versie heerlijk romige guacamole. Het geheim is yoghurt toevoegen. We gaan deze dip extra lekker maken met snelle gehakt balletjes, groentjes, granaatappel en feta. Heerlijk gezond zomers hapje voor bij de borrel of apéro
Totale tijd 30 minuten
Gang apero, Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 chipolata (ik gebruikte een kippenchipolata) (*)
  • 1/3 kommer
  • 1 handvol radijzen
  • 1/2 rode ui
  • 1 granaatappel
  • 100 gr feta
  • Nacho chips (of crackers)

Avocado – Guacamole dip

  • 2 rijpe avocado's
  • 1/4 sjalot
  • 1,5 el Griekse yoghurt (of volle yoghurt)
  • 1 snuifje cayenne peper
  • Zout

Instructies
 

  • Verhit een pan met wat olijfolie.
    Duw kleine toefjes gehakt uit de chipolata = kleine (niet zo perfect ronde) gehaktballetjes 😃. Bak deze mooi goudbruin en gaar. Ga ze niet pletten of kapot drukken.
    Eenmaal gebakken, haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat ze zo ook volledig afkoelen.
    TIP! Je kan dit makkelijk de dag voordien al bakken
  • TIP! De avocado dip mix je best pas vlak voor het serveren. Maak je de dip te lang op voorhand, dan gaat ie bruin uitslagen.
    Maar je kan perfect het meeste al voorbereiden zodat je niet veel werk op het moment hebt.
  • Zo kan je de groentjes al enkele uren op voorhand fijn snijden. Snij deze echt fijn, dat is lekkerder in deze dip.
    Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snij in kleine blokjes
    Snij ook de radijsjes en de rode ui heel fijn. Meng deze groentjes alvast op voorhand. Dit kan je makkelijk enkele uren op voorhand al doen
    Ook de pitjes uit de granaatappel, kan je al uren op voorhand doen.
  • Vlak voor het serveren, doe je het vruchtvlees van de avocado in een blender. Doe er de sjalot, yoghurt, cayennepeper en zout bij. Mix tot een gladde crème
    Heel belangrijk is proeven en niet van het begin al heel veel kruiden. Voeg nu naar smaak nog wat extra peper en zout toe. Of eventueel nog een kleine stukje extra sjalot.
  • Smeer de avocado dip uit over een groot bord.
    Verdeel hierover de gehaktballetjes, groentjes en granaatappel pitjes. Verbrokkel er ook wat feta over.
    Serveer direct met nacho chips of crackers
    Smakelijk

Notities

(*) Of je kan ook zo’n 150gr gehakt gebruiken dit gewoon rul bakken met wat kippenkruiden bijvoorbeeld. Of vervang door gerookte zalm. Of laat weg voor een veggie versie
Trefwoord apero, avocado, borrelhapje, feta, gehakt, gehaktballetjes, granaatappel, guacamole, hapje, yoghurt, zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.