Gevulde champignons

Lekker makkelijk recept voor Gevulde champignons, heerlijk als hapje voor bij de apéro of borrel. Gevuld op 2 manieren namelijk met een kruidig roomkaas mengsel en met gehakt. Simpel en snel hapje, klaar in amper 30min. Ook een leuk borrelhapje voor tijdens feestdagen met Kerstmis.
Naar recept gaan

Gevulde champignons, een lekker makkelijk hapje dat je nu eens echt op ieder moment van het jaar kan maken! Of het nu voor bij een zomerse apero of borrel is … of als simpel hapje tijdens de kerstdagen. Altijd lekker dit. Ik gebruikte 2 vullingen namelijk een vegetarische versie met kruidige roomkaas. De restjes van de eerste vulling heb ik bij de tweede vulling gedaan meer bepaald met gehakt. Hiermee ga nu eens echt iedereen plezieren. Dit hapje vraagt niet veel werk, is super snel klaar en je kan de vullingen makkelijk op voorhand maken.

Lekker makkelijk recept voor Gevulde champignons, heerlijk als hapje voor bij de apéro of borrel. Gevuld op 2 manieren namelijk met een kruidig roomkaas mengsel en met gehakt. Simpel en snel hapje, klaar in amper 30min. Ook een leuk borrelhapje voor tijdens feestdagen met Kerstmis.

Leuk weetje, ik heb dit receptje gecreëerd voor de “It’s from Europe” campagne van de Europese commissie. Er werd gevraagd om de champignons “in the spotlight” te zetten en dat deed ik met plezier met dit hapje. Ik gebruikte hier Parijse champignons of ook wel de witte champignons genaamd. Er is ook een bruine versie beter gekend als de kastanjechampignon. Die zou je hier ook perfect kunnen gebruiken. Daarnaast focust de campagne ook op Shiitake, oesterzwam en pioppinis. Deze zijn heerlijk bij pasta, rijst, groente en vlees recepten.

Enkele leuke weetjes over de Parijse champignons :

  • Bevatten 90% water en daardoor laag in calorieën
  • Champignons zijn een goede bron van vezels en proteïne, bevatten geen zout of vet en zijn een bron van Vitamine D
  • Zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Nog meer inspiratie nodig voor gevulde champignons? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Gevulde champignons, heerlijk als hapje voor bij de apéro of borrel. Gevuld op 2 manieren namelijk met een kruidig roomkaas mengsel en met gehakt. Simpel en snel hapje, klaar in amper 30min. Ook een leuk borrelhapje voor tijdens feestdagen met Kerstmis.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze gevulde champignons?

  • Witte of Parijse champignons
  • Boter
  • Roomkaas
  • Look
  • Peterselie & bieslook
  • Citroen
  • Gehakt : je kan hier zowel kip als gemengd gehakt voor gebruiken
  • Panko of Paneermeel
  • Geraspte kaas : ik gebruikte Parmezaanse kaas

Hoe maak je deze Gevulde champignons?

We gaan beginnen met het schoon borstelen van de champignons. Snij er dan voorzichtig de steeltjes uit. Hak dan de steeltjes in kleine blokjes. Verhit een pan met een klontje boter en bak hierin de steeltjes mooi goudbruin aan voor enkele minuten. Kruid met peper en zout. Haal dan van het vuur en laat ietwat afkoelen.

Vervolgens gaan we de eerste vulling maken namelijk die met roomkaas. Hiervoor door je roomkaas in een mengkom samen met de uitgeperste look, fijngehakt peterselie, bieslook, citroensap, peper en zout. Roer dit alvast goed los. Als de gebakken steeltjes ietwat zijn afgekoeld, voeg deze ook toe en meng nog even goed.

Vul de helft van de champignons op met het roomkaas mengsel. Zorg dat je zeker nog wat overhout van dit mengsel want dit gaan we bij het gehakt doen voor de tweede vulling. Meng het gehakt goed los met het roomkaas mengsel. Vul hiermee dan de overige champignons op. Het gehakt mag wel wat boven de champignons komen.

Als laatste meng je paneermeel/panko met wat geraspte kaas (ik gebruikte Parmezaanse kaas). Strooi dit rijkelijk over de champignons. Bak zo in de oven voor zo’n 15min in de oven. De laatste minuten kan je de grill nog even aanzetten voor een goudbruin korstje. Serveer dan direct.

Lekker makkelijk recept voor Gevulde champignons, heerlijk als hapje voor bij de apéro of borrel. Gevuld op 2 manieren namelijk met een kruidig roomkaas mengsel en met gehakt. Simpel en snel hapje, klaar in amper 30min. Ook een leuk borrelhapje voor tijdens feestdagen met Kerstmis.
Lekker makkelijk recept voor Gevulde champignons, heerlijk als hapje voor bij de apéro of borrel. Gevuld op 2 manieren namelijk met een kruidig roomkaas mengsel en met gehakt. Simpel en snel hapje, klaar in amper 30min. Ook een leuk borrelhapje voor tijdens feestdagen met Kerstmis.
Lekker makkelijk recept voor Gevulde champignons, heerlijk als hapje voor bij de apéro of borrel. Gevuld op 2 manieren namelijk met een kruidig roomkaas mengsel en met gehakt. Simpel en snel hapje, klaar in amper 30min. Ook een leuk borrelhapje voor tijdens feestdagen met Kerstmis.

Gevulde champignons

Lekker makkelijk recept voor Gevulde champignons, heerlijk als hapje voor bij de apéro of borrel. Gevuld op 2 manieren namelijk met een kruidig roomkaas mengsel en met gehakt. Simpel en snel hapje, klaar in amper 30min. Ook een leuk borrelhapje voor tijdens feestdagen met Kerstmis.
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • +/- 350 gr Witte Champignons = Parijse champignons
  • 200 gr Roomkaas
  • 2 teentjes look (kleine teentjes)
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el citroensap
  • 150 gr gehakt (kip of gemengd)
  • 2 el paneermeel of panko
  • 2 el Geraspte kaas (Ik gebruikte Parmezaanse kaas)
  • Peper en zout
  • Boter

Instructies
 

  • Begin met de champignons proper te maken met een zacht borsteltje. Gebruik vooral geen water.
  • Snij dan voorzichtig de steeltjes uit de champignons.
    Hak de steeltjes fijn.
    Verhit een pan met een klontje boter en bak hierin de steeltjes mooi goudbruin. Kruid met wat peper en zout. Eenmaal gebakken, haal van het vuur en laat ietwat afkoelen.
  • Doe alvast de roomkaas in een mengkom.
    Pers de teentjes look uit en voeg toe samen met bieslook, peterselie, citroensap, peper en zout. Meng goed.
    Eenmaal de gebakken steeltjes ietwat zijn afgekoeld voeg deze ook toe. Meng nog even goed.
  • Vul de helft van de champignons nu op met dit roomkaas mengsel.
    Zorg dat je nog zo'n 1,5 a 2el van het mengsel over hebt aangezien we dit bij het gehakt gaan doen.
  • Voor de overige helft van de champignons. Doe het gehakt bij het roomkaas mengsel en meng dit goed. Voeg nog een klein snuifje zout toe.
    Vul de overige champignons dan met het gehaktmengsel. Hierbij mag het gehakt mengsel wel ietwat boven de champignons komen.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Meng nog even het paneermeel/panko met de geraspte kaas. Strooi dit over de champignons voor een krokant laagje.
    Bak de champignons voor zo'n 15min in de oven. De laatste minuten kan je nog even de grill aanzetten voor een goudbruin korstje.
    Serveer dan meteen
Trefwoord apero, borrel, borrelhapje, champignons, gehakt, hapje, kruiden, roomkaas, snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.