Witte chocoladetaart met blauwe bessen

Lekker makkelijk recept voor Witte chocoladetaart met blauwe bessen, een snel en heerlijke taart die smaakt bij iedere gelegenheid. Een heerlijke krokante korst van zanddeeg opgevuld met een snelle witte chocolademousse en blauwe bessen.

Witte chocoladetaart met blauwe bessen, een heerlijk taart die smaakt bij iedere gelegenheid. Is het feest of gewoon wanneer je zin hebt in een lekker taartje. Dan is deze zeker een aanradertje! Een lekker krokante korst van zanddeeg, een laagje confituur en de lekkerste en vooral snelle witte chocolademousse. Onder de mousse voegde ik ook wat sap van blauwe bessen toe. Zo krijgt deze taart een mooi paars kleurtje.

TIP! Je zou de blauwe bessen ook kunnen vervangen door frambozen of een bessenmix.

TIP! Ik gebruikte hier mijn nieuwe taartvorm van Le Creuset om de korst te bakken. Alleja, dit is eigenlijk een quichevorm maar hiermee kan je ook perfect taarten bakken. Dit is echt een super handige vorm met uitneembare bodem en anti-aanbaklaag. Echt super handig en een aanrader!

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere taartjes? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Witte chocoladetaart met blauwe bessen, een snel en heerlijke taart die smaakt bij iedere gelegenheid. Een heerlijke krokante korst van zanddeeg opgevuld met een snelle witte chocolademousse en blauwe bessen.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Witte chocoladetaart met blauwe bessen?

  • Blauwe bessen (vers of diepvries)
  • Witte chocolade
  • Mascparone
  • Vanille
  • Room
  • Blauwe bessen confituur
  • Patisseriebloem
  • Boter
  • Suiker & vanillesuiker
  • Ei

Hoe maak je deze Witte chocoladetaart met blauwe bessen?

We beginnen met het maken van het taartdeeg (of ga voor kant en klaar). Doe hiervoor patisseriebloem, suiker, vanillesuiker en kleine blokjes koude boter in een mengkom. Mix of kneed dit tot heel fijne kruimels. Voeg er het eitje aan toe en mix of kneed tot een mooie deegbal. Vormt deze nog geen deegbal en is het nog wat te droog, voeg een koffielepeltje water toe. Rol dan uit op een bebloemd oppervlak (+/- 5mm dikte). Bekleed er je taartvorm mee. Duw goed aan in de randjes en bodem. Het kan zijn dat het deeg wat gaat scheuren, duw of kneed deze wat dicht. Snij het overtollige deeg weg.

Bak het deeg blind (met bakbonen/linzen/rijst) in de oven.  Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
TIP! Je kan de korst de dag voordien al bakken

Ondertussen kan je de blauwe bessen verhitten in een kookpotje samen met een scheutje water tot ze beginnen open te poffen. Haal door een zeef, duw aan en vang het sap op. Laat volledig afkoelen.

Smelt dan de witte chocolade au bain-marie. Mix ondertussen de mascarpone los met vanille extract. Giet er de gesmolten chocolade bij en mix dit los. Doe er dan de room bij en klop op tot een stevige mousse. Als laatste voeg je het afgekoelde sap van de bessen toe en meng met een spatel. Dit zal nu ietwat lopender worden.

Leg de afgekoelde taartkorst op een bord. Verdeel de confituur over de bodem en schep er de mousse op. Zet dit voor minstens 3h (mag ook langer) in de koelkast.

Decoreer met blauwe bessen

Lekker makkelijk recept voor Witte chocoladetaart met blauwe bessen, een snel en heerlijke taart die smaakt bij iedere gelegenheid. Een heerlijke krokante korst van zanddeeg opgevuld met een snelle witte chocolademousse en blauwe bessen.
Lekker makkelijk recept voor Witte chocoladetaart met blauwe bessen, een snel en heerlijke taart die smaakt bij iedere gelegenheid. Een heerlijke krokante korst van zanddeeg opgevuld met een snelle witte chocolademousse en blauwe bessen.

Witte chocoladetaart met blauwe bessen

Lekker makkelijk recept voor Witte chocoladetaart met blauwe bessen, een snel en heerlijke taart die smaakt bij iedere gelegenheid. Een heerlijke krokante korst van zanddeeg opgevuld met een snelle witte chocolademousse en blauwe bessen.
Totale tijd 1 uur
Gang dessert, gebak
Porties 6

Equipment

  • 1 taartvorm (24 a 25cm)

Ingrediënten
  

  • 250 gr blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 150 gr witte chocolade
  • 250 gr mascarpone
  • 1 tl vanille extract
  • 150 ml room
  • 160 gr blauwe bessen confituur

Zanddeeg

  • 250 gr patisseriebloem
  • 125 gr boter (koud)
  • 2 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
  • 1 ei

Instructies
 

Korst

  • Wil je zelf je taartdeeg gebruiken? Begin hier dan mee
    Doe de bloem, koude boter in kleine blokjes, suiker en vanillesuiker in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Mix dit tot een fijne kruimelige massa. Voeg dan het ei toe en mix tot je een mooie deegbal krijgt (kan toch een minuutje duren alvorens deze zich begint te vormen). Vormt het nog geen deegbal en is het nog een beetje droog, begin dan met één koffielepeltje water toe te voegen. Kneed nog even. 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot zo'n 5mm dikte ongeveer. Bekleed je taartvorm ermee. Duw goed aan in de kantjes en bodem. Het kan zijn dat het deeg wat zal scheuren, duw de gaatjes en scheurtjes dan wat dicht. Snij het overtollige deeg weg. Prik enkele gaatjes in de bodem met behulp van een vork.
  • Bak het deeg blind (met behulp van bakpapier en bakbonen of linzen/rijst) voor zo'n 15min.
    Verwijder dan voorzichtig de bakbonen en bakpapier en bak nog eens zo'n 7min tot de korst mooi goudbruin gebakken is.
    Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen.
    TIP! Je kan de korst de dag voordien al bakken.

Vulling

  • Terwijl de korst in de oven staat te bakken, kan je de blauwe bessen in een kookpotje doen samen met een scheutje water. Verwarm dit op een zacht vuurtje voor zo'n 10 a 15min tot de blauwe bessen beginnen open te poffen.
    Haal dan door een zeef, duw goed aan en vang het sap op. Laat dit volledig afkoelen.
    TIP! Dit kan je ook al de dag voordien doen.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
    Doe alvast de mascarpone in een mengkom samen met de vanille extract. Mix dit alvast even los. Giet er dan de gesmolten witte chocolade bij en mix opnieuw tot een gladde massa.
    Doe er de room bij en klop op tot een stevige mousse.
    Als laatste voeg je het afgekoelde sap van de blauwe bessen toe. Meng dit met een spatel doorheen het witte chocolade mengsel. Dit zal ietwat lopender worden. Maar eenmaal in de koelkast zal de mousse mooi opstijven
  • Neem de afgekoelde taartkorst en leg op een bord.
    Verdeel de confituur over de bodem zodat deze mooi egaal bedekt is.
    Schep er de mousse op en spreid mooi egaal uit. Zet dit voor minstens 3h (mag ook langer) in de koelkast
  • Werk de taart nog af met verse bessen.
    Smakelijk
Trefwoord blauwe bessen, dessert, gebak, mascarpone, witte chocolade, zanddeeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.