«

»

Bericht afdrukken

Taart met ricotta en lentegroentjes

Echt mooi en warm lenteweer hebben we dit jaar nog niet echt mogen meemaken. Is er buiten geen lente wel dan tover ik de lente toch gewoon op mijn bord. Simpel toch?
Zeg nu zelf als je deze taart met ricotta en lentegroentjes voorgeschoteld krijgt dan krijg je toch instant dat happy lentegevoel. Niet?

Taart met ricotta en lentegroentjes

Het is misschien geen super healthy taart omwille van het bladerdeeg maar voor de rest is hij toch redelijk clean met de ricotta en de groentjes. Dus de groentjes rechtvaardigen dan toch een beetje het vettige bladerdeeg 🙂
Oh ja en misschien ook goed om te weten, het is een super gemakkelijke taart om te maken, weinig werk en redelijk snel klaar. Een top “spring” taartje!

Taart met ricotta en lentegroentjes

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei
  • 200gr ricotta
  • 75gr Parmezaanse kaas
  • 3 taakjes tijm
  • 200gr erwtjes (vers of diepvries)
  • 1 bussel groene asperges
  • 2 lente-uitjes (fijngesneden)
  • 1el honing
  • 2el olijfolie
  • 1el citroensap
  • Optioneel > enkele blaadjes munt

Bereidingswijze

Begin eerst met de groentjes te garen omdat deze goed moeten uitlekken.
Blancheer de erwtjes even, giet af en laat uitlekken.
Breek het harde uiteinde van de asperges, blancheer ze (ongeveer 3 a 5min) in licht gezouten water, giet af en laat goed uitlekken.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg het vel bladerdeeg op een bakplaat met daarop een vel bakpapier.
Plooi de randen een beetje naar binnen.
Kluts het ei los en doreer hiermee de randen van de taart. (Hou het resterende ei wel bij)
Bak de taart alvast 10min in de oven.
*
Voor de ricottavulling, meng de ricotta met de Parmezaanse kaas, blaadjes tijm, Parmezaanse kaas, het resterende ei en kruid met peper en zout.
Haal de voorgebakken taart uit de oven maar hou de oven warm op 200 graden.
Het midden van de taart is nu naar boven gekomen/gerezen, duw dit voorzichtig aan met een vork.
Schep de ricottavulling op de taart en spreid uit.
Zet de taart opnieuw in de oven en bak nog eens 15min.

Maak een dressing van de honing, citroensap en olijfolie. Meng goed.
Meng deze dressing met de uitgelekte groentjes (asperges en erwtjes) en de fijngesneden lente-uit. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Haal de taart uit de oven en laat 10min afkoelen.
Schep dan de groentjes op de taart en werk eventueel af met blaadjes munt.

Serveer direct

Smakelijk !!

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/taart-met-ricotta-en-lentegroentjes/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


(verplicht)