Vorig weekend was moeilijk lenteweer te noemen … regen regen en nog eens regen
Ideaal weertje om de keuken in te duiken en volle bak koken … een beetje “meal preppen” voor de aankomende week, een hele bak granola maken en “last but not least” confituur maken.
Het was al even geleden dat ik nog eens confituur had gemaakt dus ideaal om nog eens te maken op een regenachtige dag. Geen traditionele aardbeienconfituur, wel een versie met rabarber en gedroogde vijgen zonder gebruik te maken van geleisuiker. Ik gebruik honing als zoetmiddel en ook de plakkerige gedroogde vijgen geven een heerlijke zoete smaak.
Ingrediënten
- 460gr rabarber
- 14 a 15 gedroogde vijgen
- 140gr honing
- 1 citroen
Bereidingswijze
Vul een kommetje met heet water en laat de gedroogde vijgen hierin ongeveer 2h weken.
Was de rabarber, schil deze en snij in dunne schijfjes.
Snij de geweekte vijgen in de helft.
Doe de schijfjes rabarber, vijgen, honing, de zeste van de citroen en 4el citroensap in een kookpot. Roer goed.
Breng aan de kook en zodra dit kookt zet het vuur laag. Laat ongeveer 45min a 1h sudderen zodat er een dikke moes/confituur ontstaat en het vocht is verdwenen. Probeer wel regelmatig te roeren.
Doe de confituur in potjes en laat afkoelen zonder deksel.
Eenmaal afgekoeld, zet het dekseltje op de potjes en bewaar in de koelkast