Rabarber-Vijgenconfituur

Rabarber-vijg confituur

Vorig weekend was moeilijk lenteweer te noemen … regen regen en nog eens regen
Ideaal weertje om de keuken in te duiken en volle bak koken … een beetje “meal preppen” voor de aankomende week, een hele bak granola maken en “last but not least” confituur maken.

Rabarber-vijg confituur

Het was al even geleden dat ik nog eens confituur had gemaakt dus ideaal om nog eens te maken op een regenachtige dag. Geen traditionele aardbeienconfituur, wel een versie met rabarber en gedroogde vijgen zonder gebruik te maken van geleisuiker. Ik gebruik honing als zoetmiddel en ook de plakkerige gedroogde vijgen geven een heerlijke zoete smaak.

Rabarber-vijg confituur

Ingrediënten

  • 460gr rabarber
  • 14 a 15 gedroogde vijgen
  • 140gr honing
  • 1 citroen

Bereidingswijze

Vul een kommetje met heet water en laat de gedroogde vijgen hierin ongeveer 2h weken.

Was de rabarber, schil deze en snij in dunne schijfjes.
Snij de geweekte vijgen in de helft.
Doe de schijfjes rabarber, vijgen, honing, de zeste van de citroen en 4el citroensap in een kookpot. Roer goed.
Breng aan de kook en zodra dit kookt zet het vuur laag. Laat ongeveer 45min a 1h sudderen zodat er een dikke moes/confituur ontstaat en het vocht is verdwenen. Probeer wel regelmatig te roeren.

Doe de confituur in potjes en laat afkoelen zonder deksel.
Eenmaal afgekoeld, zet het dekseltje op de potjes en bewaar in de koelkast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.