«

»

Bericht afdrukken

Pasta ovenschotel met champignons, spinazie en mozzarella

Het is weer tijd voor een heerlijk winters ovenschoteltje eentje met pasta, champignons, spinazie
en de nodige portie kaas  … dus 100% veggie!!
Natuurlijk kan je eventueel apart nog een stukje vlees bakken voor de echte vleeseters!
Maar ook zonder vlees, is dit een goed vullend gerechtje, neem het van mij aan!


Ovenschotels zijn voor mij een echte “must” tijdens de wintermaanden.
Ze hebben altijd iets hartverwarmend en heel belangrijk (voor mij toch),
ze zijn perfect op voorhand klaar te maken! Iets waar ik echt van hou.
En misschien nog een belangrijk puntje, ze brengen meestal ook niet veel afwas met zich mee!
Ook al werk ik van thuis, ook ik ben moe na een werkdag dus om dan nog te staan koken ‘s avonds … Nee!
Ovenschotels zijn dan zeer welkom, dus op zondagnamiddag reserveer ik dan wat tijd om ze in elkaar te “flansen”.

Pasta ovenschotel met champignons, spinazie en mozzarella

Ingrediënten (4 personen)

  • 350gr pasta (ik gebruikte risoni)
  • 200gr champignons (in plakjes)
  • 2 teentjes look (fijngehakt)
  • 300ml passata
  • 2tl suiker
  • 150gr spinazie
  • enkele blaadjes basilicum (fijngehakt)
  • 1 bol mozzarella (in blokjes)
  • Peper en zout
  • Olijfolie of boter
    Pasta ovenschotel met champignons, spinazie en mozzarella

Bereidingswijze

Begin met de pasta al dente te koken.
*
Verhit ondertussen een scheut olijfolie of klontje boter in een ruime pan of stoofpot en bak hierin de plakjes champignons tot ze mooi goudbruin zijn.
Voeg de look toe en laat even meebakken, roer af en toe.
Giet hierbij de passata en de suiker.
Breng even tot aan het kookpunt en haal dan van het vuur.
Voeg de pasta toe samen met de spinazie en basilicum.
Meng goed.
Schep de pasta in een ovenschaal en werk af met de blokjes mozzarella.
Zet nog zo’n 10 a 15min in de oven (190 graden) zodat de kaas mooi kan smelten.
Serveer direct!
Tip > je kan dit perfect op voorhand al klaarmaken, enkel het afbakken in de oven doe je 30min alvorens je wenst te eten.

Smakelijk!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/pasta-ovenschotel-champignons-spinazie-en-mozzarella/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.