Het is weer tijd voor een heerlijk winters ovenschoteltje eentje met pasta, champignons, spinazie en de nodige portie kaas … dus 100% veggie!!
Natuurlijk kan je eventueel apart nog een stukje vlees bakken voor de echte vleeseters!
Maar ook zonder vlees, is dit een goed vullend gerechtje, neem het van mij aan!
Ovenschotels zijn voor mij een echte “must” tijdens de wintermaanden.
Ze hebben altijd iets hartverwarmend en heel belangrijk (voor mij toch),
ze zijn perfect op voorhand klaar te maken! Iets waar ik echt van hou.
En misschien nog een belangrijk puntje, ze brengen meestal ook niet veel afwas met zich mee! Ook al werk ik van thuis, ook ik ben moe na een werkdag dus om dan nog te staan koken ‘s avonds … Nee!
Ovenschotels zijn dan zeer welkom, dus op zondagnamiddag reserveer ik dan wat tijd om ze in elkaar te “flansen”.
Ingrediënten (4 personen)
- 350gr pasta (ik gebruikte risoni)
- 200gr champignons (in plakjes)
- 2 teentjes look (fijngehakt)
- 300ml passata
- 2tl suiker
- 150gr spinazie
- enkele blaadjes basilicum (fijngehakt)
- 1 bol mozzarella (in blokjes)
- Peper en zout
- Olijfolie of boter
Bereidingswijze
Begin met de pasta al dente te koken.
*
Verhit ondertussen een scheut olijfolie of klontje boter in een ruime pan of stoofpot en bak hierin de plakjes champignons tot ze mooi goudbruin zijn.
Voeg de look toe en laat even meebakken, roer af en toe.
Giet hierbij de passata en de suiker.
Breng even tot aan het kookpunt en haal dan van het vuur.
Voeg de pasta toe samen met de spinazie en basilicum.
Meng goed.
Schep de pasta in een ovenschaal en werk af met de blokjes mozzarella.
Zet nog zo’n 10 a 15min in de oven (190 graden) zodat de kaas mooi kan smelten.
Serveer direct!
Tip > je kan dit perfect op voorhand al klaarmaken, enkel het afbakken in de oven doe je 30min alvorens je wenst te eten.
Smakelijk!