«

»

Bericht afdrukken

Hartige Speltpannenkoeken met dille en zalm

Het plan was om er wafels van te maken maar dat is het duidelijk niet geworden 🙂
Vermoedelijk bij het schoonmaken is er water in mijn wafelijzer gekomen dus bye bye wafelijzer. Tja, wat doe je dan met je wafelbeslag … het lag al bijna in de vuilnisbak maar kwam toch nog op tijd met het idee om er pannenkoeken van te bakken.

speltpannenkoeken-met-dille-1

Koken is vaak improviseren en roeien met de riemen die je hebt, soms kan het negatief uitdraaien en soms heel positief en daar zijn deze pannenkoeken het bewijs van. Zo lekker dat ze waren!!!
Het zijn geen traditionele zoete pannenkoeken, wel een hartige variant gemaakt die extra op smaak worden gebracht met dille en look.
Met nog wat restjes groenten zoals bloemkool, boontjes en krieltjes maak je er een volwaardige voedzame maaltijd van. Doe er eventueel nog wat gerookte zalm bij, zalm en dille zijn nu eenmaal “match made in heaven”.

speltpannenkoeken-met-dille-1

Tip > heb je wel een werkend wafelijzer, dan kan je er natuurlijk ook wafels van maken. Deze kan je dan ook afwerken met restjes groenten en zalm.

Ingrediënten speltpannenkoeken (+/- 15 stuks)

  • 250gr speltmeel
  • 420 ml melk (ik heb amandelmelk gebruikt, gewone melk kan ook)
  • 2 eieren
  • 1el honing
  • 8gr bakpoeder
  • 3 takjes dille (blaadjes fijngehakt)
  • 2 teentjes look (fijngehakt)
  • Zout
  • Olie

Ingrediënten overig

  • gerookte zalm (in plakjes gesneden)
  • krieltjes (gekookt)
  • enkele roosjes bloemkool (gekookt)
  • groene boontjes (gekookt)
  • lente-ui (fijngesneden)

Bereidingswijze

Meng het speltmeel met de eieren, melk, bakpoeder honing, fijngehakt dille, fijngehakte look en een snuifje zout.
Meng tot een glad beslag.
Verhit een pan met een scheut olie en bak hierin kleine pannenkoekjes goudbruin. Bij het bakken zullen ze nog wat groter worden door het bakpoeder in het deeg.

Serveer de pannenkoekjes met wat plakjes gerookte zalm, krieltjes in plakjes gesneden, roosjes bloemkool, boontjes en lente-ui.
Je kan hierop nog een toefje cottage cheese lepelen.

Smakelijk!

speltpannenkoeken-met-dille-1

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/hartige-speltpannenkoeken-met-dille-en-zalm/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.