«

»

Bericht afdrukken

Geitenkaaspakketjes met spek en meloensalsa

Omdat de liefde van de man nog steeds door de maag gaat, een gerechtje dat helemaal de meug is van de BF. Ik mag eigenlijk niet klagen omdat hij bijna alles lust (buiten kokos en frangipane). Tijdens de zomer is hij verzot van meloen, hij zou zo’n hele watermeloen op een dag kunnen binnenspelen … Dus dit gerechtje is echt helemaal z’n ding, ik hou normaal niet zo van meloen maar door de extra smaken die worden toegevoegd aan de meloensalsa werd het ook helemaal m’n meug.

meloensalsa geitenkaas spek-1

Bron : Libelle Lekker

Ingrediënten geitenkaaspakketjes (4 personen)

  • 2 geitenkaas rolletjes (ik gebruikte de rolletjes van President)
  • 16 dunne sneetjes spek
  • basilicum
  • Olijfolie

Ingrediënten meloensalsa

  • 200gr watermeloen
  • 200gr galiameloen
  • 200gr cavaillon meloen
  • 2 sjalotten
  • 1 chilipepertje
  • 1 limoen
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2kl mosterd
  • 2kl honing
  • 4el olijfolie
  • Peper en zout

meloensalsa geitenkaas spek-1

Bereidingswijze Meloensalsa

Snij de meloen in kleine gelijke dobbelsteentjes en doe in een mengkom.
Hak de sjalotten en snij fijn, verwijder de zaadjes van het chilipepertje en hak fijn. Doe de sjalot en pepertje bij de blokjes meloen.
Doe hierbij het sap van 1 limoen, fijngehakte basilicum, mosterd, honing, olijfolie. Meng voorzichtig en kruid eventueel nog met peper en zout.
Zet minstens 1h in de koelkast.

Bereidingswijze Geitenkaaspakketjes

Verwarm de oven voor 220 graden
Snij de geitenkaas in plakjes en omwikkel elk plakje met 2 plakjes spek.
Leg ze op een bakplaat belegd met bakpapier.
Bak de pakketjes ongeveer 8 a 10min in de oven.
Haal uit de oven en serveer direct met de meloensalsa

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/geitenkaaspakketjes-met-spek-en-meloensalsa/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


(verplicht)