Omdat de liefde van de man nog steeds door de maag gaat, een gerechtje dat helemaal de meug is van de BF. Ik mag eigenlijk niet klagen omdat hij bijna alles lust (buiten kokos en frangipane). Tijdens de zomer is hij verzot van meloen, hij zou zo’n hele watermeloen op een dag kunnen binnenspelen … Dus dit gerechtje is echt helemaal z’n ding, ik hou normaal niet zo van meloen maar door de extra smaken die worden toegevoegd aan de meloensalsa werd het ook helemaal m’n meug.
Bron : Libelle Lekker
Ingrediënten geitenkaaspakketjes (4 personen)
- 2 geitenkaas rolletjes (ik gebruikte de rolletjes van President)
- 16 dunne sneetjes spek
- basilicum
- Olijfolie
Ingrediënten meloensalsa
- 200gr watermeloen
- 200gr galiameloen
- 200gr cavaillon meloen
- 2 sjalotten
- 1 chilipepertje
- 1 limoen
- enkele blaadjes basilicum
- 2kl mosterd
- 2kl honing
- 4el olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze Meloensalsa
Snij de meloen in kleine gelijke dobbelsteentjes en doe in een mengkom.
Hak de sjalotten en snij fijn, verwijder de zaadjes van het chilipepertje en hak fijn. Doe de sjalot en pepertje bij de blokjes meloen.
Doe hierbij het sap van 1 limoen, fijngehakte basilicum, mosterd, honing, olijfolie. Meng voorzichtig en kruid eventueel nog met peper en zout.
Zet minstens 1h in de koelkast.
Bereidingswijze Geitenkaaspakketjes
Verwarm de oven voor 220 graden
Snij de geitenkaas in plakjes en omwikkel elk plakje met 2 plakjes spek.
Leg ze op een bakplaat belegd met bakpapier.
Bak de pakketjes ongeveer 8 a 10min in de oven.
Haal uit de oven en serveer direct met de meloensalsa