Het weekend kunnen inzetten met dit gerechtje is een feestje voor mij … mijn lievelingsvis gecombineerd met fruit dat sinds kort één van mijn favorietjes is geworden en voor de “spiciness” een romig sausje met Sriracha .. kortom “Fast, Fresh en Healthy”
Ingrediënten voor 2 burgers
- 2 stukjes kabeljauwhaasje (+/- 125gr per stuk)
- 2 broodjes
- 1 mango (in blokjes)
- 1/2 sjalot
- 1/3 groen pepertje (of een rood pepertje)
- 1el azijn
- 1 limoen (sap)
- 1el suiker
- 1el vissaus
- enkele blaadjes basilicum en koriander
- een handvol geroosterde pindanootjes
- Peper en zout
- Olijfolie
Ingrediënten voor srirachasaus
- 3el griekse yoghurt
- 1kl mayonaise
- 1tl sriracha saus (of andere chilisaus)
- 1tl zoete chilisaus
- 1 a 2el citroensap
- Zout
Bereidingswijze
Begin met de mangosalade.
Doe de gepelde sjalot, pepertje, azijn, sap van 1 limoen, suiker en vissaus in een blender en mix tot een gladde dressing.
Doe deze dressing bij de blokjes mango, meng even en laat even marineren terwijl je de vis bakt en de sriracha-saus maakt.
Verhit een pan met een goede scheut olijfolie en eventueel een beetje boter.
Kruid de vis met peper en zout en bak ongeveer 3 a 4min per kant (hangt af van de grootte en dikte van de vis).
Terwijl de vis bakt, maak dan vlug de sriracha-saus door alle ingredienten even te mengen.
Snij de broodjes open, besmeer beide kanten met de sriracha-saus en beleg met het stukje vis en de mangosalade.
Serveer direct
Smakelijk