Wat doe je als je voor je verjaardag een pannenkoekenpan krijgt?
Juist ja … pannenkoeken bakken natuurlijk š
Ik had al een heleboel potten en pannen maar een echte pan voor pannenkoeken ontbrak er nog aan dus de komende weken zullen de pannenkoeken ons om de oren vliegen.Ā Het eerste receptje voor pannenkoeken dat het levenslicht heeft gezien in mijn nieuwe pan, zijn deze lekker frisse citroen-maanzaad pannenkoeken met blauwe bessen.Ā Het leuke aan pannenkoeken blijft toch wel dat het deeg maken een kinderspel is, gewoon even alles mengen en bakken maar. En wat is dan zo’n koekenpan toch handig! š
Ingrediƫnten pannenkoeken (ongeveer 20 stuks)
- 200gr patisseriebloem
- 2el suiker
- 6 eieren
- 800ml melk
- 2el gesmolten boter
- vanille essence
- 1 citroen
- 1el maanzaad
- Olie
Ingrediƫnten vulling
- 300gr roomkaas
- 4el honing
- 4 a 5el citroensap
- vanille essence
- 200gr blauwe bessen
Bereidingswijze
Meng de bloem, suiker en een snuifje zout. Hou even apart.
Doe de eieren, melk, vanille essence, zeste van 1 citroen, 4el citroensap en maanzaad in een mengkom en mix tot een gladde massa.
Voeg dan het mengesel van suiker toe en mix nog even kort, zorg dat er geen klonters meer zijn in het beslag.
Doe hierbij nog de gesmolten boter en meng nog even.
Verhit een pannenkoekenpan met een scheutje olie en bak de pannenkoeken.
Terwijl de pannenkoeken bakken, kan je tussendoor nog vlug de vulling maken.
Meng hiervoor de roomkaas, honing, citroensap en vanille essence tot een gladde massa. Doe hierbij op het laatste nog de blauwe bessen en meng nog even.
Besmeer de ietwat afgekoelde pannenkoeken met het roomkaasmengsel en serveer.
Aanvallen!!