«

»

Bericht afdrukken

Broodje gevuld met kalkoen & tonijn-ansjovis sausje

Oh yes, weer een super lekker recept van mijn favorietje Jeroen Meus. In dezelfde week waarin hij die heerlijke wrap maakte met varkenshaasje, maakt hij ook een broodje gevuld met kalkoen en een verrassend sausje op basis van tonijn en ansjovis. Vlees en vis in hetzelfde gerecht?
Ik wist niet wat ik er van moest denken maar de “smakelijkheid” liep wel van het broodje af. Dit recept moest dus ook dringend getest en vooral geproefd worden.

broodje met kalkoen en ansjovis-tonijn sausje

Om het broodje samen te stellen moet je wel 4 aparte elementen maken nl. het vlees, sausje, groentesalsa en de gebakken uitjes. Pff dacht ik eerst … zo veel werk op een weekdag maar eigenlijk valt het heel goed mee. Het vlees bak ik in de oven waardoor ik ondertussen aan de rest  kan werken wat uiteindelijk kwa tijd wel goed meevalt.
Na het vlug samenstellen van het broodje, kwam natuurlijk het belangrijkste onderdeel … proeven … de battle tussen kalkoen & tonijn en ansjovis. Eigenlijk is het geen battle want beide smaken gaan heel goed samen.
Jeroen Meus did it again :-)

broodje met kalkoen en ansjovis-tonijn sausje

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 broodjes/ pistolets
  • 2 kalkoenfilets (of kipfilets)
  • 1 puntpaprika (of gewone paprika)
  • 5 kleine augurkjes (uit een bokaaltje)
  • bieslook
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • gemengde sla

Ingrediënten tonijn-ansjovis sausje

  • 100gr tonijn uit blik (uitgelekt)
  • 3 ansjovis filets uit blik
  • 2 eigelen
  • 1kl mosterd
  • 1el azijn
  • 2dl zonnebloemolie
  • peper en zout
  • citroen

Ingrediënten gebakken uitjes

  • 1 ui
  • 2el maizena
  • arachideolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180graden.
Kruid de kalkoenfilets met peper en zout (+ eventueel een beetje kippenkruiden)
Doe een scheutje olijfolie in een bakschaal en leg hierin de kalkoenfilets.
Bak de filets gaar in de oven (ongeveer 20min). Draai ze na ongeveer 10min bakken even om.
**
Zodra de kalkoen gaar is, haal uit de oven en zet even opzij.
Als de kalkoen een beetje is afgekoeld, snij deze dan in reepjes.

Terwijl de kalkoen aan het bakken is, kan je de rest maken.

Voor het sausje, doe de eigelen, mosterd en azijn in een hoge mengkom. Mix met een staafmixer en giet terwijl de zonnebloemolie heel zachtjes hierbij tot je mayonaise krijgt. Deze mag nog een beetje lopend zijn.
Voeg dan de uitgelekte tonijn en ansjovisfilets bij de mayonaise en kruid met peper en zout. Mix nog even tot een gladde saus. Breng deze eventueel nog op smaak met een beetje citroensap.

Voor de groentesalsa, snij de paprika, augurkjes en bieslook heel fijn. Doe in een kommetje en zet even opzij.

Voor de gebakken uitjes, verhit een pan met bodempje arachideolie.
Pel de ui, snij fijn en doe in een mengkom. Strooi hierover 2el maizena, meng goed zodat rond elk stukje ui maizena hangt. Leg de uitjes nu in een zeef en schud een beetje zodat de overtollige maizena wegvalt.
Als de olie heet genoeg is, strooi dan de gepaneerde uitjes in de pan. Bak ze goudbruin. Je kan best de uitjes in kleine porties bakken anders plakken ze te hard aan elkaar.
Eenmaal goudbruin, schep ze uit de pan op een stukje keukenpapier en laat even uitlekken. Kruid ze nog met een beetje zout.

Nu kunnen we het broodje gaan samenstellen.
Snij het broodje open en smeer een beetje van het sausje op de onderkant. Leg hierop een toefje sla met daarop enkele sneetjes kalkoen. Lepel hierover een beetje groentesalsa en de gebakken uitjes. Werk af met nog een lepeltje saus en dek af met het bovenste stukje van het brood.

En nu smullen maar!!
Smakelijk

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/hoofdgerechten/broodje-gevuld-met-kalkoen-tonijn-ansjovis-sausje/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


(verplicht)

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>