Mousse van witte chocolade, sinaasappel en gember

mousse met witte chocolade sinaasappel gember-1

Zijn jullie de winter ook zo beu als koude pap?
Ik hunker zo naar iets warmere temperaturen en naar lekkere aardbeien, rabarber, asperges … Kolen, appelen en peren het komt ondertussen “mijn strot uit” zoals ze zeggen 🙂
Mijn hoofd zit al vol met lenterecepten, mijn kleerkast straalt ook al een beetje lente uit dus lentezonnetje kom maar tevoorschijn!

mousse met witte chocolade sinaasappel gember-1

Momenteel doen we nog maar eventjes verder met ananas, mango en citrus die nog steeds heerlijk fris smaken tijdens deze overgangsperiode van winter naar lente.
Vooral citrus lijkt me de laatste tijd enorm te smaken in dessertjes zoals in de cake met pompelmoes, sinaas-meringuetaart of deze mousse met witte chocolade, sinaasappel en gember. De frisse subtiele toets van de sinaasappel en gember zorgen voor een juist evenwicht met de witte chocolade.
Het lijkt dus een doodgewone witte chocolademousse maar dat is het dus helemaal niet.

mousse met witte chocolade sinaasappel gember-1

Ingrediënten (ongeveer 4 potjes)

  • 150gr witte chocolade
  • 4 eidooiers
  • 2 sinaasappels
  • Klein stukje gember (+/- 3 a 4cm – geschild)
  • 1 blaadje gelatine
  • 150ml room

Bereidingswijze

Breek de chocolade in kleinere stukje en smelt au bain marie.
Eenmaal gesmolten, zet even opzij zodat de chocolade een beetje kan afkoelen.

Doe de eidooiers in een kookpotje samen met fijngesneden zeste van 1 sinaasappel, het sap van 2 sinaasappels en geraspte gember.
Zet deze pot ook weer in een bain marie en roer/klop tot dit mengsel dik begint te worden.
Eenmaal ingedikt, haal uit de bain marie, doe hierbij de gesmolten witte chocolade. Meng even.

Klop de room alvast op tot er mooie pieken ontstaan (niet te hard).
Schep de room onder het chocolademengsel tot het mooi gemengd is.
Verdeel de mousse over de glaasjes en laat minstens 2h opstijven in de koelkast.

mousse met witte chocolade sinaasappel gember-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.