Zijn jullie de winter ook zo beu als koude pap?
Ik hunker zo naar iets warmere temperaturen en naar lekkere aardbeien, rabarber, asperges … Kolen, appelen en peren het komt ondertussen “mijn strot uit” zoals ze zeggen 🙂
Mijn hoofd zit al vol met lenterecepten, mijn kleerkast straalt ook al een beetje lente uit dus lentezonnetje kom maar tevoorschijn!
Momenteel doen we nog maar eventjes verder met ananas, mango en citrus die nog steeds heerlijk fris smaken tijdens deze overgangsperiode van winter naar lente.
Vooral citrus lijkt me de laatste tijd enorm te smaken in dessertjes zoals in de cake met pompelmoes, sinaas-meringuetaart of deze mousse met witte chocolade, sinaasappel en gember. De frisse subtiele toets van de sinaasappel en gember zorgen voor een juist evenwicht met de witte chocolade.
Het lijkt dus een doodgewone witte chocolademousse maar dat is het dus helemaal niet.
Ingrediënten (ongeveer 4 potjes)
- 150gr witte chocolade
- 4 eidooiers
- 2 sinaasappels
- Klein stukje gember (+/- 3 a 4cm – geschild)
- 1 blaadje gelatine
- 150ml room
Bereidingswijze
Breek de chocolade in kleinere stukje en smelt au bain marie.
Eenmaal gesmolten, zet even opzij zodat de chocolade een beetje kan afkoelen.
Doe de eidooiers in een kookpotje samen met fijngesneden zeste van 1 sinaasappel, het sap van 2 sinaasappels en geraspte gember.
Zet deze pot ook weer in een bain marie en roer/klop tot dit mengsel dik begint te worden.
Eenmaal ingedikt, haal uit de bain marie, doe hierbij de gesmolten witte chocolade. Meng even.
Klop de room alvast op tot er mooie pieken ontstaan (niet te hard).
Schep de room onder het chocolademengsel tot het mooi gemengd is.
Verdeel de mousse over de glaasjes en laat minstens 2h opstijven in de koelkast.