«

»

Bericht afdrukken

Koffiecake

Let’s go personal! Altijd leuk om de persoon achter de blog iets beter te leren kennen.
Jullie weten van mij dat ik een ware foodie ben, een hond heb die Loo heet en een echte sportfreak ben.
Ik deel daarom nog graag deze 5 (ietwat rare) feitjes die je nog niet  weet over mij.

  1. Maisrijstwafels met daarop een royale laag pindakaas en honing … dat is mijn ultieme guilty pleasure. Er passeert hier geen dag zonder dat ik er zo’n paar heb binnengespeeld. Het is eerste wat ik ‘s morgens binnenspeel, net na m’n lunch ook nog eentje en ‘S avonds na m’n workout ook nog 1 of 2. Als we op een weekendje weggaan, dan gaan deze 3 items gewoon mee in de koffer!
  2. Ik totaal geen geduld heb! Als ik aan iets denk wat moet gedaan worden dan had dat eigenlijk gisteren al moeten gebeurd zijn. Herkenbaar?
    Je wilt dus zeker ook niet met mij in de file staan, gevloek ten overvloed dan.
  3. Dat ik negenentwintig jaar lang niets van fietsen moest weten (het echt haatte), ben niet meteen
    de handigste op een fiets … maar afgelopen zomer heb ik het licht gezien en ook het plezier van fietsen
    en op een gegeven moment ging ik gewoon elke dag fietsen.
    Dat belooft voor dit jaar want we zijn onze toertjes aan het plannen 😉
  4. Dat ik een fobie heb van wespen! Buiten zitten in de zomer is dus een echte uitdaging voor mij. Echt helemaal ontspannen is er voor mij niet bij. Het is eerder een binnen-buiten geloop voor mij van de moment ik er eentje hen gezien … ja dat geeft vaak hilarische beelden! Misschien zou een investering in een imkerpak wel een goed idee zijn!
  5. Ik sprak al over mijn lichte verslaving van maïsrijstkoeken met pindakaas en honing. Ik heb nog een verslaving die misschien nog iets erger is … koffie! Zonder dat heilige spul kan ik niet functioneren, minstens 3 tassen per dag. Koffie is meer dan een verslaving, mijn koffiemomentjes zijn ook meteen mijn genietmomentjes van de dat. Nooit zal ik m’n koffie rechtstaand drinken, altijd lekker relaxed zittend!

Koffiecake

En weet je wat m’n koffiemomentjes nog wat leuker kan maken?
En waarschijnlijk die van jullie ook … en dat is een kop koffie met een lekker plakje cake … ja toch?
En nu gaan we echt helemaal “coffee overload” met deze heerlijke koffiecake
met crunchy pecannoten en veenbessen.

Koffiecake

Ingrediënten cake

  • 250gr patisseriebloem
  • 1tl bakpoeder
  • 1/2tl baking soda
  • 120gr boter (op kamertemperatuur)
  • 200gr suiker
  • 2tl fijngemalen koffie
  • 2 eieren
  • 180ml karnemelk
  • vanille essence
  • 60gr pecannoten (grof gehakt)
  • 70gr gedroogde veenbessen

Ingrediënten glazuur

  • 1el boter (gesmolten)
  • 60gr poedersuiker
  • 1/2tl fijngemalen koffie
  • vanille essence
  • 1el melk
  • Optioneel > pecannoten en gedroogde veenbessen om af te werken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Beleg de bodem en zijkanten van een cakevorm met bakpapier.
Meng de bloem met kaneel, bakpoeder en bakingsoda. Zet even opzij.
Doe de boter, suiker, vanille essence en de fijngemalen koffie in een mengkom
(van je keukenmachine bijvoorbeeld).
Klop al even luchtig los.
Voeg één voor één de eieren toe en meng steeds goed.
Voeg in porties het droge mengsel toe van bloem, kaneel, bakpoeder en bakingsoda.
Giet hierbij de karnemelk en mix tot een mooi glad deeg.
Voeg als laatste de grof gehakte pecannoten en veenbessen toe en meng nog even kort.
Giet het deeg in de cakevorm en bak de cake ongeveer 65 a 70min in de oven.

Koffiecake

Check met een satéprikker of de cake binnenin gaar is.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te ontvormen.

Voor het glazuur.
Meng de gesmolten boter, koffie, poedersuiker, vanille essence en melk tot een glad papje.
Als het te lopend zou zijn, voeg nog een beetje poedersuiker toe.
Giet het glazuur over de afgekoelde cake en werk eventueel af met pecannoten en veenbessen.

Smakelijk!

Koffiecake

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/dessert/koffiecake/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.