«

»

Bericht afdrukken

Bananencakejes met Dulce de Leche

Ook al hou ik van gezond eten en sporten, mijn zoetigheden zal niemand ooit kunnen of mogen afpakken. En met zoetigheden bedoel ik echte suikerbommetjes … lekker zondigen dus, wie houdt daar nu niet van!
Helaas hoort er bij zondigen ook vaak een schuldgevoel, vooral niet doen! Eens goed zondigen is juist goed voor je!
Versta me niet verkeerd, ik leg vooral de nadruk op “eens”, niet elke dag natuurlijk.
Eens een dagje goed zondigen, gaat je helpen om je gezonde gewoontes beter te kunnen volhouden. Een extra tip hierbij, plan je “zondigdag”. Zo heb je een betere controle en heb je altijd iets om naar uit te kijken. Mijn “zondigdagen” zijn steevast woensdag (te weinig slaap die dag + 2x de E313 & Antwerpse Ring te moeten trotseren) en zaterdag omdat dit traditiegetrouw mijn bakdag is. En bij bakken hoort proeven!

bananencakejes dulche leche-3

En nog een finale tip misschien, als je zondigt, zondig dan goed! Dus geen matige chocolade of een matig stukje cake, maar wel iets waanzinnig lekker. Een lekker eclairke van de bakker of een taartje van bij een patissier of ga gewoon zelf aan het bakken en maak deze “veel te lekkere” bananencakejes met Dulce De Leche. Ja, dan pas ben je goed aan het zondigen.

bananencakejes dulche leche-3

Ingrediënten Cakejes (+/- 12 a 14 stuks)

  • 175gr zelfrijzende bloem
  • 115gr boter (op kamer temperatuur)
  • 200gr suiker
  • 2 eieren
  • 300gr geplette banaan (+/- 2 a 3 bananen)
  • vanille essence
  • 60ml melk
  • 1 blik gecondenseerde melk *

Extra > muffinbakvorm + papieren vormpjes

Dulce de Leche-1

Ingrediënten bananenroom

  • 120ml room
  • 55gr mascarpone
  • 25gr suiker
  • 1 kleine geplette banaan
  • vanille essence

Extra > spuitzak (optioneel)

Bereidingswijze

Begin met de Dulce de Leche en dit kan je best de dag ervoor maken. Het blik gecondenseerde melk dient namelijk 2h30 a 3h zachtjes te koken in een pot water + nog eens afkoelen. Het enige wat je dient te doen is een grote (soep)pot nemen en water aan de kook brengen. Eenmaal dat dit kookt, zet het vuur zachter en laat het blikje gecondenseerde melk zachtjes in het water zakken. Zet het deksel op pot en en laat zo voor 2h30 a 3h zachtjes garen. Normaal als je het deksel op de pot laat, dan zal het blikje continu onder water blijven. Probeer dus af en toe te checken of het blikje onder water staat. Na 2h30 a 3h haal het blikje uit de pot en laat volledig afkoelen.

Voor de cakejes :
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Leg de papieren vormpjes in het muffinbakvorm.
Doe de zachte boter samen met de suiker in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en mix/klop even los.
Voeg één voor één de eieren toe en meng steeds goed. Schep hierpij het mengsel van geplette banaan en een beetje vanille essence. Meng opnieuw.
Doe hierbij in porties de zelfrijzende bloem en de melk. Meng nog even tot een mooi glad deeg.
Verdeel het deeg over de vormpjes en bak ongeveer 15 a 20min. Check met een satéprikker of de cakejes gaar zijn.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Voor de room :
Doe de room, mascarpone, suiker en vanille essence en klop mooi stevig op.
Voeg op het laatste de geplette banaan toe en meng nog kort.
Doe de room in een spuitzak.

Als de cakejes eenmaal zijn afgekoeld kan je ze bovenop afwerken met een beetje van de dulce de leche en de bananenroom.

Smullen maar!

bananencakejes dulche leche-3

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/dessert/bananencakejes-dulce-leche/

1 reactie

  1. Lianne

    Dat ziet er heerlijk uit! Een leuke variant op de banoffee, waar ik erg dol op ben. ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


(verplicht)