Spotlight : Vadouvan

chicken wings met vadouvan

Vadouvan? Tot een maand geleden kende ik dit ook niet, ik wist niet wat ik mij hierbij moest voorstellen. Vorige maand deed ik mee aan de foodsaverchallenge waarbij ik inktvis op 3 wijze maakte. Helaas was ik niet bij de winnaars, wie wel heeft gewoon (en terecht) was Annelies van de foodblog “een lepeltje lekkers”. Zij maakte voor deze wedstrijd mini-burgers met suikervrije ketchup. Toen ik het receptuur hiervoor aan het lezen was, zag ik tussen de ingrediënten “vadouvan” staan … geen idee wat ik mij hierbij moest voorstellen. Dus ging ik op onderzoek uit 🙂

chicken wings met vadouvan
Vadouvan is een kruidenmengeling dat zijn oorsprong vindt in India en heeft veel weg van kerrie. De naam klinkt eerder Frans en dat is te verklaren door de vroegere Franse kolonies in India.
Zodra je het potje van deze kruidenmengeling opent, komt er een bom van aroma’s vrij. Het eerste wat vooral opvalt is de geur van kaneel maar ook de kerriegeur is duidelijk aanwezig.
Er zitten heel wat ingrediënten in deze specerijenmengeling nl. kaneel, dragon, kruidnagel, laurier, rozenbloemblaadjes, chilies, fenergiekzaad, venkelzaad, komijnzaad, uienstukjes, kurkuma, kardemon, knoflook, uienpoeder en mosterdzaad.

Toen ik overlaatst bij Albert Heijn op zoek was naar Madras Curry kruiden van Jonnie Boer, zag ik in dit assortiment ook Vadouvan staan. Dat leuke zilveren potje lag binnen de kortste keren ook in mijn winkelkarretje. Het potje heeft enkele weken ongeopend in mijn kast gestaan omdat ik niet goed wist wat ermee te maken. Uiteindelijk heb ik het heel simpel gehouden nl. chicken wings gekruid met deze specerijenmengeling en in de oven gebakken … heel simpel en klaar op amper 30min … een ideaal kruidig hapje.
Bij het nemen van de eerste hap, ruik je eerst de kaneel dit proef je ook lichtjes maar niet overheersend gelukkig, daarna komt de bekende kerriesmaak je tegemoet

chicken wings met vadouvan

Ingrediënten voor 6 chicken wings

  • 6 chicken wings (of drumsticks)
  • 1el vadouvan
  • 1kl bruine suiker
  • 3el olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220graden.

Doe in een mengkom de vadouvan, suiker, olijfolie en een snuifje peper en zout.
Doe hierbij de chicken wings en meng goed zodat er rond elk stukje een marinade hangt.

Leg de stukjes kip in een ovenschaal en zet in de voorverwarmde oven.
Bak de chicken wings ongeveer 25 a 30min in de oven.
**
Haal uit de oven en serveer direct

 

 

1 thought on “Spotlight : Vadouvan

  1. Ik gebruik dit ook al een tijdje, is super lekker hé ? Alleen al voor de geur als je het potje opent zou je dit kopen ;-). Ik heb nog een aantal andere kruiden uit dat assortiment, allemaal aanraders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.