Begin dit jaar heb ik voor het eerst kennisgemaakt met Hüttenkäse, beter bekend als cottage cheese. Ik maakte toen een gevulde aardappel gevuld met deze korrelige kaas, lente-ui en radijsjes. De structuur is misschien een beetje raar maar de smaak is lekker fris. Sinds toen, staat er standaard een potje Danone Hüttenkäse in mijn koelkast en daarom verdient deze gezonde kaas een plaatsje in “Spotlight”.
Ja je leest het goed … het is een gezondere kaas omdat hij niet wordt gerijpt, is arm aan vetten en koolhydraten maar is een bron van eiwitten
Tegenwoordig eet ik het overal bij … Op een sneetje brood of rijstkoek met een beetje confituur of verse besjes.
In plaats van room te gebruiken in soep, doe ik 2 eetlepels van deze kaas in mijn kommetje soep waardoor je een lekker romige soepje krijgt.
Twee weken geleden postte ik een receptje voor een paprikasausje waarin ook Hüttenkäse verwerkt is.
Nog een toppertje, is onderstaande omelet met kaneel gevuld met cottage cheese, snel simpel en voedzaam.
Je vindt deze Danone Hüttenkäse in alle grote supermarkten zoals Colruyt, Delhaize, Albert Heijn. Je hebt 2 soorten verpakkingen nl. een potje van 200gr of 400gr.
Ingrediënten 1 persoon
- 1 ei
- 2 eiwitten
- snuifje kaneel
- 2 a 3el Hüttenkäse
- rode en/of blauwe bessen
- Olijfolie
Bereidingswijze
Verhit een pan met een scheut olijfolie.
Kluts ondertussen het hele ei met de 2 eiwitten en een snuifje kaneel.
Giet die eimengsel in de hete pan en bak de omelet.
Schep de omelet op een bord, lepel de cottage cheese over 1 helft van de omelet en vouw ze dicht.
Serveer met de besjes.
Simpel toch?
Laat het smaken !!