Spotlight : Danone Hüttenkäse

POTD huttenkase

Begin dit jaar heb ik voor het eerst kennisgemaakt met Hüttenkäse, beter bekend als cottage cheese. Ik maakte toen een gevulde aardappel gevuld met deze korrelige kaas, lente-ui en radijsjes. De structuur is misschien een beetje raar maar de smaak is lekker fris. Sinds toen, staat er standaard een potje Danone Hüttenkäse in mijn koelkast en daarom verdient deze gezonde kaas een plaatsje in “Spotlight”.
Ja je leest het goed … het is een gezondere kaas omdat hij niet wordt gerijpt, is arm aan vetten en koolhydraten maar is een bron van eiwitten

POTD huttenkase
Tegenwoordig eet ik het overal bij … Op een sneetje brood of rijstkoek met een beetje confituur of verse besjes.
In plaats van room te gebruiken in soep, doe ik 2 eetlepels van deze kaas in mijn kommetje soep waardoor je een lekker romige soepje krijgt.
Twee weken geleden postte ik een receptje voor een paprikasausje waarin ook Hüttenkäse verwerkt is.
Nog een toppertje, is onderstaande omelet met kaneel gevuld met cottage cheese, snel simpel en voedzaam.

omelet met huttenkase en kanee
Je vindt deze Danone Hüttenkäse in alle grote supermarkten zoals Colruyt, Delhaize, Albert Heijn. Je hebt 2 soorten verpakkingen nl. een potje van 200gr of 400gr.

Ingrediënten 1 persoon

  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • snuifje kaneel
  • 2 a 3el Hüttenkäse
  • rode en/of blauwe bessen
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verhit een pan met een scheut olijfolie.
Kluts ondertussen het hele ei met de 2 eiwitten en een snuifje kaneel.
Giet die eimengsel in de hete pan en bak de omelet.

Schep de omelet op een bord, lepel de cottage cheese over 1 helft van de omelet en vouw ze dicht.
Serveer met de besjes.

Simpel toch?

Laat het smaken !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.