Gevulde peer met blauwe kaas

Gevulde peer met blauwe kaas

It’s the most wonderful time of the year! Oh mannekes, wat hou ik toch van deze tijd van het jaar. Voor mij mag het een heel jaar de aanloop naar Kerst zijn. Een heel jaar rond overal jingle bells, blinkende lichtjes, de gezellige kerstboom in huis en een heel jaar rond feestelijke receptjes maken. En feestelijk kan je ook zeker en vast zeggen van deze gevulde peer met blauwe kaas. Een super smaakvol en vooral super easy begin van ieders feestmenu.

Gevulde peer met blauwe kaas

Of je nu voor een heel zelfgemaakt feestmenu gaat of voor een gezellige easy fondue/gourmet, met deze gevulde peer heb je de perfecte aftrap!
Een voorgerechtje met de smeuigheid en pittigheid van de blauwe kaas, wat crunchiness van walnoten, kruidigheid door de tijm en rozemarijn, wat zoetigheid door gedroogde vijgen … kortom het heeft het allemaal!

Gevulde peer met blauwe kaas

TIPS!!
>Geen fan van blauwe kaas, je kan deze perfect vervangen door geitenkaas, brie of mozzarella.
>De walnoten kan je perfect vervangen door andere noten
>De gedroogde vijgen kan je vervangen door rozijnen

Ingrediënten

  • 2 grote peren (niet te rijp mag nog wat knapperig zijn)
  • 125gr blauwe kaas (ik gebruikte Gorgonzola)
  • 30gr walnoten
  • 3 a 4 stukjes gedroogde vijgen
  • 1tl tijm (gedroogd)
  • 1/2tl rozemarijn (gedroogd)
  • 40ml appelazijn (of balsamico azijn)
  • 1,5el honing
  • 3el gesmolten boter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Begin met het maken van de vulling.
Hak de walnoten grof en snij de vijgen in kleine blokjes.
Verkruimel de blauwe kaas een beetje en doe in een kom samen met de walnoten, vijgen, tijm en rozemarijn.
TIP > Dit kan je makkelijk een paar uur op voorhand al maken en bewaren in de koelkast.

Meng de appelazijn met de honing, gesmolten boter, peper en zout tot een mooie vinaigrette.

Halveer de peren, verwijder voorzichtig het klokhuis
Giet zo’n 2/3 van het azijnmengsel over de peren en meng goed.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de peren in een ovenschaal en vul ze op met de kaasvulling.
Giet hierover de resterende vinaigrette.
Bak de peren voor zo’n 25min a 30min. Schep na zo’n 15min wat van de vinaigrette over de peren.

Eenmaal mooi gebakken, serveer direct!

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.