Avocado Tomaat-Garnaal

Avocado Tomaat-Garnaal

Wat eet je als aan de Belgische kust bent?
Mosselen … jups (mijn vriend toch, ik lust geen mosselen)
Gebakken zeetong … natuurlijk
Tomaat-Garnaal … dat is toch evident
Tomaat-Garnaal is voor mij echt een “must eat” wanneer ik aan de Belgische kust ben, nergens smaakt dit traditionele gerechtje beter. En vorig weekend was het weer zo ver, een lang weekendje aan de Belgisch kust met mijn wederhelft en Loo (onze hond) met een must op het programma … tomaat-garnaal voor mij, mosselen voor de vriend.

Avocado Tomaat-Garnaal

Ook thuis zet ik deze Belgische Klassieker tijdens de zomer af en toe op onze menu. Smaakt altijd, is makkelijk om te maken en je kan er je eigen twist aan geven. Mijn twist is door avocado toe te voegen, heerlijk in combinatie met de garnalen en tomaat geserveerd op een stukje geroosterd roggebrood. Of wil je iets specialer dan kan je eventueel de uitgeholde avocado terug opvullen door het mengsel van tomaat, garnaal en avocado. En voor een iets lichtere versie, vervang ik het grootste deel van de mayonaise door yoghurt.

Avocado Tomaat-Garnaal

Ingrediënten (4 personen als voorgerecht)

  • 2 avocado’s
  • 10 kerstomaatjes
  • 200gr grijze garnalen
  • 5 lente-uitjes
  • 4el magere yoghurt of griekse yoghurt
  • 1el mayonaise
  • Dille (elke takjes)
  • Peper en zout
  • Optioneel > roggebrood (geroosterd)

Bereidingswijze

Snij de lente-uitjes fijn en snij de kerstomaten in kwartjes.

Snij de avocado’s overlangs door en verwijder de pit.
Lepel het vruchtvlees uit de avocado’s en snij in blokjes. Gooi de schillen van de avocado’s niet weg.

Meng voor het sausje de yoghurt en de mayonaise. Voeg een beetje fijngehakte dille toe. En breng op smaak met peper en zout (en eventueel nog wat citroensap)
Doe de fijngehakte lente-uit samen met de garnalen, de kwartjes kerstomaat en de blokjes avocado in een mengkom. Voeg hierbij enkele eetlepels van het yoghurtsausje en meng voorzichtig. Zet in de koelkast.

Vul net voor het serveren  de schillen van de avocado met het mengsel.

Smakelijk !

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.