Citrus Mocktail

mocktail citrus-1

Ik ga klinken, klinken op 4 dagen vakantie die vandaag om 16h38 zal starten.
Vier dagen klinkt voor de meeste niet veel, voor mij net genoeg.
Vier dagen van rust, iets wat ik al 2 jaar niet meer gekend heb … lekker ontspannen aan de zee, geen huishouden te regelen, niet sporten (misschien wel een klein looptoertje op het strand) en eens niet aan de blog werken.
Niet dat je “aan de blog werken” echt werken kan noemen, ik kan het moeilijk werken noemen omdat het mijn hobby is, er steekt echter wel heel veel (leuke) tijd in.

mocktail citrus-1

Er mag dus deze avond geklonken worden op die verdiende rust en dat ga ik niet doen met een cava of gin-tonic, wel met deze citrus mocktail. Het ideetje heb ik opgedaan van Jeroen Meus tijdens z’n dagelijkse zomerkost. Het is een mengeling van vers pompelmoessap, sinaasappelsap en limoensap aangevuld met tonic. Lekker fruitig en fris ideaal om te klinken op je verlof op een zwoele zomerdag of als aperitief bij een zomerse BBQ.

mocktail citrus-1

De mocktail heb ik nog extra op smaak gebracht met gedroogde schijfjes van sinaasappel en limoen van Botanic & fruits. Een nieuw Spaans merk dat er als eerste in slaagde om op een kwalitatieve manier vruchten (komkommer, gember, aardbei, meloen, kiwi, mango, …) te dehydrateren en nadien correct te bewaren. De vruchtenschijfjes worden gedroogd op lage temperaturen waardoor de smaak en kleur bewaard blijven. Eenmaal het gedroogde fruit terug in contact komt met vloeistof, zal het opnieuw smaak afgeven. Er komen geen bewaarmiddelen of additieven aan te pas.
Verkrijgbaar bij gespecialiseerde drankenhandels en binnenkort ook bij Colruyt en Carrefour.

mocktail citrus-1

Ingrediënten (voor 4 a 5 glazen)

  • 2 Pompelmoezen
  • 5 sinaasappels
  • 1 limoen + eventueel extra om te garneren
  • Tonic
  • Ijsblokjes

Bereidingswijze

Pers de sinaasappels, pompelmoezen en limoen uit. Meng goed. Bewaar het sap koel tot net voor het serveren.

Vul de helft van de glazen met het sap.
Doe hierbij enkele blokjes ijs en vul aan ( naar smaak) met tonic.

Enjoy!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.