Wat eet je als aan de Belgische kust bent?
Mosselen … jups (mijn vriend toch, ik lust geen mosselen)
Gebakken zeetong … natuurlijk
Tomaat-Garnaal … dat is toch evident
Tomaat-Garnaal is voor mij echt een “must eat” wanneer ik aan de Belgische kust ben, nergens smaakt dit traditionele gerechtje beter. En vorig weekend was het weer zo ver, een lang weekendje aan de Belgisch kust met mijn wederhelft en Loo (onze hond) met een must op het programma … tomaat-garnaal voor mij, mosselen voor de vriend.
Ook thuis zet ik deze Belgische Klassieker tijdens de zomer af en toe op onze menu. Smaakt altijd, is makkelijk om te maken en je kan er je eigen twist aan geven. Mijn twist is door avocado toe te voegen, heerlijk in combinatie met de garnalen en tomaat geserveerd op een stukje geroosterd roggebrood. Of wil je iets specialer dan kan je eventueel de uitgeholde avocado terug opvullen door het mengsel van tomaat, garnaal en avocado. En voor een iets lichtere versie, vervang ik het grootste deel van de mayonaise door yoghurt.
Ingrediënten (4 personen als voorgerecht)
- 2 avocado’s
- 10 kerstomaatjes
- 200gr grijze garnalen
- 5 lente-uitjes
- 4el magere yoghurt of griekse yoghurt
- 1el mayonaise
- Dille (elke takjes)
- Peper en zout
- Optioneel > roggebrood (geroosterd)
Bereidingswijze
Snij de lente-uitjes fijn en snij de kerstomaten in kwartjes.
Snij de avocado’s overlangs door en verwijder de pit.
Lepel het vruchtvlees uit de avocado’s en snij in blokjes. Gooi de schillen van de avocado’s niet weg.
Meng voor het sausje de yoghurt en de mayonaise. Voeg een beetje fijngehakte dille toe. En breng op smaak met peper en zout (en eventueel nog wat citroensap)
Doe de fijngehakte lente-uit samen met de garnalen, de kwartjes kerstomaat en de blokjes avocado in een mengkom. Voeg hierbij enkele eetlepels van het yoghurtsausje en meng voorzichtig. Zet in de koelkast.
Vul net voor het serveren de schillen van de avocado met het mengsel.
Smakelijk !