Marsepein, ik kan er mij ziek in eten. Zo lekker en aangezien mijn wederhelft er niets van moet weten, moet ik mij telkens opofferen 😃. Vind ik dat erg? Totaal niet! En ik maak het nog wat beter met deze zalige zachte wafeltjes met marsepein, een leuk alternatief op de klassieke bewaarwafels. Ja, er zit echt marsepein verwerkt in deze wafels samen met wat zeste van sinaasappel en nog wat extra amandelextract. Zo makkelijk om te maken en je hebt er dagenlang smulplezier van. Zo blijft Sinterklaas toch nog even in huis hangen en het is een leuke manier om marsepein te verwerken.
Serveertip ! De wafeltje zijn gewoon zo al enorm lekker maar ze worden nog beter met wat yoghurt en gebakken peer.
Hoe maken we deze wafeltjes met marsepein?
Je begint met de avond voordien de marsepein in de koelkast te leggen. Deze dient namelijk goed hard te zijn om te kunnen verwerken. Snij deze de volgende dag in kleine blokjes, doe in een blender of hakmolentje en maal tot fijne kruimels. Omdat de marsepein goed is uitgehard gaat dit heel makkelijk.
Nu kunnen we het deeg van deze wafeltjes gaan maken. Doe zachte boter en suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt of gebruik een handmixer). Mix deze romig en luchtig voor enkele minuten. Doe er één voor één de eieren bij en mix op hoge snelheid tot een mooi luchtig en glad beslag. Verlaag de snelheid van je mixer. Voeg deels en afwisselend de bloem en melk toe. Mix tot een glad deeg, eenmaal alles gemengd is, zet je de mixer uit. De laatste restjes bloem aan de zijkanten kan je nog even mengen met een spatel. Als laatste voeg je de fijngemalen marsepein toe en meng dit nog kort met een spatel. Laat het deeg zo’n 45min opstijven in de koelkast.
Verwarm je wafelijzer, vet een beetje in en bak de wafeltjes mooi goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen. Bewaar ze dan luchtdicht.
Wafeltjes met marsepein
Equipment
- Wafelijzer
Ingrediënten
- 150 gr marsepein
- 175 gr boter (zacht)
- 150 gr suiker
- 1 tl amandel extract
- 1 tl zeste van sinaasappel (fijn geraspt)
- 4 eieren
- 325 gr zelfrijzend bakmeel
- 200 ml melk (op kamertemperatuur)
Instructies
- Belangrijk! Begin met de marsepein de avond voordien al in de koelkast te leggen. Deze dient echt goed hard te zijn om te kunnen verwerken.Snij de uitgeharde marsepein in kleine blokjes en doe in een blender of hakmolentje. Maal fijn. Omdat de marsepein hard is, gaat dit veel makkelijker anders is ie te plakkerig.
- Doe de zachte boter en suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt of gebruik een handmixer) en mix deze romig en luchtig voor zon 3min. Schraap tijdens het mixen af en toe de zijkanten los. Voeg het amandelextract en zeste van sinaasappel toe en mix nog even goed door. Doe er één voor één de eieren bij en blijf steeds goed mixen (schraap de zijkanten ook even los). Als alle eieren zijn toegevoegd laat de mixer nog een minuutje op hoge snelheid goed doormixen. Zet je mixer op het laagste niveau. Voeg afwisselend en in kleine delen de bloem en melk toe. Mix tot alles mooi gemengd is en zet je mixer dan uit. De laatste restjes bloem aan de zijkanten van je kom kan je nog even met een spatel mengen.Als laatste voeg je de fijngemalen marsepein toe en spatel dit nog even kort doorheen het deeg.Laat het deeg zo'n 45min opstijven in de koelkast.
- Verwarm je wafelijzer en vet een beetje in.Schep wat van het deeg in het ijzer en bak de wafeltjes mooi goudbruin.Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster en bewaar dan luchtdichtSmakelijk