Wafels met pindakaas en banaan

Wafels met pindakaas en banaan

Ik zie jullie al denken bij het lezen van de titel “wafels met pindakaas en banaan” … waar zijn in godsnaam die wafels! Wel die zie je wel daadwerkelijk op de foto, echter niet in hun normale rechthoekige “lay-out” wel in de vorm van een bowl gemaakt met mijn nieuwe “bowl waffle maker”. Zijn ze niet origineel en super cool? Toen Coolgift mij vroeg of ik dit leuke hebbedingetje niet eens wilde testen, was mijn antwoord direct ja! Waarom?Ten eerst had ik al even het plan om nog eens wafels te maken en het is gewoon super leuk en origineel om je wafels eens op een andere manier te serveren.

Wafels met pindakaas en banaan

Zo ver mijn enthousiasme over mijn nieuwe hebbedingetje, nu over naar mijn enthousiasme voor deze wafels! Wafels met pindakaas! Oké, pindakaas en Belgen het is niet direct een match, nochtans ik zie meer en meer “peanut butter addicts” (waaronder ikzelf en die match is er al jaren) en voor die “addicts” zijn deze wafels echt on-weer-staan-baar! Niet echt fan van pindakaas, ik zou zeggen toch maar eens proberen.

Wafels met pindakaas en banaan

Wafels met pindakaas en banaan

Wafels met pindakaas en banaan

Natuurlijk kan je ook deze wafels in een gewoon wafelijzer maken! Enkel deze bowls presenteren toch net dat tikkeltje leuker.

Wafels met pindakaas en banaan

Ingrediënten (+/- 15 wafels)

 • 220gr speltbloem (of patisseriebloem)
 • 1el bakpoeder
 • 2el bruine suiker
 • 2 rijpe bananen
 • 2 eieren
 • 120ml zonnebloemolie
 • 190gr pindakaas*
 • 420ml melk (ik gebruikte amandelmelk – kan ook met gewone melk)
 • vanille essence
 • olie/boter
 • Extra = wafelijzer
 • Extra = vers fruit

*als het kan, ga dan voor een natuurlijke pindakaas deze is lopender omwille van de vrijgekomen notenolie. Gebruik je een vaste pindakaas, verwarm deze dan kort zodat hij lopender wordt.

Bereidingswijze

Meng de bloem met het bakpoeder en de suiker. Zet even opzij.

Plet de banaan in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld).
Voeg de eieren toe samen met de pindakaas, olie, melk en vanille essence.
Voeg de droge ingrediënten toe en meng tot een mooi deeg.

Verhit je wafelijzer, vet dit eerst een beetje in met olie of boter.
Schep wat van het deeg (dit gaat heel makkelijk met een ijsschep) in het wafelijzer en bak de wafels mooi goudbruin (+/- 5min).
Doe hetzelfde met de rest van het deeg.

Serveer de wafels met vers fruit (banaan, blauwe bessen, …) en een beetje honing.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.