Haal dat wafelijzer maar boven want we gaan heel lekkere en vooral super makkelijke wafels met blauwe bessen bakken! Dit receptje is een leuk alternatief op de klassieke vanille wafels. Ze zijn zacht, luchtig, fris door de zeste van citroen, een subtiele vanille smaak en de blauwe bessen maken ze extra lekker. Ideaal om van te smullen bij de koffie of gewoon als tussendoortje in de namiddag. Gewoon even achterover leunen in je stoel, ogen sluiten en genieten van deze zalige onweerstaanbare wafels. Zoiets noem ik een “genietmomentje” 😃.
TIP! Je kan de blauwe bessen ook perfect vervangen door stukjes appel, peer, rozijnen, stukjes chocolade … Personaliseer ze naar je eigen smaak!

Hoe maken we deze Wafels met blauwe bessen?
Begin met de suiker, vanillesuiker en zeste van citroen te mengen in een mengkom. Laat dit zo’n 15min staan, de smaak van citroen zal zo veel intenser zijn. Doe er dan de zachte boter en vanille extract bij en mix deze romig en luchtig voor enkele minuten. Doe er vervolgens één voor één de eieren bij en mix op hoge snelheid tot een mooi luchtig en glad beslag. Verlaag de snelheid van je mixer. Voeg deels en afwisselend bloem, amandelmeel en melk toe. Mix tot een glad deeg, eenmaal alles gemengd is, zet je de mixer uit. Als laatste voeg je citroensap en blauwe bessen toe en meng dit nog even goed door met een spatel. Laat het deeg zo’n 45min opstijven in de koelkast.
Verwarm je wafelijzer, vet een beetje in en bak de wafeltjes mooi goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen. Bewaar ze dan luchtdicht.


Wafels met blauwe bessen
Equipment
- Wafelijzer
Ingrediënten
- 150 gr suiker
- 16 gr vanillesuiker = 2 zakjes
- 2 tl zeste van citroen
- 175 gr boter (op kamertemperatuur)
- 1 tl vanille extract
- 4 eieren
- 325 gr zelfrijzende bloem
- 150 gr amandelmeel
- 150 ml melk
- 1/2 citroen (sap)
- 150 gr blauwe bessen
Instructies
- Begin met de suiker, vanillesuiker en zeste van citroen alvast even te mengen in een mengkom. Laat dit alvast zo'n 10min staan, zo ga je veel uitgesprokenere smaak van de citroen verkrijgen.
- Voeg vervolgens de zachte boter en vanille extract toe aan de kom met suiker en mix deze romig en luchtig voor zo'n 3min.Schraap tijdens het mixen af en toe de zijkanten los.
- Doe er één voor één de eieren bij en blijf steeds goed mixen (schraap de zijkanten ook even los). Als alle eieren zijn toegevoegd laat de mixer nog een minuutje op hoge snelheid goed doormixen. Meng ondertussen alvast de bloem met het amandelmeel.
- Zet je mixer op het laagste niveau. Voeg afwisselend en in kleine delen het bloem-amandel mengsel en melk toe. Mix tot alles mooi gemengd is en zet je mixer dan uit. Doe er het citroensap bij en de blauwe bessen en meng dit nog even goed door met een spatel. Laat het deeg zo'n 45min opstijven in de koelkast.
- Verwarm je wafelijzer en vet een beetje in. Schep wat van het deeg in het ijzer en bak de wafeltjes mooi goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster en bewaar dan luchtdicht.Smakelijk